reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki ja dziś w końcu byłam na badaniach od immunologa :) Wyniki za ok 3-4 tygodnie, ale i tak jestem zadowolona, że coś się w końcu dzieje :) Na 15.40 idę tez na wizytę, żeby sprawdzić jak sobie radzi moja macica po łyżeczkowaniu, dziś już 30ty dzień po zabiegu a po @ ani śladu, więc trzymajcie kciuki, żeby tam wszystko było dobrze, bo trochę się obawiam...
Trzymamy [emoji173]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym bolem jajnika to i ja tak mialam wiec to moze byc dobry znak;) 10dpt moze byc juz jakis cien drugiej kreski,ale tez nie koniecznie.Ja zrobilam w 9dpt blaski i byla juz druga wiec odrazu na bete;)
Ja właśnie miałam 3dniowy zarodek nie blastke wiec będę musiała poczekać jeszcze chyba..

Dziewczyny, zaczynałam z Wami, a już 14 tydz ciąży. Uciekam, trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, żeby się udało. Szczególnie kibicuje @dżoasia razem betowałyśmy, dużo przeszłaś i wierzę, że osiągniesz swój cel i @walczaca o szczescie kciuki.
Powodzenia kochana i nudnej ciąży [emoji173][emoji8]

Ja nie mam jak zrobić bety więc kupiłam pakiet zwykłych testów. I tak robiłam je nie z porannego moczu by wiedzieć kiedy Ovitrelle znika. Kreski wychodziły bladziutkie.
10 dpt kreska wyszla już znacznie ciemniejsza , również nie z pierwszego moczu. We wtorek pojadę na betę do prywatnego labu, wcześniej nie ma sensu.
Trzymam kciuki [emoji173]

Hm, co oznacza Ovitrelle? Może faktycznie 10 dpt zrobię test zawsze te 2 dni różnicy ja tez zaciskam kciuki za Ciebie :):)

Czesc Dziewczyny! 100 lat nie pisałam ale czytam Was od czasu do czasu bo jesteście jak wielka księga mądrości.
Gratuluję pozytywnych bet, bijacych[emoji179] i urodzonych dzieci [emoji67]‍[emoji68]‍[emoji66]

Oswajam z się z myślą że niedługo będę się szykować do kliniki. Może w grudniu? Od ostatniego invitro minęło 13 miesięcy.
Póki co czekam nadal na wynik kariotypow (te starsze stażem na forum koleżanki wiedzą że robię je na NFZ i na wynik czeka się ponad 6 miesięcy)
We wrześniu minęło 6 miesięcy, dzwoniłam do szpitala. Uzyskiwalam informacje. Proszę czekać... Dzwonię w październiku i Pani nagle oznajmia mi że MUSZĘ powtórzyć badanie, bo za mało pobrali materiału. Moja złość sięgnęła zenitu.
Tym razem badanie idzie jakimś trybem przyspieszonym. Wynik za tydzień mam ponoć odebrać.
Męża już są od września.
Eh

Ciągle się zastanawiam od czego zależy jakoś i ilość komórek.
Idziemy różnymi cyklami.dlugi krótki. A uzyskujemy różnej jakości i ilości komórek.

Problem bezpłodności zaczyna dotyczyć w moim otoczeniu coraz większej ilości par.
Ostatnio dowiedziałam się o 4. To jest straszne, że nie mamy żadnej pomocy w tym temacie.

Ale cóż. Trzeba walczyć nie ma co narzekać

Jeszcze raz gratuluję!!!!

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć kochana .
Trzymam mocno kciuki by w końcu dopasowano leczenie do Twoich potrzeb byś mogła cieszyć się maleństwem w domu.
Ja Tez musiałam uciec, naładować akumulatory i znaleźć źródło problemu.
Przesyłam pozytywną energię tak bardzo potrzebna do walki o szczęście [emoji173]

Hm, co oznacza Ovitrelle? Może faktycznie 10 dpt zrobię test zawsze te 2 dni różnicy ja tez zaciskam kciuki za Ciebie :):)
Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków, niestety daje fałszywy pozytywny wynik.
Do 10 dpt wychodziły bledziochy widoczne pod światło. A dnia 10 już kreska ladniutka [emoji85]
1510741621-fb1ac57f99af0b18-aaaaaa.jpeg

Strach ma wielkie oczy a stres jest cichym zabójcą [emoji41] stąd nie czekałam, choć twierdzilam że jestem twarda. Hmmm a sikalam na te paski jak głupia [emoji23] ten moment jest najlepszy. To tak jakbym grała w totka i nagle JEST mam 6 trafień, jestem milionerka!!!
Nie ważne że to moja n-ta wygrana .... bez wypłaty wygranej.... uczucie zawsze jest takie samo. Szczęście... Nawet przez chwilę. [emoji173]

reklama
Do góry