Ja bym nie szła ,ale nie wiem czy można szczerze nieDziewczyny i Dami! [emoji16] Tak sie zastanawiam czy po transferze - w ciagu tych pierwszych magicznych 12 dni do hcg - mozna pójść na masaż? Nie żaden rozgrzewający, gorącymi kamieniami a zwykły relaksacyjny? Bo sauna i solarium odpada. A co sądzicie o masażu? #rozkminanadziś
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
Chocolateri
Fanka BB :)
Tak chyba jest... [emoji16] dlatego kocham ta pracę. Opieka nad innymi pomaga ukoić instynkt opiekuńczy. [emoji173]Hehe..Czyżby to takie oznaki matczynego instynktu? Albo szykujesz się już że gdy będzie już maleństwo to doglądać go będziesz w nocy[emoji4] [emoji4] [emoji6]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Chocolateri
To prawda... mój choć o tym nie mówi bardzo ciężko przeżył nasze poronienia. Widziałam co się z nim dzieje ale nie wiedziałam jak mu pomóc. Może gdyby był na takim forum, zobaczył że nie jest sam , byłoby mu łatwiej.@Majtunia a gdzie jest napisane że to forum dla kobiet? Ty uważasz, że tylko kobiety ciężko przechodzą niepłodność? Wielu mężczyzn ma depresję przez to i przez tego typu podejście jak Twoje są zostawieni sami sobie ...
---31tc---
Chocolateri
Super kochana [emoji173] życzę Ci 5 różowych pup [emoji16]Dzień dobry mam super wiadomość o poranku zaplodnilo sie prawidłowo 5 zarodeczkow jestem mega szczęśliwa aby tak daleja z brzuchem boli jeszcze ale już mniej niz wczoraj mam nadzieje ze juz jutro będzie dobrze
Chocolateri
Dla mnie też.....Witaj - ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale jednak sprawa wygląda podejrzanie. Na pewno powinnaś poprosic o pełną dokumentację medyczną łącznie z tą od embriologów i może skonsultować to z prawnikiem. Może tak być że żadnego dastwa nie było. Porozmawiaj z kierownictwem kliniki jak koleżanka MoKa. Trzymam kciuki.
U mnie też niestety było podejrzanie. Z 6 kom poprzednim razem 5 prawidłowo się rozwinęło. Ostatnie moje IVF refundowane ( Szwecja) i z 9 niby 6 było prawidłowych , zaplodnilo się 5 , dwie podano w drugiej dobie a reszta ? Obumarla. Serio ? Jestem kosztem dla systemu , nie szukali nawet przyczyny poronien. Mało tego mnie okłamali ż rezerwą. 1.5 roku temu <0.5 a teraz 0.903 ? Z wiekiem jajek mi przybywa może jak poczekam 5 lat to dostanę hiperki przy stymulacji. [emoji85]
JoannaRak
Ostatnio rozmawialismy o zarodkach i ich jakosci, ja pisalam ze teraz mam transferowane dwa z ktorych potencjalnie jeden moze zakonczyc sie ciaza. Zostaja mi cztery ktore wedlug mojego lekarza raczej na nic sie nie nadaja.
Teraz bedziemy transferowac 3BB i 3BC! To sa wszystkie blastki. Co myslicie bo mimo wszystko ciagle mysle o jakosci tych moich zarodkow.
Dodam ze ostatnio mialam transferowane 3BB i 4CB, no i ciaza byla ale stracilam w 6 tygodniu![Frowning face :frowning2: ☹️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2639.png)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
![1510484982-ec6af21546a121c5-aaaaaa.jpeg](https://www.babyboom.pl/forum/mobileUploads/data/2017-11/1510484982-ec6af21546a121c5-aaaaaa.jpeg)
Teraz bedziemy transferowac 3BB i 3BC! To sa wszystkie blastki. Co myslicie bo mimo wszystko ciagle mysle o jakosci tych moich zarodkow.
Dodam ze ostatnio mialam transferowane 3BB i 4CB, no i ciaza byla ale stracilam w 6 tygodniu
![Frowning face :frowning2: ☹️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2639.png)
Chocolateri
Asiu... kiedyś już pisałam o przypadku mojej koleżanki. Po stymulacji ona miała 1 komórke, nie chcieli zrobić nawet punkcji. Po zrobieniu punkcji komórka choć bardzo słaba się zaplodnila, słabo się dzieliła ale Sabina uparla się na transfer w 2 dniu. Na dniach rodzi córeczkę....Ostatnio rozmawialismy o zarodkach i ich jakosci, ja pisalam ze teraz mam transferowane dwa z ktorych potencjalnie jeden moze zakonczyc sie ciaza. Zostaja mi cztery ktore wedlug mojego lekarza raczej na nic sie nie nadaja.![]()
Dodam ze ostatnio mialam transferowane 3BB i 4CB, no i ciaza byla ale stracilam w 6 tygodniu
Asiu ja zawsze ronie do 6 tyg... nieważne jak dobry jest zarodek. Czy to 2 dniowy czy piekna blastki. U mnie niestety immunologia.
U nas to M nasienie najprawdopodobniej blokowało ciążę i bardzo ciężko to przeżył. Niepłodność to choroba pary nie zapominajmy że nasi mężczyźni też mają uczucia nawet jeśli chowają je głęboko w sobie...To prawda... mój choć o tym nie mówi bardzo ciężko przeżył nasze poronienia. Widziałam co się z nim dzieje ale nie wiedziałam jak mu pomóc. Może gdyby był na takim forum, zobaczył że nie jest sam , byłoby mu łatwiej.
---31tc---
JoannaRak
Asiu... kiedyś już pisałam o przypadku mojej koleżanki. Po stymulacji ona miała 1 komórke, nie chcieli zrobić nawet punkcji. Po zrobieniu punkcji komórka choć bardzo słaba się zaplodnila, słabo się dzieliła ale Sabina uparla się na transfer w 2 dniu. Na dniach rodzi córeczkę....
Asiu ja zawsze ronie do 6 tyg... nieważne jak dobry jest zarodek. Czy to 2 dniowy czy piekna blastki. U mnie niestety immunologia.
ja zawsze myslalam ze mam problem z zajsciem i dlatego teraz jak mi sie udalo to zdziwilam sie ze poronilam, przyszlo bardzo niespodziewanie.
Ja donosilam jedna ciaze bez zadnych problemow i byl to super okres w moim zyciu dlatego teraz ciezko mi przez to przechodzic bo tak trudno jest przez te wszystkie porazki.
A co do mojej blastki to przy pierwszym transferze to robilam 3AB i wtedy nie udalo sie.
reklama
dami
Ja go serdecznie zapraszamU nas to M nasienie najprawdopodobniej blokowało ciążę i bardzo ciężko to przeżył. Niepłodność to choroba pary nie zapominajmy że nasi mężczyźni też mają uczucia nawet jeśli chowają je głęboko w sobie...
---31tc---
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: