reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Więc.. ciekawość zwyciężyła [emoji23]
Wczoraj rano ( nie z porannego moczu) zrobiłam test by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze się pokaże. Wynik negatywny.
Dzisiaj znowu przed chwilą zrobiłam test i mamy blada kreskę.
Tydzień po transferze 2dniowego malucha.
Teraz wszystkie trzymają za nas kciuki by ta już ostatnia ciąża z IVF została z nami. Biorę tyle leków, że jeśli nie utrzyma mi ciąży to przynajmniej rozwali mi nerki i wątrobę [emoji23]
U nas nie problem z zajęciem więc wiedziałam że w ciąży będę. Kontroluje codziennie sikance by zobaczyć kiedy ewentualnie poronie. W Szwecji nie mam jak zrobić bety.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaaaaa cudnie!! Kochana gratuluję :-* piękny wynik ;-) teraz niech rośnie do nieba :-)
Niestety powtorki badania nie bede miala, bo stwierdzili, ze przy takim wyniku nie trzeba :/ Trudno bede kontrolowac sytuacje testami. Teraz czekam na maila z terminem wizyty. Obstawiam, ze za jakies 4 tygodnie dopiero jak to bywa w mojej klinice.

Wczoraj rano ( nie z porannego moczu) zrobiłam test by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze się pokaże. Wynik negatywny.
Teraz wszystkie trzymają za nas kciuki by ta już ostatnia ciąża z IVF została z nami. Biorę tyle leków, że jeśli nie utrzyma mi ciąży to przynajmniej rozwali mi nerki i wątrobę [emoji23]
U nas nie problem z zajęciem więc wiedziałam że w ciąży będę. Kontroluje codziennie sikance by zobaczyć kiedy ewentualnie poronie. W Szwecji nie mam jak zrobić bety.

Super, ze test pozytywny :) po cichu gratuluje :) Ja mam ten sam problem z badaniem bety w Danii. Trzeba sie ratowac testami.

Dr powiedziala ze wazniejsze niby sa te litery niz cyfry.. ehh... myślałam ze sie zdystansowalam a dziś sie rozplakalam z tego wszystkiego:/ ehhh... dzieki bardzo :-))
Mam 5zarodkow, cztery 4 i jedna wczesna blastka 1
To piękny wynik kochana [emoji173]
Nie patrz na cyferki. Moja serdeczna koleżanka pomimo bardzo młodego wieku już wchodzi w menopauze. Ma zaledwie 26 lat.
Po stymulacji miała tylko jeden bardzo słabiutki zarodek, którego lekarze nawet nie chcieli jej podać. Bardzo powoli się rozwijał i zamiast podać go w 2 dobie chcieli go przetrzymać przekonani, że umrze. Ona zrobiła im awanturę. I tak odbył się w 2 dniu transfer.
Bina na dniach rodzi córeczkę [emoji16]

Dlatego i z wielu innych powodow polecam kazdemu nie jedzenie miesa :)
Nie jem od kilku lat i bardzo mi z tym dobrze! Choc ja nie jem z powodow ideologicznych, a nie chorob badz smaku, choc teraz to juz nawet sam zapach miesa mi przeszkadza.
ale toxo można złapać także od nieumytych warzyw i owoców...

dziewczynki,mam pytanie do tych którym się udało zajść w ciąże,czy zmieniałyście lekarza z kliniki na innego czy chodziłyście całą ciąże do kliniki ?i czy to prawda że lekarz wpisuje w kartę ciąży że to ciąża z in vitro ?
tak mam wpis w karcie, że ivf....ja chodzę cały czas do kliniki mojej, bo zajmują się też prowadzeniem ciąży, czuję się z tym bezpiecznie, ale nie ukrywam, że koszty są porażające

trzymam kciuki za ciebie kochana... :)

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mogę jechać 70 km do prywatnego labu. Mogę zapłacić te 200 zł ale wyniki są dopiero po kilku dniach , więc co mi to da?

Ja nie znalazlam zadnego prywatnego labo w DK. Wow jaki dlugi termin na wynik. U mnie w klinice jest po 3-4h. Ja tez bym nie jechala na Twoim miejscu. Czekaj cierpliwie na termin wyznaczony przez lekarza i rob codziennie testy :p

Do góry