reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gienek - witaj. Dziekuje serducho lepiej juz nie mam takich palpitacji. Test Pappa to m.in na zespol Downa. pobiora ci krew a dzieci sprawdza na podgladzie. Ja nadal czekam na wyniki moich. jeszcze nic nie przyszlo.

anioleczek - ach te chłopy wszyscy tacy sami. chociaz moj juz bardziej zoreintowany niz na poczatku. Bo na poczatku to sie dziwil ze jak to jestem 3 tygodnie po transferze a w ciazy juz 6 tydzien :):):)

reklama
Lazaya, Madmax ja rówież trzymam za Was mocno kciuki &&&&&&&&&:-)
Ja miałam długi protokół i u mnie wyciszanie i stymulacja przebiegały bezobjawowo, czułam się normalnie. Przytyłam troszkę, ale niewiele moze ze 3 kg. ;-) W klinice ostrzegegali mnie o różnych skutkach ubocznych stymulacji i trochę się obawiałam, ale niepotrzebnie nie odczułam tego prawie w cale.
Igiełka to super wiesci!!!! Gratulacje dla przyjaciółki :-)

Napiszcie mi proszę czy to dużo?Miała podane 2 bąbelki.Pani doktor powiedziała,że to wysoka beta (428).Czy może oznaczać bliźniaki?Tacy jesteśmy szczęśliwi z tego pierwszego sukcesu,choć wiemy,że to początek góry lodowej.Tak bardzo im życzę,żeby cud trwał-Wam też szczęśliwe przyszłe mamuńki.
A za te ,które jeszcze czekają bardzo mocno trzymam kciuki;-).

Ostatnia edycja:
Igiełka ekspertem nie jestem, ale wydaje mi sie że jak na 15dpt to betka jest wysoka i myślę, ze jest szansa na to że to bliźniaki:tak::-) Superr! jeszcze raz gratki dla koleżanki:-) I dzięki za kciuki;-)

Igielka - dokładnie beta wydaje sie byc wysoka w porównaniu do innych dziewczyn tutaj. Bardzo ładny wynik, mogą być bliźniaki. gratuluje twojej przyjaciółce niech sie teraz oszczędza.

Czesc Dziewuszki :-)

Miliaa, NiO FANTASTYCZNIE!!!! kochana, piekny wynik.Niech sie komoreczki ladnie dziela a p otem zagniezdzaja. Super,ze sa szanse na transfer jeszcze teraz.:tak: Mocno trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze. Domyslam sie,ze ze wzgledu na duze ryzyko hiperki bedziesz miec podane jedne malenstwo?

Anioleczek , hihihi Achhhh Ci mezczyzni :-D Poza tym narobilas mi smaka na jagody. hmmmm nawet nie pamietam kiedy ostatnio jadlam jagody. Tutaj niestety nie ma takich rarytasow. buuuu

Zosia, Ellala ma racje , trzeba duzo pic. Ja zaczelam od stymulacji az do konca pic prawie 3 litry. Moj mezulek sie smial i jednoczesnie powtarzal tutejsze glupoty propagowane w tv,ze picie duzej ilosci wody jest niezdrowe. bla bla bla. To mi badzo przypomina okres kiedy jedzenie mararyny bylo zdrowe w przeciwienstwie do masla. bla bla bla Jesli organizm jest zdrowy to nadmiar wody wydali. Wiec ja sie pytam gdzie tu jest szkodliwosc. Pic i jezcze raz pic!!!!

Gieniek
, ciesze sie ,ze macie sie, Ty i maluszki DOBRZE. A paskudnemu krwiakowi juz dziekujemy. On nadal nic nie kuma!!!! Halo, panu juz dziekujemy sio, sio!!!A kyszzzz!!!!

Lazaya, Madmax
, Dziewczyny nie martwcie sie w przedskokach. Naprawde nie liczy sie ilosc a jakosc. Nie jednej z nas juz sie tak zdarzylo,ze naprodukowala dziesiatki a pod koniec pozostaly jednostki. Najwazniejsze,zeby zarodeczki byly ladne i zdrowe, by mogly sie u mamusi zagniezdzic i pozostac bezproblemowo przez 9
miesiecy :tak:

No, Igielka, takie wiadomosci, to uwielbiam czytac:-) Gratuluje kolezance. Piekny wynik betyyyyyyyyyyy :-) Oj , oj beda kolejne blizniaki hihihi Super!!!

Niech pozytywne wiesci trwaja na tym forum......!!!!!!!

IGIELKA pogratuluj kolezance. A propos kolezanek - fajnie, ze ma Ciebie! Prawdziwie I szczerze, ja musze sie obwiazac czerwonymi wstazeczkami chyba :)
Dzwonilam wczoraj do polskiej przychodni - laborant do 2/07 na urlopie, wiec nici z bety.... Czekam na usg... :(

gieniek...no no trzymaj mocno moja kochana!!dzis dostaje telefon z kilniki, wiec wszystko bedzie wiadomo, tzn podejrzewam, ze te z ICSI sila rzeczy beda zaplodnione, no ale tamta reszta jak sie zaplodni prze IVF bedzie mocniejsza...kurde, zobaczymy...moje maluchy musza dac rade! wiesz, ze ja je traktuje juz prawie jak moje dzieciaczki...moze to smieszne,ale jestem mama poki co 17 maluchow:-D
co do mojej torbielki to jest, dr powiedzial, ze jezeli mi sie poszczesci i okaze sie, ze to ciaza, to spowoduje "pekniecie" jej i byc moze endo sie zatrzyma, na co bardzo licze!!
a ty kiedy idziesz zbadac ta chole.re? a w ogole kochana jak ty wygladasz? widac juz brzuszek?

marcikuk...tak, dzis maja do mnie dzownic i powiedziec ile sie zaplodnilo...az sie boje, chociaz tak jak pisalam wczesniej, przez icsi to pewnie wszystkie sie zaplodnily, ale najbardziej mi zalezy na tym zwyklym ivf...az sie nie moge doczekac, maja dzwonic 10.30 - 13:-) a co do ilosci to nie wiem, jezeli okaze sie, ze hiperka mnie opuszcza to wtedy bedziemy podejmowac decyzje...to zalezy tez od jakosci maluchow, nie wiem, nie jestesmy zdecydowani:zawstydzona/y:

agapl...a jak ty sie czujesz? dziekujemy ci , ze jestes z nami caly czas i nas wspierasz...! powiedz mi czy ty po tej stymulacji mialas jakas torbielke?

madmax..ja wiem, ze latwo sie mowi, bo mnie tez dziewczyny bardzo wspieraly, a ja i tak przed wejsciem na sale myslalam, ze umre ze strachu, ale cala punkcja okazala sie pikusiem..wiadomo, nic milego, ale do przezycia..dla mnie najmniej przyjemne okazal sie czyszczenie pochwy, bo ja bralam augmentin w globulkach, bo mialam jakies bakterie, wiec musieli to wyplukac, no i potem jak bylam po, podali mi hesa i tprzez to zyla mnie bolala troche...ale reszta spoko, np babka obok mnie lezala to nawet ketanolu jej nie dali, bo nic ja nie bolalo...
wez sobie jakies wkladki, bo mozesz plamic.. i nic sie nie boj!:tak:

czy ktoras z was uzywala lutinus? bo tam jest aplikator i nie wiem czemu, ale dzis jak wlozylam sobie luteine to na tym aplikatorze takie jakby czerwony sluz wyjelam, i teraz nie wiem czy to jeszcze po punkcji czy to podraznia mnie ten aplikator...

Ostatnia edycja:
Lazaya, Madmax - Trzymam kciuki dziewczyny , żeby Wasze wszystkie komóreczki pięknie rosły. Wyniki macie super:tak:

miliaa - No kochana to naprodukowałaś tych komórek - hurtowo;-). Widzisz wszystko idzie w dobrą stronę. Daj znać jak zadzwonią z kliniki.
Jeżeli chodzi o ten lek to niestety nie znam , ale jestem przekonana , że czerwonawy śluz to jeszcze po punkcji.

reklama
Lazaya i Madmax bardzo mocno wierzę,że wyhodujecie piękne komóreczki i że ładnie się zapłodnią i zostaną z wami w brzuszku na 9 miesięcy. Tego Wam z całego serca życzę!
Elala nie mam pojęcia co będzie z krwiakiem, zdaję sobie sprawę,że maluchy rosną i potrzebują miejsca. Teraz to już nic ode mnie nie zależy muszę po prostu czekać i wierzę,że on w końcu zniknie,bo nie chcę,żeby przygniatał maluchy:-( a ty masz już jakieś plany na urlopik?Gdzie jedziesz?
Igiełka taka przyjaciółka jak ty to skarb!Super,że tak dopytujesz o wszystko w imieniu koleżanki i że jesteś przy niej w ważnych momentach. Gratuluję pozytywnej betki-wg mnie to bliźniaki ja miałam w 11 dpt betę 808!;-)
Marcikuk to dobrze,że z serduszkiem już lepiej. Ja postanowiłam kupić sobie ciśnieniomierz i mierzyć ciśnienie,bo codziennie mam silne bóle głowy. Pani dr mówiła,że można brać Paracetamol,ale jakoś się boję..myślisz,że jest bezpieczny? Nie denerwuj się wynikami na pewno wszystko jest dobrze:tak:-choć ja sama już jak galareta trzęsę się przed moim genetycznym...
Miliaa to,że się dużo Twoich komórek ładnie zapłodni to pewniak!:biggrin2: zastanów się teraz lepiej,ile zabierasz do domku-namawiam na dwa,to będziemy umawiały się razem na spacerki z bliźniakami;-) Niedługo idę do okulisty i jak wrócę będziesz już miała pewnie wyniki,więc trzymam kciuki!!!Ja mam podglądanko w czwartek w Medicover, jestem ciekawa opinii innego lekarza na temat krwiaka-niech mi ktoś powie co z nim dalej,bo oszaleję. U mnie już widać brzuszek nie wiem,czy to przez bliźniaki,ale jest wyraźny za to waga taka sama jak przed in vitro, może nawet z kilo do dołu. To chyba przez te mdłości w pierwszych 2 miesiącach. Teraz już mam apetyt i chyba waga pójdzie do góry-byle by nie za dużo;-)
Agapl i ja też mówię,że temu panu już podziękujemy a on jakiś uparty..ahh nie ma tak łatwo niestety. Przypomnij mi słońce kiedy wracasz po swoje maluchy?
Jo.M. jaką masz śliczną pszczółkę:) Co tam słychać?Chcesz robić jeszcze jakieś dodatkowe badania?
Lola216 jak się miewasz ty i Twoja śliczna parka?

Do góry