reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Onlyone...dzieki kochana, ze mnie nie wysmialas:tak: ja odkad przeszlam na ta diete wartobowa to mam problem z kupa...po prostu mniej pokarmow stalych przyjmuje a wiecej wody, bo ja wlasciwie tylko zupy jem...ale na sile chcialam zrobic przed jutrem, zeby sie nie stresowac:-D
jezeli chodzi o kapiele to spoko, ja mam prysznic w mieszkaniu tylko, wiec mnie nie grozi pomylka...wiem, ze nie mozna tez goracych prysznicow brac...

reklama
last time - superowa wiadomosc:) dbaj o siebie :)

a moja doktorka zadzwoniła dzis i powiedziała zebym sie nie denerwowała i ze wszystko jest w porzadku, po prostu zmieniła mi konfiguracje brania Gonapepydu. Dopiero w srode dopwiem sie kiedy bedzie punkcja, ale póki co pęcherzyki sobie w brzuszku rosną:)

memories...niech sobie rosna pieknie!! zdrowe i mocne!! a czym sie stymulujesz? gonalem?
i czemu kochana iVF? bo chyba nie mowilas, skad taka decyzja?

miliaa - staralismy sie naturalnie 3 lata i nic, porobilismy wszystkie badania i okazało się ze oprócz podwyzszonej prolaktyny mam obniżoną rezerwe jajnikową więc próbowaliśmy najpierw 4 inseminacje - nieudane. Potem decyzja o IVF - nieudane, były 2 mrozaczki ale niestety tez nie pozostały z nami. Teraz dokładnie po roku próbujemy drugi i mam nadzieje ostatni raz:)
Jesli chodzi o stymulacje to jestem na długim protokole, najpierw było yasminelle - wyciszanie, potem gonapeptyd a teraz gonal razem z gonapepydem i tak do nastepnej środy:) Wtedy juz bedzie decyzja kiedy punkcja. To tak po krótce jak u mnie to wyglądało i wygląda

AguśPl leżę ,leżę...i drapię się po brzuchu,bo mnie swędzi;-) już jakoś trochę ochłonęłam po wczorajszej wiadomości, napisałam maila do mojego lekarza, do którego chodzę prywatnie,żeby podpytać,co powinnam robić i czy krwiak się zmniejszył,czy powiększył,ale jak na razie odpowiedzi brak...
Mi mi nie ma problemu, gdybyś miała jeszcze jakieś pytania,to służę pomocą! Standardowo przy staraniach o dziecko mi też nikt nie zlecił tych badań. O zespole złego wchłaniania wiem,bo chorowała od maleńkości.
Marcikuk bardzo się cieszę,że badania i USG wyszły super,czekałam właśnie na wiadomości od Ciebie:-) czy już masz jakąś sugestię odnośnie płci? Pokaż nam zdjęcia-Twoje maluchy już są na pewno duże:tak:
Miliaa nieźle mnie rozśmieszyłaś z tą "kupą". Proszę Cię ja nie mogę się tak śmiać!!!:rofl2: Jutro twój wielki dzień mam nadzieję,że wrócisz do domu z pisklętami w brzuszku-albo pisklaczkiem,bo jeszcze nie wiem,jaką podjęłaś decyzję?;-) O której masz wizytę? P.S:przyznaj się gdzie kupiłaś maliny-chodzą za mną od dłuższego czasu:tak:
Last time nieźle nas przetrzymałaś w niepewności,ale wybaczamy Ci-cieszę się,że masz śliczną dzidzię! Miłego lepienia pierogów-a jakie pierogi robisz?
Onlyone ta babka u której pracujesz z siostrą to jakaś wariatka, można się pośmiać z tego co gada:happy: nie ma sensu się przejmować takimi ludźmi!
Aniołeczek heyka, jak Ci poszło na egzaminie i kiedy będziesz miała wyniki betki?

marcikuk
agapl13
miliaa
memories02
i wszystkie kobietki dziekuje za trzymanie &&&.przydało się
_anka_- witaj, wszystko będzie dobrze.powodzenia
Jestem po punkcji, nie obyło się bez atrakcji. Po wszystkim kreciło mi się mocno w głowie i było mi niedobrze. Doctorek trochę się zaniepokoił i zaraz zrobił mi usg czy czasem nie mam krwawienia. Ale wszystko ok. Przyjechałam do domu 3 razy zwymiotowałam i już było ok-tak na mnie właśnie działa narkoza. Teraz sobie podjadam żeby wcisnąć wszystkie te tabletki.
No i najważniejsze pobrali 14 komóreczek!!! W niedziele ma dzwonić do mnie embriolog z info ile się zapłodniło i kiedy na 100% transfer ale myśle że w poniedziałek. Wybraliśmy metodę icsi dodatkowo separacja nasienia i wizualizację wrzeciona kariokinetycznego, a jeżeli chodzi o nacięcie otoczki to okaże się w trakcie czy trzeba.

witajcie jestem tu nowa my staramy sie 8lat i nic miałam 3lata temu 5iui:no: i nic teraz jestem po transferze 2 zarodków 4.06. ale tez lipa właśnie konczy mi sie @:no::-(

dajcie mi siły prosze:-(nie mamy żadnych mrozaczków w sierpniu jedziemy na konsultacjie drugiego podejścia!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej Elcia83 - Ty masz ta sile w sobie - uwiez mi. Teraz przechodzisz trudny czas po nie udanym in vitro i wydaje ci sie ze nie dasz juz rady ale zobaczysz z kazdym dniem bedzie lepiej. Ja sama nie dawno to przeszlam - jeszcze miesiac temu wydawalo mi se ze juz njgdy sie nie pozbieram, mialam pretensje do calego swiata. Nie moglam zniesc zalu i bolu ktory pojawil sie gdy test pokazal jedna kreske. Musialam wyplakac wyzalic wykrzycze i odczekac. Czas leczy rany i dodaje sil. Teraz z kaledarzem w reku czekam na kolejne @ bo jestem coraz blizej kolejnej szansy.
Tule cie mocniutko i mam nadzieje ze z naszymi zwariowanymi optymistami z klubu pozytywnego myslenia szybko odbudujesz utacona wiare:tak:

Do góry