reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lekarz napisał że nieprawidłowy wzrost bety i że to ciąża patologiczna.Mam odstawić leki :(
kurcze a może nie odstawiaj jeszcze tylko idź jutro sprawdzić jaki będzie wynik? Wiadomo, że za dobrze to nie wygląda ale u nas po IVF naprawdę cuda się dzieją... ja półtora tygodnia po poronieniu dowiedziałam się, że w macicy były 2 pęcherzyki ciążowe, które wcale się nie poroniły... potem wyszło, że jeden był obumarły a drugi to puste jajo płodowe, ale widzisz... niczego nie można być pewnym...

Jak narazie tego się trzymam, że mógł zagnieździć się pi
kurcze a może nie odstawiaj jeszcze tylko idź jutro sprawdzić jaki będzie wynik? Wiadomo, że za dobrze to nie wygląda ale u nas po IVF naprawdę cuda się dzieją... ja półtora tygodnia po poronieniu dowiedziałam się, że w macicy były 2 pęcherzyki ciążowe, które wcale się nie poroniły... potem wyszło, że jeden był obumarły a drugi to puste jajo płodowe, ale widzisz... niczego nie można być pewnym...

Nie odstawiłam leków, jeszcze raz chce zrobić bete. Może to głupie jak lekarz pisze że to ciąża patologiczna ale ja chcę wiedzieć na 100%. Faktycznie mały przyrost ale może to początek ciazy. Wg norm w 3 tyg wynik jest od 5 wzwyż. 3 tyg minie w następną środę .

Nie odstawiłam leków, jeszcze raz chce zrobić bete. Może to głupie jak lekarz pisze że to ciąża patologiczna ale ja chcę wiedzieć na 100%. Faktycznie mały przyrost ale może to początek ciazy. Wg norm w 3 tyg wynik jest od 5 wzwyż. 3 tyg minie w następną środę .
Szczerze mówiąc, to żeby mieć jakąś nadzieję, to jutro powinno być powyżej 10. Na tym etapie zarodek musi przyspieszyć, bo takie małe wartości bety nie świadczą o zdrowo rozwijającej się ciąży. Ale, że miałaś 2 bąble o ile dobrze pamiętam, to jeden mógł się faktycznie późno podjąć współpracę, więc lepiej mieć 100% pewność, że z czystym sumieniem możesz odstawić leki.

reklama
Do góry