reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ja zawsze myslalam ze mam problem z zajsciem i dlatego teraz jak mi sie udalo to zdziwilam sie ze poronilam, przyszlo bardzo niespodziewanie.
Ja donosilam jedna ciaze bez zadnych problemow i byl to super okres w moim zyciu dlatego teraz ciezko mi przez to przechodzic bo tak trudno jest przez te wszystkie porazki.

A co do mojej blastki to przy pierwszym transferze to robilam 3AB i wtedy nie udalo sie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Asiu a robiłaś immunologie i hormony kory nadnerczy ? Już teraz wiem , że zanim zaczęłam IVF powinnam się przebadać [emoji85] niestety zrobiłam to za późno.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja zawsze myslalam ze mam problem z zajsciem i dlatego teraz jak mi sie udalo to zdziwilam sie ze poronilam, przyszlo bardzo niespodziewanie.
Ja donosilam jedna ciaze bez zadnych problemow i byl to super okres w moim zyciu dlatego teraz ciezko mi przez to przechodzic bo tak trudno jest przez te wszystkie porazki.

A co do mojej blastki to przy pierwszym transferze to robilam 3AB i wtedy nie udalo sie.

I najlepsze że może nawet nie wiesz że zachodzisz bo poronienia w takich przypadkach są bardzo szybkie. Możesz mieć wrażenie że miesiączka się spóźnia 2-3 dni.

Asiu a robiłaś immunologie i hormony kory nadnerczy ? Już teraz wiem , że zanim zaczęłam IVF powinnam się przebadać [emoji85] niestety zrobiłam to za późno.

tak, wszystko robilismy. Teraz po poronieniu tez robilismy wszystko i nic nie wyszlo. Ja mam pcos, to jest przeszkoda ale nie znaczy ze nie mozna zajsc w ciaze.
Licze na ten kolejny transfer bo nie wiem czy podejde do nastepnego.

I najlepsze że może nawet nie wiesz że zachodzisz bo poronienia w takich przypadkach są bardzo szybkie. Możesz mieć wrażenie że miesiączka się spóźnia 2-3 dni.

ja mialam cykle bardzo nieregularne, miesiaczka co 6 miesiecy wystepowala. Teraz po zmianie diety na bezglutenowa i dodaniu troche cwiczen mam cykle w miare regularne bo kolo 55 dni ale to od 4 miesiecy, wczesniej cykle mialam wywolywane tylko hormonami!

ja mialam cykle bardzo nieregularne, miesiaczka co 6 miesiecy wystepowala. Teraz po zmianie diety na bezglutenowa i dodaniu troche cwiczen mam cykle w miare regularne bo kolo 55 dni ale to od 4 miesiecy, wczesniej cykle mialam wywolywane tylko hormonami!

Asiu wyśle Ci później listę badań która robiłam. Teraz czuje że mi się oczy zamykają. [emoji85] czas przespać ciągiem więcej niż 1 h.
Wyśle Ci opis dlaczego mi to zlecił [emoji16]

Ostatnio rozmawialismy o zarodkach i ich jakosci, ja pisalam ze teraz mam transferowane dwa z ktorych potencjalnie jeden moze zakonczyc sie ciaza. Zostaja mi cztery ktore wedlug mojego lekarza raczej na nic sie nie nadaja.
1510484982-ec6af21546a121c5-aaaaaa.jpeg

Teraz bedziemy transferowac 3BB i 3BC! To sa wszystkie blastki. Co myslicie bo mimo wszystko ciagle mysle o jakosci tych moich zarodkow.

Dodam ze ostatnio mialam transferowane 3BB i 4CB, no i ciaza byla ale stracilam w 6 tygodniu ☹️

Kochana, ja miałam teraz blastke 2BB i wiesz co wierzę w nią całym sercem. Embriolog mi powiedział że czasami te lepsze gorzej się rozmrazaja a te gorszej klasy dopiero nadrabiam po rozmrozeniu . Mi powiedziano że moja mała kruszynka zaczęła ładnie pracować po rozmrozeniu. Więc nic innego mi nie popozosraje jak wierzyć... chwilami wątpię ale później zdaje sobie sprawe ze muszę wierzyć bo inaczej nie dam jej szans. Więc uwierz i w swoje kropki. To jakiej klasy są chyba nie ma aż takiego znaczenia.

Asiu wyśle Ci później listę badań która robiłam. Teraz czuje że mi się oczy zamykają. [emoji85] czas przespać ciągiem więcej niż 1 h.
Wyśle Ci opis dlaczego mi to zlecił [emoji16]

Dziekuje i milych snow, ja zaraz ruszam na samolot i jutro transfer :)

Kochana, ja miałam teraz blastke 2BB i wiesz co wierzę w nią całym sercem. Embriolog mi powiedział że czasami te lepsze gorzej się rozmrazaja a te gorszej klasy dopiero nadrabiam po rozmrozeniu . Mi powiedziano że moja mała kruszynka zaczęła ładnie pracować po rozmrozeniu. Więc nic innego mi nie popozosraje jak wierzyć... chwilami wątpię ale później zdaje sobie sprawe ze muszę wierzyć bo inaczej nie dam jej szans. Więc uwierz i w swoje kropki. To jakiej klasy są chyba nie ma aż takiego znaczenia.

no tak slyszalam zeby tak nie patrzec na klase ale doktor mi powiedzial ze te pozostale 4 sa tak slabe (moze poza ta 2) ze jezeli teraz nie wyjdzie to trzebaby wiecej transferowac! dlatego mi mowil ze z tej reszty to kiepsko cos wyjdzie.

reklama
no tak slyszalam zeby tak nie patrzec na klase ale doktor mi powiedzial ze te pozostale 4 sa tak slabe (moze poza ta 2) ze jezeli teraz nie wyjdzie to trzebaby wiecej transferowac! dlatego mi mowil ze z tej reszty to kiepsko cos wyjdzie.

Asiu ja miałam transfer blastki 1BB niestety nie udany ale to był jedyny zarodek jaki mieliśmy. Zatrzymał się w 5 dobie i ruszył znowu w 6 dobie. Nikt nam nie mówił że transfer jest bez sensu.

Przeczytaj i głowa do góry!
Tak naprawdę każdy zarodek, który przetrwał do 5 doby, ma duże szanse, nie istotne jakiej jest klasy. Stąd też, jeżeli twój zarodek w 5 dobie nie osiągnął stadium blastocysty to nie panikuj - wolniej rozwijające się zarodki niekoniecznie są wadliwe. Współczynnik implantacji moruli w 5 dobie jest porównywalny ze współczynnikiem implantacji wczesnych blastocyst. Pamiętaj nie jeden embrion utarł nosa wielkim embriologom!

Trzymaj się dzielnie

Do góry