reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mój M jest w delegacji (nawet o pozytywnych testach i becie nie wie, w piątek osobiście Mu powiem) więc seksu nie było. I szczerze mowiac w najbliższym czasie nie będzie (zbyt bym się bała i M chyba też). Z lekarzem o tym nie rozmawiałam, zapytam pytanie na którejś wizycie ale wątpię, żebym się szybko zdecydowała (strach jest niestety silniejszy)...
Rety ja bym nie dała rady.Ja po pozytywnym teście dzwoniłam do M. aż się telefon grzał hahaha

reklama
Wspolczuje, ja odstawilam leki 2dni temu i mam mega hustawke nastrojow jak narazie i spuchle piersi, co prawda maz zachwycony ale ja nie moge spac bo mi przeszkadzaja. I po raz pierwszy nie moge doczekac sie na @. Wzielam kilka dni wolnego zeby moc spokojnie sie wyplakac i przejsc przez to spokojnie a tu okazuje sie ze na najgorsze wroce do pracy.
Ojj ja też mam piersi jak balony takie duże M zadowolony ale mnie nie bolał ja to musiałam odstawić leki bo miałam hiperke i transfer przełożony na styczeń ;( rozumiem co przeżywasz bo nam 1 próba się nie udała boli bardzo wypłacz się i daj sobie trochę czasu i wracaj znowu do walki ;)

Dziewczyny! Często poruszamy temat kawy w ciąży. Znalazłam taką ciekawostkę:

KOFEINA i CIĄŻA ...czyli czy można pić kawę w ciąży -
według różnych publikacji i stowarzyszeń (m.in. amerykańskiego American College of Obstetricians and Gynecologists) za stosunkowo bezpieczne można uznać dobowe spożywanie kofeiny w ilości mniejszej niż 200 miligramów.

U kobiet w ciąży rozkład tej substancji jest jednak spowolniony. W drugim trymestrze ciąży kofeina może być metabolizowana dwa razy dłużej, z kolei w trzecim trymestrze czas rozkładu tego związku może być już nawet potrójnie wydłużony. Skutkiem takiej sytuacji jest to, że kofeina dłużej krąży we krwi przyszłej mamy i dłużej wywiera swoje działanie.

Spożycie kofeiny ponad tą normę może stanowić zagrożenie dla ciąży - wzrost stężenia katecholamin, może zakłócać łożyskowy przepływ krwi i upośledzać transport substancji odżywczych do płodu co grozi poronieniem.

Picie napojów z kofeiną ogranicza też wchłanianie żelaza,
a kobiety w ciąży bez tego są zagrożone anemią.

Pamiętaj - kofeina znajduje się nie tylko w kawie !

Mi mój dzis na konsultacji kazał powtórzyc bete i zrobić progresteron i mam dzwonic. Zatem obie w pt dzwonimy. Ciekawe kto będze miał w pt konsultacje..Bo chyba jeden lekarz tylko je prowadzi każdego dnia? Orientujesz się? I mam też jutro rano podjechac po recepte do nich.

Jeszcze nigdy nie mialam konsultacji telefonicznej, ale dzis pani w recepcji mi powiedziała ze w piątek moja pani dr przyjmuje, wiec w pt rano jak zadzwonię to mnie umówi do niej na konsultacje tel, czyli pewnie powie o ktorej dzwonic [emoji16]
PS. Tez dostajesz "drgawek" słuchając godzinami ich muzyki na czekanie? [emoji16] Mi "Somewhere over the rainbow..." śni sie po nocach [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zatem to super wiadomosc.Czyli betę robimy tylko 2 razy tak?

tak mi gonekolog powiedzial ale nie wiem czy tak za dwa tygodnie nie pojde sprawdzic czy wszystko ok, w styczniu poronilam ponad 3 tygodnie po transferze i dopoki tego nie minie to nie wiem czy tak wysiedze! A potem serduszko :)

Jeszcze nigdy nie mialam konsultacji telefonicznej, ale dzis pani w recepcji mi powiedziała ze w piątek moja pani dr przyjmuje, wiec w pt rano jak zadzwonię to mnie umówi do niej na konsultacje tel, czyli pewnie powie o ktorej dzwonic [emoji16]
PS. Tez dostajesz "drgawek" słuchając godzinami ich muzyki na czekanie? [emoji16] Mi "Somewhere over the rainbow..." śni sie po nocach [emoji6]

Ojoj, dobrze, że w mojej klinice tego nie puszczają bo lubię tę piosenkę - zwłaszcza w wykonaniu IZ ;)

reklama
Do góry