Mam foty chyba nawet przy sobie jak chcesz to Ci mogę zrobićA widzialas obraz ?
---30tc---
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam foty chyba nawet przy sobie jak chcesz to Ci mogę zrobićA widzialas obraz ?
raczej nie możliwe... tak jak pisze @hope322 blastka 6aa jest jak już całkowicie wyjdzie z otoczki a 5aa jak zaczyna wychodzićHmm ja pamiętam jak czekaliśmy w pokoju na transfer blastki 4AA to przyszla embriolog i mówi ze za chwilę będzie transfer tylko czekają na wyjście z otoczki
---30tc---
Lekarka mi pisała rano ze 4AA a transfer mialam po poludniu wiec moze doszedl do tego etapu [emoji6] na pewno czekaliśmyraczej nie możliwe... tak jak pisze @hope322 blastka 6aa jest jak już całkowicie wyjdzie z otoczki a 5aa jak zaczyna wychodzić
Embriolodzy przyglądając się komórkom zarodka poddają je ocenie, a swoje spostrzeżenia opisują za pomocą liczb i liter. Przy klasyfikacji blastocyst według Dr Davida Gardnera podaje się w oznaczeniu:
cyfrę (od 1 do 6) – oznacza ona stopień rozwoju zarodka:
1 – jama blastocysty mniejsza niż połowa całego zarodka
2 – jama blastocysty większa niż połowa całego zarodka
3 – kompletna blastocysta, jama wypełnia prawie cały zarodek
4 – rozwinięta blastocysta, jama obejmuje cały zarodek, cienka osłonka
5 – blastocysta wydostaje się z osłonki
6 – blastocysta poza osłonką
pierwszą literę (A,B,C), oznaczająca jakość węzła zarodkowego (embrioblastu-ICM)
A – wiele komórek, ciasno upakowane
B – kilka komórek, luźno zgrupowane
C – bardzo niewiele komórek
drugą literę (A,B,C), która oznacza jakość trofoblastu (TE)
A – wiele komórek, tworzą spójną warstwę
B – mało komórek, tworzą luźny nabłonek
C – bardzo mało dużych komórek
Link do: Ocena morfologii zarodka w stadium blastocysty | INVICTA
DawajMam foty chyba nawet przy sobie jak chcesz to Ci mogę zrobić
---30tc---
może tak być w papierach mieli już pouzupełniane, to nie zmienialiLekarka mi pisała rano ze 4AA a transfer mialam po poludniu wiec moze doszedl do tego etapu [emoji6] na pewno czekaliśmy
---30tc---
Kurde ale tu nic nie czaję z tego [emoji12] nie znam się gdzie ta otoczka jak to wielkie kółko to jest w środku [emoji12]Dawaj
UUłłaaaałłł to pięknie!! Nic się nie chwaliłaś że już zaczęłaś stymulację Jakie masz leki? Może zmiana kliniki i nastawienia zrobiła swoje Trzymam kciuki, żeby jednak wszystkie pęcherzyki zawierały złote jajeczka!!Dziewczynki melduję się po wizycie: 6 pecherzyków Lewy powiedział że jak na moje amh to wynike jest suuuuper! Jeden pecherzyk ma 14 wiec moze byc pusty ale i tak jest super. Zastanawiam się jak to mozliwe ze w poprzedniej klinice mialam te same leki i dawki i urosły tylko 2 jajca a tu 6??? Endometrium piękne 7,8. Kolejny podgląd w sobotę. Cieszę się bardzo
Co prawda płacę za leki juz bez refundacji ale rozpisują mi na sztuki wszystko zeby było jak najtaniej więc nie ma tragedii...
Ja to zdaje sobie sprawę, ze jak się widzi plamienie to stan przedzawałowy. Ja tak miałam.