reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam,
Powiedzcie mi ile trwa długi protokół?
Nie wliczajac tabletek antykoncepcyjnych, dzis wezme 3 tabletke. Tak sie zastanawiam czy mi czasem punkcja na same swieta nie przypadnie...
Wczesniej szłam protokołem krótkim, wiec mie wiem ile dni, tygidni moze trwac ten dlugi...

reklama
No tak 1 dzien po transferze a ty chcialabys juz czuc wszystkie objawy ciazy ;) brak objawow to tez dobry objaw. Relaksuj sie i mysl pozytywnie
strasznie mnie boli głowa ale juz wziełam parazetamol .. ale oprucz tego z lewej strony jakby sledziona albo trzustka ..to chyba od lekow co myslicie?

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Przydał by mi sie taki poważny wpierdol abym zapamiętałam ze jak coś sie dzieje to sie jedzie do lekarza a nie czeka na niewiadomo co już jest lepiej mniej boli mniejszy ten brzuch i nadal czekam co z moim czwartkowym transferem nie dzwonił jeszcze lekarz więc ja zadzwoniłam co z moim dzieciatkami będzie trzeba poczekać to poczekam aby tam było wszystko dobrze jak najlepiej dla moich brzdacow ;) i obiecuję poprawę będę sie słuchała
No z transferem to raczej poczekasz bo byloby chyba przegieciem ze strony lekarza zrobic ci transfer skoro masz taka hiperke ze wyladowalas w szpitalu. A ciaza napedza hiperke takze bedzie jeszcze horzej. Lepiej dac odpoczac organizmowi od tej burzy hormonow po stymulacji i podejsc na spokojnie do criotransferu. A dami na 100% racje jesli ty zglosilas lekarzowi niepokojace cie objawy i straszny bol brzucha plus pozniej bol w podzebrzu to on powinien zaprosic cie do siebie na wizyte zeby sprawdzic co sie dzieje albo wyslac do szpitala. A nie doradzac przez smsy. Hiperka moze sie skonczyc nawet na oiomie wiec nie ma z nia zartow

Cześć dziewczęta.
Wracam do żywych ale po rozpaczy przyszła złość!

Złość na wszystko dookoła i na los.
Wkurza mnie mój lekarz, który tak serio traktuje mnie jak kolejny numerek, więcej wiem od Was tutaj niż od niego.
Nigdy nie zrobił mi nawet badania na przeciwciała przeciwplemnikowe. Ani ja ani maż nie miał takiego badania. Tak samo jak przeciwciała antyłożyskowe.
Wydaje mi sie, ze działa sztampowo i nie patrzy na indywidualny przypadek.
Złość mnie bierze na wszystko dookoła.

Życie ucieka mi miedzy palcami od prawie 6 lat ciagle sie ograniczam z myślą o tym ze będę w ciazy, jak nie teraz to zaraz. Zero luzu i spontanu, ciagle tylko myśli a może w tym miesiącu sie uda. Owszem robiłam przerwy np na 3 miesiące, ale tez z myślą ze przecież musze o siebie dbać i uważać bo zaraz wracam do starań. Pragnę tego dziecka jak niczego na świecie, ale prawda jest taka ze czuje sie wypruta z samej siebie. Nie ma mnie już tylko jest pusty inkubator.

Dzisiaj podjęłam decyzje. W styczniu podchodzę do ostatniego criotranfseru, tylko na moich zasadach i innego lekarza w klinice. Jak sie nie uda invitro odpada. Już teraz zaczynam ostatni rok walki o drugie dziecko ale naturalnie. Akupunktura, tylko monitoring cyklu, witaminy, mleczko pszczele, maca i inne.
Zrobię jeszcze na własna rękę badania o których pisałam wyżej. Mamy już jedno dziecko, jak ma sie udać to sie uda.

Dawno nie byłam tak rozgoryczona [emoji30]
Kochana dokladnie wiem co czujesz i przez co przechodzisz. Do stycznia postaraj sie sama zrobic sobie badania bo nie ma co marnowac czasu i zadbaj o zbicie tej swojej homocysteiny. Przede wszystkim zbadaj komorki nk i moze cytokiny.

Witajcie kochane dziewczynki i chłopaku :) wrociłam z wizyty serduszkowej i jest wszystko dobrze.serduszko bije,cudowne uczucie.
za dwa tygodnie kolejna wizyta gdzie lekarz powiedział że będziemy widzieć misia haribo :)
Ja już widziałam misiaka rączki nóżki główkę i serdunko.Gratuluje

reklama
Powiem wam szczerze że się cieszę ze lekarz podjął taka decyzję i odroczyl mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze i dojdę do siebie i bede super przygotowana ;) A teraz pytanie jak wygląda to wszystko na mrożonym zarodków
Bardzo dobra decyzja. Wypoczety organizm i bedzie lepszy domek dla kropkow w twoim brzuszku na 8 miesiecy :)

Do góry