Rety ja bym nie dała rady.Ja po pozytywnym teście dzwoniłam do M. aż się telefon grzał hahahaMój M jest w delegacji (nawet o pozytywnych testach i becie nie wie, w piątek osobiście Mu powiem) więc seksu nie było. I szczerze mowiac w najbliższym czasie nie będzie (zbyt bym się bała i M chyba też). Z lekarzem o tym nie rozmawiałam, zapytam pytanie na którejś wizycie ale wątpię, żebym się szybko zdecydowała (strach jest niestety silniejszy)...
reklama
Ojj ja też mam piersi jak balony takie duże M zadowolony ale mnie nie bolał ja to musiałam odstawić leki bo miałam hiperke i transfer przełożony na styczeń ;( rozumiem co przeżywasz bo nam 1 próba się nie udała boli bardzo wypłacz się i daj sobie trochę czasu i wracaj znowu do walkiWspolczuje, ja odstawilam leki 2dni temu i mam mega hustawke nastrojow jak narazie i spuchle piersi, co prawda maz zachwycony ale ja nie moge spac bo mi przeszkadzaja. I po raz pierwszy nie moge doczekac sie na @. Wzielam kilka dni wolnego zeby moc spokojnie sie wyplakac i przejsc przez to spokojnie a tu okazuje sie ze na najgorsze wroce do pracy.
labelladurmiente
Fanka BB :)
O ja!!!! Supeeeer. Zazdroszcze ze masz juz przyrost za soba.Ja jutro pazdry zjem do wyniku[emoji16]
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj w klubie [emoji16] Jutro rano idę na druga betę i progesteron, wiec do 18 znowu czas bedzie tak wooooolno płynął
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zatem to super wiadomosc.Czyli betę robimy tylko 2 razy tak?lekarz mowi ze nie ma potrzeby i teraz dopiero przyjsc jak juz bedzie szansa na serduszko bo szkoda stresu!
Zobaxzymy co lekarz z kliniki powie.
dżoasia
Dziewczyny! Często poruszamy temat kawy w ciąży. Znalazłam taką ciekawostkę:
KOFEINA i CIĄŻA ...czyli czy można pić kawę w ciąży -
według różnych publikacji i stowarzyszeń (m.in. amerykańskiego American College of Obstetricians and Gynecologists) za stosunkowo bezpieczne można uznać dobowe spożywanie kofeiny w ilości mniejszej niż 200 miligramów.
U kobiet w ciąży rozkład tej substancji jest jednak spowolniony. W drugim trymestrze ciąży kofeina może być metabolizowana dwa razy dłużej, z kolei w trzecim trymestrze czas rozkładu tego związku może być już nawet potrójnie wydłużony. Skutkiem takiej sytuacji jest to, że kofeina dłużej krąży we krwi przyszłej mamy i dłużej wywiera swoje działanie.
Spożycie kofeiny ponad tą normę może stanowić zagrożenie dla ciąży - wzrost stężenia katecholamin, może zakłócać łożyskowy przepływ krwi i upośledzać transport substancji odżywczych do płodu co grozi poronieniem.
Picie napojów z kofeiną ogranicza też wchłanianie żelaza,
a kobiety w ciąży bez tego są zagrożone anemią.
Pamiętaj - kofeina znajduje się nie tylko w kawie !
KOFEINA i CIĄŻA ...czyli czy można pić kawę w ciąży -
według różnych publikacji i stowarzyszeń (m.in. amerykańskiego American College of Obstetricians and Gynecologists) za stosunkowo bezpieczne można uznać dobowe spożywanie kofeiny w ilości mniejszej niż 200 miligramów.
U kobiet w ciąży rozkład tej substancji jest jednak spowolniony. W drugim trymestrze ciąży kofeina może być metabolizowana dwa razy dłużej, z kolei w trzecim trymestrze czas rozkładu tego związku może być już nawet potrójnie wydłużony. Skutkiem takiej sytuacji jest to, że kofeina dłużej krąży we krwi przyszłej mamy i dłużej wywiera swoje działanie.
Spożycie kofeiny ponad tą normę może stanowić zagrożenie dla ciąży - wzrost stężenia katecholamin, może zakłócać łożyskowy przepływ krwi i upośledzać transport substancji odżywczych do płodu co grozi poronieniem.
Picie napojów z kofeiną ogranicza też wchłanianie żelaza,
a kobiety w ciąży bez tego są zagrożone anemią.
Pamiętaj - kofeina znajduje się nie tylko w kawie !
labelladurmiente
Mi mój dzis na konsultacji kazał powtórzyc bete i zrobić progresteron i mam dzwonic. Zatem obie w pt dzwonimy. Ciekawe kto będze miał w pt konsultacje..Bo chyba jeden lekarz tylko je prowadzi każdego dnia? Orientujesz się? I mam też jutro rano podjechac po recepte do nich.
Jeszcze nigdy nie mialam konsultacji telefonicznej, ale dzis pani w recepcji mi powiedziała ze w piątek moja pani dr przyjmuje, wiec w pt rano jak zadzwonię to mnie umówi do niej na konsultacje tel, czyli pewnie powie o ktorej dzwonic [emoji16]
PS. Tez dostajesz "drgawek" słuchając godzinami ich muzyki na czekanie? [emoji16] Mi "Somewhere over the rainbow..." śni sie po nocach [emoji6]
JoannaRak
Zatem to super wiadomosc.Czyli betę robimy tylko 2 razy tak?
tak mi gonekolog powiedzial ale nie wiem czy tak za dwa tygodnie nie pojde sprawdzic czy wszystko ok, w styczniu poronilam ponad 3 tygodnie po transferze i dopoki tego nie minie to nie wiem czy tak wysiedze! A potem serduszko
dżoasia
Ojoj, dobrze, że w mojej klinice tego nie puszczają bo lubię tę piosenkę - zwłaszcza w wykonaniu IZJeszcze nigdy nie mialam konsultacji telefonicznej, ale dzis pani w recepcji mi powiedziała ze w piątek moja pani dr przyjmuje, wiec w pt rano jak zadzwonię to mnie umówi do niej na konsultacje tel, czyli pewnie powie o ktorej dzwonic [emoji16]
PS. Tez dostajesz "drgawek" słuchając godzinami ich muzyki na czekanie? [emoji16] Mi "Somewhere over the rainbow..." śni sie po nocach [emoji6]
Evelin83
Nie chce cie straszyyc ale u mnie rosla 1,5 miesiąca i spadała około 2 mcyTo oczekiwanie na spadek bety moze nawet miesiac sie ciagnac???!!?? Masakra, myslalam ze tydzien i ten koszmar sie skonczy.
reklama
w novum bete robisz jutro?Witaj w klubie [emoji16] Jutro rano idę na druga betę i progesteron, wiec do 18 znowu czas bedzie tak wooooolno płynął
Noooo ja to osiwieje. A nie soooorry w zasadzie to juz siwa jestem
Podziel się: