reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja również mam bardzo wysoka homocysteine prawie 20 ( pół roku temu), teraz nie wiem. Biorę kwas foliowy i wit B12 wszystko w formie metylowananej. Również mówiłam o tym w Invicta ale pani O. powiedziała ze nie jest to ważne.
Miałam też wątpliwości przed zażywanie relanium ponieważ przed operacja podali mi diazepam i dostałam bardzo wysokiego ciśnienia prawie 200/110, gdzie zawsze mam ok 110/70-80. Powiedziałam ze wole nie ryzykować, wiem ze to niby w jakiś sposób pomaga ale nie kosztem takich problemów. Zostałam wręcz okrzyczana i pani zapytała cytuje "czy mnie to ciśnienie zabiło? ? Mówię że nie ale nawet bardzo sali operacyjnej pielęgniarki się pytały czy leki na ciśnienie zazylam[emoji32] usłyszałam ze poleżeć w domu i nic mi nie będzie.
Mam straszny metlik w głowie po przygodzie w Invicta [emoji46]

"To co zawodzi, jest najczęściej przedmiotem nadzieji "
Podczas konsultacji z immunologiem usłyszałam, że poziom 7,9 jest bardzo ładnym, jeśli chodzi o homocysteinę przy zachodzeniu w ciążę. Przy wysokim wyniku, zwłaszcza takim jak u Ciebie raczej niedopuszczalnym jest stwierdzenie, że to nie jest ważne??!! Na pewno polecałabym zbadać ją jeszcze raz, żeby skontrolować poziom, a jeśli tak czy siak będzie podwyższony to można zbijać burakami :)

reklama
Tak wysoka homocysteina może zwiastować problemy krążeniowe, a skoki ciśnień są bardzo niebezpieczne, dlatego rozumiem Twój niepokój.Sprawdź teraz poziom homocysteiny, jeśli nie spadła, spróbuj brać 5mg. kwasu foliowego i sprawdź po wyniku,tylko w ten sposób możesz sobie pomóc.
Musisz mieć tylko receptę na ten kwas foliowy.
Przepraszam, a Ty z taką homocysteiną miałaś transfer?

Tak wysoka homocysteina może zwiastować problemy krążeniowe, a skoki ciśnień są bardzo niebezpieczne, dlatego rozumiem Twój niepokój.Sprawdź teraz poziom homocysteiny, jeśli nie spadła, spróbuj brać 5mg. kwasu foliowego i sprawdź po wyniku,tylko w ten sposób możesz sobie pomóc.
Musisz mieć tylko receptę na ten kwas foliowy.
Przepraszam, a Ty z taką homocysteiną miałaś transfer?
Z tym kwasem foliowym też trzeba uważać - zanim dziewczynki zaczniecie brać te 5mg syntetycznego, najlepiej zrobić badanie na mutację mthfr - jeśli wyjdzie dodatnia to trzeba koniecznie metylowany brać, syntetyczny może być toksyczny, zwłaszcza w takiej dawce (!) gdyż nie jest metabolizowany przez organizm w takiej postaci.

Oto mój dzisiejszy cukiereczek [emoji7]

1509474722-b69f1d9a60b06c07-aaaaaa.jpeg

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Cudo!!

Z tym kwasem foliowym też trzeba uważać - zanim dziewczynki zaczniecie brać te 5mg syntetycznego, najlepiej zrobić badanie na mutację mthfr - jeśli wyjdzie dodatnia to trzeba koniecznie metylowany brać, syntetyczny może być toksyczny, zwłaszcza w takiej dawce (!) gdyż nie jest metabolizowany przez organizm w takiej postaci.
Ostatni słyszałam, że nie też mam mutację i właśnie zalecenie od genetyka i ginekologa, wcześniej brałam metylową formę. Sam nie wiem co już jest dobre a co nie.

reklama
Trzymam za Ciebie kciuki. Odzywaj sie czasami jak u Ciebie. Wierze ze to Twoj czas :-))
No to tak jak ja, ostatnie pare dni specjalnie sie odcielam od forum żeby za dużo nie myśleć i nabrać dystansu. Właśnie wracam do domu o 15:05 przytuliłam moj zarodeczek blastunie 4BB. Miałam intralipi i embyro glue. 13.11 betowanie.

Dołączam sie do Twoich życzeń i wszystkim dziewczyny powodzenia życzę, będę sie starała zaglądać żeby Wam kibicować ale na spokojnie. Do niedzieli mam wolne potem wracam do pracy.

No i trzymam za nas kochana kciukasy!!! A Ty kiedy betyjesz i jaki zarodek?

Do góry