reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej. Wczoraj robiłam badania i mam już wszystkie wyniki. Niestety, wynik toksoplazmy wyszedł mi na granicy 0,6 IGM i wychodzi, że gdzieś złapałam toksoplazmozę, której w sierpniu nie było ;/ i nie wiem co teraz. Mam kota co prawda ale mój kot był badany,jest z nami 4 lata i nigdy nie było takiej sytuacji.... Niby wynik na granicy błędu bo w norma jest do 0,5 ale jednak. Pomóżcie
mnie weterynarz mowił ze jak sie staram.to mam uwazac na mieso jakie jem bo mozna to złapac z miesa własnie.. Co wiemy o możliwości zarażenia toksoplazmozą przez spożywanie mięsa? Cysty tkankowe (torbiele rzekome) T. gondii najczęściej stwierdzano w czerwonym mięsie: w wieprzowinie (10-24%), rzadziej w baraninie (ok. 10%) i wołowinie (1,7-5%), natomiast mięso drobiowe raczej nie stanowi źródła zarażenia dla człowieka. Cysty rzadko występują w tkance tłuszczowej, aczkolwiek opisywano je w tłuszczu okalającym nerki koźląt. Cysty tkankowe w mięsie przechowywanym w temperaturze 4°C przeżywają i zachowują zdolność do zarażenia przez dłuższy czas, nawet do kilku tygodni. Podobnie krótkotrwałe zamrażanie mięsa w temperaturze -20°C nie niszczy wszystkich cyst, do ich inaktywacji wymagane jest głębokie mrożenie przez ponad 3 doby. Cysty szybko giną w trakcie gotowania, zabija je także ogrzewanie w 60°C przez ok. 20 minut.... ja bym poszła do lekarza i powtorzyła badanie raz jeszcze

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mnie weterynarz mowił ze jak sie staram.to mam uwazac na mieso jakie jem bo mozna to złapac z miesa własnie.. Co wiemy o możliwości zarażenia toksoplazmozą przez spożywanie mięsa? Cysty tkankowe (torbiele rzekome) T. gondii najczęściej stwierdzano w czerwonym mięsie: w wieprzowinie (10-24%), rzadziej w baraninie (ok. 10%) i wołowinie (1,7-5%), natomiast mięso drobiowe raczej nie stanowi źródła zarażenia dla człowieka. Cysty rzadko występują w tkance tłuszczowej, aczkolwiek opisywano je w tłuszczu okalającym nerki koźląt. Cysty tkankowe w mięsie przechowywanym w temperaturze 4°C przeżywają i zachowują zdolność do zarażenia przez dłuższy czas, nawet do kilku tygodni. Podobnie krótkotrwałe zamrażanie mięsa w temperaturze -20°C nie niszczy wszystkich cyst, do ich inaktywacji wymagane jest głębokie mrożenie przez ponad 3 doby. Cysty szybko giną w trakcie gotowania, zabija je także ogrzewanie w 60°C przez ok. 20 minut.... ja bym poszła do lekarza i powtorzyła badanie raz jeszcze

Dlatego i z wielu innych powodow polecam kazdemu nie jedzenie miesa :)
Nie jem od kilku lat i bardzo mi z tym dobrze! Choc ja nie jem z powodow ideologicznych, a nie chorob badz smaku, choc teraz to juz nawet sam zapach miesa mi przeszkadza.

Czyli szansa jest, super :) a jakis dominujacy pecherzyk sie pokazal?
Coś tam niby jest,ale głównie to dużo drobnych... nie wiem czy w nie wierzę :p
Natomiast znowu rozmawiałam o tej klasie zarodków i jestem zdolowana... nie ma u m aż tak dużego problemu takze nie rozumiem czemu tak kiepsko te nasze Kruszynki wyglądają. Będę brać po 2 jak tylko bedzie mozna,ale dr mowila ze mozna by równocześnie pomyśleć o jakiejś terapii dla m... czyli chyba nie wierzy w powodzenie :-(

Dlatego i z wielu innych powodow polecam kazdemu nie jedzenie miesa :)
Nie jem od kilku lat i bardzo mi z tym dobrze! Choc ja nie jem z powodow ideologicznych, a nie chorob badz smaku, choc teraz to juz nawet sam zapach miesa mi przeszkadza.
kochana ja absolutnie nie moge miesa wykluczyc... uwazamy no.i ja mieso mroze :)

Coś tam niby jest,ale głównie to dużo drobnych... nie wiem czy w nie wierzę :p
Natomiast znowu rozmawiałam o tej klasie zarodków i jestem zdolowana... nie ma u m aż tak dużego problemu takze nie rozumiem czemu tak kiepsko te nasze Kruszynki wyglądają. Będę brać po 2 jak tylko bedzie mozna,ale dr mowila ze mozna by równocześnie pomyśleć o jakiejś terapii dla m... czyli chyba nie wierzy w powodzenie :-(
Trzymam mocno kciuki, zeby na nastepnej wizycie pokazal sie piekny pecherzyk. Kochana nie patrz tak bardzo na klase zarodkow, jest bardzo duzo ciaz z tych ciut slabszych a Twoje zle nie sa. Poza tym masz ich az 4 czy 5, bo dokladnie nie pamietam. 4 z przodu to bardzo dobry wynik moim znadniem. Wiem, ze trudno wierzyc w cokolwiek jak same niepowodzenia ale nie trac nadziei. Bierz 2 malenstwa i napewno z Toba zostana. Jeszcze bedziesz szczesliwa, wierze w to.

reklama
Dzięki, że pytasz Mruch. Robię jutro w 10dpt. Dziś mam termin @ też więc jutro jak wyjdzie negatyw to już na pewno nadzieję się wyczerpały.
Potem mimo wszystko będę brała duphaston i Progynove do 12dpt bo się naczytalam na forach, że kobietom tak późno wyszedł pozytyw po 2 tyg od transferu blaski nawet po negatywnym czułym teście w 12dpt! Ja nie znam osobiście takich historii i normalnie aż w nie nie wierzę no ale jeśli chociaż jest 1% szans...
Więc w poniedziałek będziemy obie wiedziały na pewno.
Ja czytałam mnóstwo takich historii. [emoji16] dopóki nie zrobisz bety nie odstawiaj leków.
Kochana trzymam za Ciebie kciuki. [emoji173]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry