reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam, jestem nowa. :) Jutro mam punkcję. Zaczynam się mocno stresować. U nas problemem jest czynnik męski a dokładnie azoospermia. Mąż miał zrobioną biopsję i zamrożone 3 słomki. Na szczęście w trakcie biopsji znaleziono plemniki, co nie zmienia faktu, że są słabe. Boję się jutrzejszego rozmrażania. Boję się, że coś jest nie tak z jajeczkami. Ogólnie zaczynam mocno panikować. Na dodatek mam dość wysoki estradiol i sporo jajeczek. Obawiam się hiperstymulacji. Jak dobrze pójdzie, to w czwartek będę miała transfer. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. :)

Cześć [emoji16] Miałam punkcję w ostatni wtorek. Pierwsza w życiu, wiec wiem co czujesz. U mnie podobnie - azoospermia u męża. Jestem drugi dzien po transferze. Przeżyłam zatem i punkcję, i transfer [emoji16] Chociaż na początku nie sądziłam ze jest to do przejścia. Z moich doświadczeń powiem Ci, ze punkcja nie jest taka straszna jak ja malują. Bedzie dobrze!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewuszki i chłopaku ;) ruchy zaczełam czuć tak naprawdę w 16 tyg już ale słabiutko bardzo_Od 3 dni w sumie od 20 tygodnia czuje je mocniej i dokładnie i widzę jak mój brzuch nawet się podnosi i mały wariuje po jednej stronie. Az chciało mi się płakać.Chciałam nagrać ale za pozno się zjarzyłam ;) Czyli takie ruchy faktycznie ruchy mocniejsze zaczęłam wyczuwać dopiero od 20 tygodnia. Musiałam się z wami podzielić, i wiem że kazda z was która stara się tak jak ja się starałam doczeka tego samego.

kochana nie zawsze pcos oznacza hiperkę - ja mam pcos ale leki były super dobrane, długi protokól i wyhodowałam 7 ładnych jajek, po hiperce ani śladu :)

wow dżoasia, to chyba nie spotykane. Ja tez mam pcos i mialam ponad 30, ale w sumie poszlo bezbolesnie! Tylko ze transfer trzeba bylo przelozyc, a tak przelozylam ze pierwszy transfer dopiero rok pozniej zrobilam!

Dziewczyny pomóżcie mi prosze! Siedze sobie teraz i czytam kartke od lekarza na której miałam rozpisanie leki itd. I teraz do mnie doszło że wczoraj zamiast wziąć 6 tabletek (3x2) Progestanu to wzielam tylko 3 tabl. (3x1). A co najlepszy hit na ulotce wyczytałam ze należy je polknac i popic duża ilością wody a na kartce od lekarza pisze żeby NIE POLYKAC TYLKO ZASTOSOWAĆ DOPOCHWOWO. Czytalam ta kartke 1000 razy...a i tak źle zrobiłam...co za matolica że mnie=(. Co mam zrobić z tym Progestanem? Wzięłam go za mało.
Ja też mam progesteron który można brać do ustnie i dopochwowo lekarz kazał brać dopochwowo.Nic się nie dzieje weź teraz tak jak kazali

Cześć [emoji16] Miałam punkcję w ostatni wtorek. Pierwsza w życiu, wiec wiem co czujesz. U mnie podobnie - azoospermia u męża. Jestem drugi dzien po transferze. Przeżyłam zatem i punkcję, i transfer [emoji16] Chociaż na początku nie sądziłam ze jest to do przejścia. Z moich doświadczeń powiem Ci, ze punkcja nie jest taka straszna jak ja malują. Bedzie dobrze!

O jak miło,w tych w sumie mało miłych okolicznościach. ;) mieliście plemniki z mrożenia po biopsji? Czy udało się może jakieś uzyskać w dniu punkcji? Mój mąż się faszeruje suplementami i stres jest dodatkowy czy jutro się jakieś chłopaki pojawią w nasieniu czy nie. :( U niego raz się pojawiają a raz nie, przy czym ostatnio nie pojawiają się wcale.

O jak miło,w tych w sumie mało miłych okolicznościach. ;) mieliście plemniki z mrożenia po biopsji? Czy udało się może jakieś uzyskać w dniu punkcji? Mój mąż się faszeruje suplementami i stres jest dodatkowy czy jutro się jakieś chłopaki pojawią w nasieniu czy nie. :( U niego raz się pojawiają a raz nie, przy czym ostatnio nie pojawiają się wcale.

U nas nie było opcji, ze sie pojawia wiec w dniu mojej punkcji nie było opcji ze cos "dobiorą". Korzystaliśmy tylko z tych, ktore od męża pobrali kilka miesięcy wcześniej i zamrozili.

Okolo 24 jajeczka, wszystkie dosyć duże. Przewodnie jajeczko mialo w piątek 21 mm. Stymulację zaczęłam 2 listopada, 6 listopada wynik estradiolu był 1306 a 10 listopada 3655. Protokół mam ultrakrótki. Tak mam napisane na karteczce z kliniki. ;)
Z tego co kojarzę nie może estradiol przekroczy 4 lub 5 tys. 300-400 jednostek estradiolu to jedno dojrzałe jajeczko :) ale tak jak mówisz hiperki możesz się spodziewac ;-) ;)

reklama
U nas nie było opcji, ze sie pojawia wiec w dniu mojej punkcji nie było opcji ze cos "dobiorą". Korzystaliśmy tylko z tych, ktore od męża pobrali kilka miesięcy wcześniej i zamrozili.

Dobrze, że jest możliwość biopsji i mrożenia. :)
Jak się zarodki rozwijały? Zostały Wam jakieś zarodki do zamrożenia na przyszłość?

Gooossia17, jem dużo białka i staram się pić dużo wody, żeby do tego nie doszło. Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było ok i doszło do transferu w czwartek. :) Trochę mnie pocieszyłaś. Może uda mi się uniknąć hiperstymulacji. :)

Do góry