reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
kate witaj! trzymam kciuki za jutrzejszy transfer, powodzenia:-)
Aduś cieszę się że wizyta udana i że humor lepszy, Pan doktor miał racje Ty ryzyka cp juz nie masz, a więc ten problem z głowy;-) no i ja tez jestem przekonana że będziesz mamą:tak:

Ostatnia edycja:
Zosia...ja wypijam prawie 4 litry + jem tylko zupy, wiec tych plynow jest wiecej...powiem ci, ze jak masz zagrozenie hiperki to zrobisz wszystko, zeby tego uniknac...wiec i wypijesz tyle plynow:tak: ale 2 litry to tez dobrze kochana, wypluczesz tym wszystkie toksyny i bedziesz czysciutka na przyjecie maluszka:tak:
kate...zaciskam kciuki najmocniej na swiecie za twoje maluchy, wybierz jakiegos pakera, albo pakerow i czekamy na pozytywne wiesci!! odezwij sie jak wrocisz i powiedz jak bylo! &&&&

gienius...co tam u ciebie? jak sie czujesz?

Magdusia...kochana a opowiedz o sobie...ciagle tylko nam cudownie doradzasz a nie piszesz jak u ciebie...pamietam,ze chyba ty masz dziewczynke w brzuszku, tak? czy sie myle?

last time...to dzis to USG? jezeli tak to zaciskam kochana i trzymaj sie, bedzie wszystko dobrze...pozniej chcemy poznac maluchy osobiscie (przez zdjecie)!!:tak:

miliaa- właśnie sie smialismy z małżem ciekawe jakie komórki nam podadzą ...nie wiem czy będę mogła wybrać...chyba zdam sie na nich .Nie wiem czy wszystko z nimi oki bo wczoraj nie dzwoniłam sie podpytać by nie zapeszać.Mam tylko nadzieję ze pięknie sie dziela i bedą superowskie do transferu.

Czesc dziewczyny, czy mogę się przyączyć do Was?:)
U mnie sytuacja wygląda nastepująco: dokładnie rok temu mielismy pierwsze podejscie do Invitro, niestety nieudane, dwa mrozaki tez sie nie przyjęły. Kiepsko to przeżyłam, ale minął rok, doszlismy do siebie i rozpoczęliśmy drugie podejscie. Od wczoraj biore Gonal i dalej Gonapeptyd. Na usg doktorka naliczyła 8 pecherzyków, a moze i wiecej ich urosnie po gonalu, zobaczymy. Na razie jestem dobrej mysli. Kolejna wizyta za tydzien w srode, mam nadzieje ze pecherzyki ładnie urosna:) Skorzystałam tez z zabiegu akupunktury, która podobno wspomaga cały ten proces. Także dziewczyny trzmajcie kciuki oby nam sie udało tym razem:) Czy któras z Was jest na podobny etapie do mojego? Pozdrowionka:-)

Witam nową kolezankę:) rozgość się i pytaj o co chcesz. nasze ekspertki zawsze służą pomocą . w jakiej klinice podchodzisz?

katee miliaa trzymam kciuki za wasze transferki &&& Bedzie dobrze! koniecznie piszcie na bieżąco co i jak u was

Magdusia- dołączam się do prośby mili - napisz nam w końcu co u ciebie:)

gieniek jak się czujesz słońce?

last time czekam na wieści z wizyty...

ja... słaba jestem nieziemsko! spać mi się chce, apetyt straciłam, jutro idę na betę może już jest te 25 000? no i jutro poprawka... muszę to cholerstwo zdać bo mnie do obrony nie dopuszczą:( już mnie scigają za indeks bo obrona za tydzień a ja jeszcze nie mam tego egz... masakra ja sie wykończę przez ten tydzień:(

kate...to na ktora ty masz ten transfer? ty nie dzwonilas wczoraj, ale oni tez do ciebie nie dzwonili, jak by sie dzialo cos zlego to pewnie dali by ci znac!! wiec JEST WSZYSTKO DOBRZE I MALUCHY DZIELA SIE JAK SZALONE!
anioleczek...ej ty sie tak nie stresuj, bo tobie nie wolno kobito...jak bedzie tak bedzie, przygotuj sie jak mozesz najbardziej i jedz z nastawieniem "zdam to!!" i zobaczysz, ze sie uda!!
u nas to trzeba zdac wszystkie papiery i prace w dziekanacie 2 tyg przed obrona...bez sensu...chociaz jak ja przelozylam wszystko na wrzesien to mam jeszcze troche czasu...wierze, ze jak uda mi sie zajsc w ciaze to stane przed nimi i powiem, ze jestem zywym dowodem na to, ze z niepolodnoscia da sie wygrac (bo moj temat to leczenie i diagnostyka nieplodnosci a jakosc zycia seksualnego w parach)

a teraz czas na niusy:
5 maluchow podzielonych jest na 8 i wiecej komorek, wiec jest ok i wszystkie sa z IVF:szok::tak: a reszta dochodzi swoim tempem, ale tez nie jest z nimi najgorzej!
poza tym bola mnie sutki:dry:

reklama
madmax - ladny wynik. i nie mysl wogole ze MALE to niemale. sa takie jakie musza byc. komorki sa w pecherzykach od ok 16mm wiec twoje sie lapia na wsie kryteria. potencjalnie moze byc komorka w kazdym z pecherzykow u ciebie bo wielkosc jest odpowiednia., tymbardziej ze konczysz stymulke wczoraj a dzis ovitrelle. te 24 godziny oznaczaja ze pecherzyki nadal rosna wiec beda pewnie ok 19-20mm...... trzymam kciuki
co do lekow to wsie dobre - ciesz sie ze masz co trzeba

Do góry