reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to teraz dopiero jestem w stresie. Też mam długi i AMH 1,83.
Skąd się w ogóle ta hiperka bierze, że jest niezależna od AMH, protokołu, ilości pęcherzyków itp...
Kurcia - Paulinka miała dośc duże dawki leków z tego co pamiętam. U mnie AMH ponad 5, długi protokół i po hiperce ani śladu, a teoretycznie miałam dużo większe ryzyko, ze względu na wysokie amh. Wszystko tez zależy od reakcji organizmu na stymulację, rodzaju leków itp. Z tego co obserwuję tu na forum to jesteś w dobrych rękach, jeśli chodzi o lekarza więc nic nie bój :)

No to teraz dopiero jestem w stresie. Też mam długi i AMH 1,83.
Skąd się w ogóle ta hiperka bierze, że jest niezależna od AMH, protokołu, ilości pęcherzyków itp...
Mi tu w sZpitalu powiedzieli że cos za cos mam ładne zarodki ale były duze dawki leków bo ja brałam po 300 przez całą stymulacji i 1/2 ganapeptylu i tak może sie zdarzyć no i padło akurat na mnie ja długo gorzej znoslam niz krótki ale za to przy długim ładniejsze pęcherzyki były

Kurcia - Paulinka miała dośc duże dawki leków z tego co pamiętam. U mnie AMH ponad 5, długi protokół i po hiperce ani śladu, a teoretycznie miałam dużo większe ryzyko, ze względu na wysokie amh. Wszystko tez zależy od reakcji organizmu na stymulację, rodzaju leków itp. Z tego co obserwuję tu na forum to jesteś w dobrych rękach, jeśli chodzi o lekarza więc nic nie bój :)
Miałam duże 300 przez cala stymulacje menopuru i 1/2 gonapeptylu i się porobiło ale całe szczęście jest juz lepiej i aby tak zostało ;)

mi jeszcze dzis kazali wziasc relanium, to juz 3dpt i wlasnie sobie wzielam i doslownie odplywam! ja chce do lozka a tu jeszcze taki dlugi dzien i jeszcze impreza z moja grupa z pracy [emoji51]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja dzisiaj piżama party. Leżę. Potwornie chce mi się spać.
Na dodatek podejrzewam hiperke bo 2 dni po punkcji zaczął pobokewac mnie brzuch... do tej pory jest ogromny, boli przy nawet kichaniu. Mam potworne zaparcia i załatwiam się z krwią ( lekarz mówi że to normalne) ; od wczoraj wmuszam w siebie litry wody i wczoraj jadlam bardzo dużo białka. Dzisiaj brzuch mniej boli, jest mniej napięty ale mam lekką temperaturę. Zostaje w wyrku i będę zajadać ser biały, jaja gotowane i pić wode.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam rezerwe nieznacznie mniejsza niż Paulina a miałam większe dawki leków i dług protokół. Stąd moje podejrzenia. Nie mam jak sprawdzić. Akut ginekologiczny 100 km stad

Ja dzisiaj piżama party. Leżę. Potwornie chce mi się spać.
Na dodatek podejrzewam hiperke bo 2 dni po punkcji zaczął pobokewac mnie brzuch... do tej pory jest ogromny, boli przy nawet kichaniu. Mam potworne zaparcia i załatwiam się z krwią ( lekarz mówi że to normalne) ; od wczoraj wmuszam w siebie litry wody i wczoraj jadlam bardzo dużo białka. Dzisiaj brzuch mniej boli, jest mniej napięty ale mam lekką temperaturę. Zostaje w wyrku i będę zajadać ser biały, jaja gotowane i pić wode.

ojej kochana to trzymaj sie ciepło.. az tak cie wzieło..

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak oczywiście konto zostaje ;-) Na pewno wrócę ;-) i wiadomości będę odbierać.
A jakie masz endo po ostatniej wizycie? I nie myślałaś o zabraniu dwóch na raz?? Ty masz chyba blastki 4B ?

Tak, mam blastki 4BB ale biorę pojedynczo. Moje Endo było ok.8mm a na dwa zarodki nie wydaje mi się aż takie grube... Więc wolę nie ryzykować. Trzymam kciuki za Twoją jutrzjsza wizytę :)

reklama
Dziewczynki ja dziś w końcu byłam na badaniach od immunologa :) Wyniki za ok 3-4 tygodnie, ale i tak jestem zadowolona, że coś się w końcu dzieje :) Na 15.40 idę tez na wizytę, żeby sprawdzić jak sobie radzi moja macica po łyżeczkowaniu, dziś już 30ty dzień po zabiegu a po @ ani śladu, więc trzymajcie kciuki, żeby tam wszystko było dobrze, bo trochę się obawiam...

Powodzenia. @ ma jeszcze czas żeby przyjść ale lepiej oczywiście sprawdzić wszystko dla pewności :)

Do góry