reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aniołku nie liczy się ocena tylko to,że zaliczyłaś, BRAVO!!!Beta jest piękna,więc akurat jak pójdziesz na USG to na pewno już będzie ponad 25000. A ja leżę, kolejną wizytę mam 3 lipca a następnego dnia czyli 4 lipca USG prenatalne. Mój lekarz mi odpisał na maila,że krwiak się trochę zmniejszył i że mam leżeć i przyjmować leki tak jak poprzednio. O łożysku nic nie wspomniał tylko napisał,że jak się martwię to przekładamy wizytę z 13 lipca na 3 lipca i zobaczymy co tam słychać. Wiesz zdziwiłam się wczoraj,bo miałam robione USG już przez brzuch i wszystko było dobrze widać;-) Ale mnie kusicie dzisiaj jedzeniem, pierogi, knedle, maliny a ja sama w domku,bo M pojechał z kolegami na mecz do Gdańska-właśnie siedzi na stadionie. Chyba to jego 4 mecz w tym Euro,ale już się z tym pogodziłam;-)

reklama
gieniek czyli raczej dobre wiadomości. skoro się zmniejsza, no to znaczy że sie od ciebie wynosi i bardzo dobrze- niech spada jak najdalej. Stosuj sie do zaleceń i na pewno będzie wszystko dobrze:)

ja też mam wizytę 03.07 u dr która będzie prowadzić ciąże:) to pierwsza wizyta.

A oceną się nie przejmuję. zaliczone jest i to ważne a najważniejszy teraz jest mój maleńki skarbeczek:)

Gieniek już jesteś wspaniała mama... Nie czytaj za dużo....chyba ze nasze forum. Wszystko będzie dobrze tylko grzecznie lez

Last time wspaniała wiadomość. Gratulacje i bardzo, bardzo się cieszę ze słyszalas ten cudowny dźwięk bijącego serduszka.

Marciuk cudownie ze moglas zobaczyć dzieciaczki i usłyszeć ze wszystko u nich dobrze

Milia mocno trzymam kciuki za Twój jutrzejszy transfer

Anioleczek gratuluje zdanego egzaminu i rosnącej bety... Trzymaj tak dalej. Tez podchodzę w gravicie.

U mnie dziś po badaniu 18 pecherzykow. Lekarz się martwi ze znowu dużo i za małe ale to i tak 3 razy mniej niż poprzednio. 9 dzień stymulacji - największy ma 14,5mm. Co myślicie...? Mam się martwić? Biopsja będzie chyba w czwartek. Niech tylko rosną..

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki ja na szybko bo jeszcze w pracy siedze. Dzieki za milutkie slowa. Zdjec nie wkleje bo nie mam nie dal mi skubaniec sugestii co do plci tez nie po duzo za wczesnie wedlug niego nawwt nie wiem jakie sa duze bo na pytanie ile maja rozszezyl palce i powiedzial tyle. Cale badanie trwalo 3 minuty. Ale pozniej bylam u innego lekarza tzw konsultanta i powiedzialam mu o krwawieniach wiec spytal czy chce by mnie zbadal. Chcialam wiec wszystko jest z szyjka w porzadku. No wiec sie troszku uspokoilam.
Last time - gratuluje serdecznie serduszka
Onlyone -wez sie stara babka nie przejuj a jak cos faktycznie niech je
j siostra powie ze z pustym wozkiem na spacery chodzisz
Aniolek - gratuluje egzaminu
Gienek - lez i odpoczywaj bedzie dobrze
Elcia - witaj. Nie zalamuj sie rozumiem ze ciezko po tylu latach staran ale zawsze trzeba miec ta nadzieje. W koncu sie uda

Miliaa powodzenia jutro na transferze, trzymam kciuki &&&&&&&&&:-)
Anioleczek gratuluję zdanego egzaminu i wysokiej betki oby tak dalej:tak:
Gieniek odpoczywaj tam i leż, głowa do góry wszystko będzie dobrze, najważniejsze że krwiak się zmniejsza to znaczy ze wszystko idzie w dobrym kieruku;-)
Anka, elcia witajcie na forum:-) coraz więcej się nas robi, a to oznacza więcej fasolek i więcej pozytywnej energii:-D
Lazaya spokojnie, wszystko bedzie dobrze, pęcherzyki jeszcze sobie urosną, pozytywne nastawienie, to podstawa;-)
Kate jak tam sie czujesz??

Ehh jak ja juz niemoge się doczekać mojego transferku, czekam na tą trzecią, ostatnią @ jak na zbawienie:-D Narazie staram się zająć czyms innym żeby nie oszaleć, bo im bliżej tego wszystkiego tym bardziej o tym myślę i nie moge się doczekać. Jutro wybieram się z kloeżanką na balety poszaleć, a co nalezy mi się!!!:-p Musze korzystac puki jeszcze mogę;-)

Ostatnia edycja:
POBUDKA:-)
Onlyone – stara baba a taka głupia, no ale to nie tylko w angli takie babska są…
Elcia83-witaj,naprawde dobrze trafiłaś
Zosia k-wyciszanie u mnie trwało długo najpierw tablety anty a potem 14 dni gonapeptyl a potem stymulacja w której też brałam wyciszacz
Elala-masz racje pozytywne myslenie to połowa sukcesu
Miliaa-trzymam kciuki za transfer,czekam na wieści
Aniołeczek – gratuluje zdanego egz, a teraz myśl tylko o dzidzi
Gieniek – głowa do góry, jesteśmy z Tobą
Lazaja – pęcherzyki jeszcze na pewno urosną, będzie dobrze
Roxii –czas płynie szybko ani się nie obejrzysz i będziesz po transferze,udanych baletów
Babeczki rano wstałam i miałam całe mokre majteczki (nie zesikałam się:-D) jakby woda, możliwe żeby to miało związek z punkcją?
A tak wogóle to dziś przenoszę się do innej kwatery a tam nie ma chyba neta, więc o transferku opowiem po powrocie już do domku koło środy.
Pozdrawiam goraco i zycze miłego dnia

Witam sie i ja :-)
U mnie ze spaniem tragedia ! Wczoraj poszłam spać o 1 w nocy to myślałam ze pospie chociaż do tej 9-10 ale oczywiście pobudka o 7.30! I tak codziennie. Do tego po 3-4 razy w nocy wstaje na siku. Brrrr...

Gieniek- wczoraj czytałam trochę o tym łożysku bo Tobie sie moze odklejac , moja szwagierka ma nisko ułożone a mi podejrzewają niedomoge lozyskowo maciczna i dlatego muszę mieć USG co 2-3 tyg żeby sprawdzać czy mała dobrze rośnie czy właśnie nue czerpie substacji odżywczych z lozyska . W tym przypadku miałabym rozwiązana ciaze w 32 tc. Podaje ci link, w którym akurat każdy przypadek jest opisany.
Nieprawidłowości łożyska - Ciąża i Poród - BoboClub.pl
Lez duZo i odpoczywaj a zobaczysz będzie dobrze.

Dzus skończył sie 20 tc :-)

Ostatnia edycja:
Babeczki rano wstałam i miałam całe mokre majteczki (nie zesikałam się:-D) jakby woda, możliwe żeby to miało związek z punkcją?
A tak wogóle to dziś przenoszę się do innej kwatery a tam nie ma chyba neta, więc o transferku opowiem po powrocie już do domku koło środy.
Pozdrawiam goraco i zycze miłego dnia

Madmax tak wiec jezeli chodzi o mokre majteczki to jak najbardziej normalny objaw - znak ze jajeczka dojrzewaja prawidlowo (to taki odpowiednik sluzu owulacyjnego tyle ze w bardzo zwiekszonych ilosciach)....
Hmm szkoda ze nie bedziesz miala dostepu do netu po punkcji. Ja tu trzymam kciuki, zycze wielu zaplodnionych jajeczek i udanego tranferu. Pamietaj ze zaraz po powrocie musisz nam tu wszystko z detalami zraportowac;-)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Anioleczek, super ,ze egzamin zdany i ,ze beta rosnie :tak:

Gieniek, to db wiadomosc,ze sie zmniejszyl ten paskud jeden. Lez tylko i zobaczymy co powie lekarz 3 lipca. Blagam lez plackiem.

Marcikuk, to sie wykazal profesjonalizmem ten TWoj lekarz.Nie ma co. Co to jest za podejscie.Przeciez ma sprzet dzieki ktoremu moze wszystko zmierzyc. Albo mu sie nie chcialo albo wizyte potraktowal na lewo i nie chcial rejestrowac badania. Dobrze ,ze inny wzial Cie pod skrzydla i uspokoil, roziwal watpliwosci.

Miliaa, daj znac po powrocie :-)

Elcia83, Witaj na forum. Ciezko jest sie podniesc po niepowodzeniu. To prawda.DObrze jest wyrzucic z siebie smutek. Nie mozna go kumulowac.Kazdy kolejny dzien dodaje jednak sil i wiary ,ze kolejny raz bedzie inaczej. Sila tkwi w nas. Zagladaj do nas. Dziewczyny tutaj sa wspanialymi ekspertkiami i super kumpelkami. W naszym gronie bedzie Ci razniej i latwiej przejsc przez rozne etapy jakie niesie za soba in vitro.Powodzenia.

reklama
Do góry