reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak coś takiego.Tylko w szpitalu powiedzieli żeby narazie na to nie patrzeć bo tak jak ja to też wyczytałam na cyklu sztucznym progesteron podajesz z zewnatrz i on ci jest niezbedny do podtrzymania bo nie mamy białka żółtego który go produkuje.Wiec żeby wynikami ż teraz się nie sugerować.A dziś dzwoniłam w sprawie tych plamien i powiedziała żeby się nie przejmować i bólem brzucha też nie.Ale jak będzie krew czerwona i silne skórze to na pogotowie.Uspokoila mnie trochę zresztą muszę im zaufać.
Mi lekarz powiedział, jak ten jeden dzień plamilam, ze na początku to jest normalne.

reklama
Tak napewno sprawdzę jeszcze raz bete. Pod tym kontem się nie poddaje . Bo myślę że może później się u mnie zagniezdzilo że względu na wiek.

Ja miałam dwudniowy .W pon jak robiłam betę to był 12dpt. Dziś jest 15dpt. Sprawdzę poraz trzeci betę, jak będzie mały przyrost to wtedy leki odstawie.

No ja nie wiem, mi lekarz powiedział, ze poziom progesteronu potrzebny do utrzymania ciąży to najlepiej około 30. A z tego co ja pamietam miałaś 7,5?

Z tym prog to zawsze niewiadoma [emoji58] bo były tu ciąże z bardzo niskim poziomem a i z wysokim nie. Wiadomo im wyższy tym człowiek spokojniejszy. Ja miałam 18 i zaczęły sie plamienia wiec sama sobie zwiększyłam dopochwowy, plamienia dalej były, a lekarz powiedział,ze jak jestem spokojniejsza to mogę sobie go tyle brać. A teraz ( tylko nie mowię tego głośno [emoji6]) plamienia ustają a dawki progesteronu zmniejszam .

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Z tym prog to zawsze niewiadoma [emoji58] bo były tu ciąże z bardzo niskim poziomem a i z wysokim nie. Wiadomo im wyższy tym człowiek spokojniejszy. Ja miałam 18 i zaczęły sie plamienia wiec sama sobie zwiększyłam dopochwowy, plamienia dalej były, a lekarz powiedział,ze jak jestem spokojniejsza to mogę sobie go tyle brać. A teraz ( tylko nie mowię tego głośno [emoji6]) plamienia ustają a dawki progesteronu zmniejszam .
Bardzo się cieszę! W końcu będziesz spokojniejsza :)

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry