reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czesc Dziewczyny,
Obserwuje Was od jakiegos czasu i jestem pod wrazeniem jak bardzo jestescie zaangazowane we wzajemna pomoc i udzielanie wsparcia. Widze, ze tu juz sie nawiazaly prawdziwe przyjaznie :)To jest niezwykle budujace.
Trzymam za wszystkie z Was kciuki!
Przedstawie sie krociutko. Jestem w trakcie stymulacji (8 dzien). Zaraz do tego wroce.
To moje trzecie podejscie. Pierwsze niedokonczone - przeszkodzil mi torbiel. Drugie nieudane :( Pierwsze dwa w Krk w Artvimedzie. Teraz przenioslam sie do Gamety w Lodzi. Czy ktoras z Was tam sie leczy?

Aktualnie biore Puregon (podwyzszona dawke gdyz mam za niski Estradiol - stan na wczoraj - 230 - co myslicie?), Menopur i gonapeptyl. Nienawidze zastrzykow..ale jakos wytrzymuje. Mam 10 pecherzykow z czego trzy nie rokuja. Reszta rosnie nierowno..
jutro mam badanie estradiolu i sprawdzenie pecherzykow. Mam nadzieje ze podniesiona dawka wczoraj (ze 150 do 200 pomogla..).

Przepraszam, ze sie tak rozpisalam.. Punkcje wstepnie mam na 2ego ustalona. Jesli wszystko pojdzie dobrze. Czy ktoras z Was miala niski estradiol, a potem sie podniosl i wszystko poszlo bez komplikacji?

Pozdrawiam Was serdecznie
Witamy :-) ja sie leczylam w lodzi w gamecie. Obecnie 31 tc [emoji4] u jakiego lekrza sie leczysz?
Oprócz mnie jest trochę dziewczyn na forum z Gamety Lodz.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy :-) ja sie leczylam w lodzi w gamecie. Obecnie 31 tc [emoji4] u jakiego lekrza sie leczysz?

Oooo wspaniała wiadomość przed snem :) U dr Połacia. Bardzo go polubiłam i jestem mega optymistycznie nastawiona. Klinika zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż w KRK. Tylko dojazdy trochę męczące.. ale warto :)

Też nigdy wcześniej nie mierzyłam, ale podłapałam głupawkę od @MoKa i postanowiłam to sprawdzić.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
@MoKa nie namawiaj do złego :p
a ty kochana nie świruj i nie rób sikaczy, nie mierz temp bo po co zawracać sobie gitarkę głupotami... poczekaj do tego poniedziałku, włącz myślenie o niebieskich migdałach i nie stresuj kropka!!
W ogóle dziewczyny ja tak z dupy odkopałam moje stare posty z początku września jak byłam po transferze, bo człowiek za szybko zapomina co ważne i muszę was ochrzanić!!! ja tryskałam dobrą energią i optymizmem, głupoty się mnie trzymały, a wy tu bez powodu schizujecie. Jak przyjdzie pora to będziecie myśleć co dalej, a teraz idźcie spać i śpijcie aż do bety ;)

Babulec życzę Ci by ten transfer się naprawdę udał ale jeśli coś pójdzie nie tak to poczytaj troszkę wstecz to forum . Nie ma czegoś takiego jak niepłodność idiopatyczna my na to tu mówimy tutaj idiotyczna . Ja jestem trudnym przypadkiem i jeździłam do Mrugacza ponad 700 km niestety dla niego za trudnym bo bez przyczyny wg niego . U nas tez było 5 lat walki o dziecko i tez pojechałam z myślą tylko o ivf . Miałam piękne jajka piękne zarodki a ciąży brak ... nie używaj słów pech bo nie ma czegoś takiego . Gdzieś przyczyna musi być tylko trzeba powalczyć żeby podziałać tak żeby się w końcu udało . Pamiętaj jedno i mi to dawało motywacje do walki . Nikt nie powiedział wam ze jesteście bezpłodni wiec dzieci możecie mieć !. Ja po zmianie kliniki i odnalezieniu przyczyny w styczniu będę juz miała przy sobie swoją córeczkę .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe tak to prawda ktos chyba tu kiedys albo na innym forum pisal ze nieplodnosc idiopatyczna to taka nie chce mi sie ***** was badac :D

Oooo wspaniała wiadomość przed snem :) U dr Połacia. Bardzo go polubiłam i jestem mega optymistycznie nastawiona. Klinika zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż w KRK. Tylko dojazdy trochę męczące.. ale warto :)
Moj wspaniały Pan doktor!!! U niego sie wlasnie leczylismy. [emoji4]

p
Nasze zarodki też nie za bardzo... z 10 komórek 8 zaplodnionych ,3 do 5 doby,a reszta zostawiłam do siódmej ale niestety przestała się rozwijać. Został nam jeden zarodek i jadę po niego,podejrzewam że 10 listopada... każda z nas źle to znosi ,nikt nie lubi brać leków a nasze wahania nastrojów są straszne ale trzeba się do nich przyzwyczajać w ciąży jest jeszcze gorzej :) dasz radę...

Dziękuje! Trzymam kciuki! Cieszę się, ze się do Was przyłączyłem :) Od razu mi lepiej!

reklama
Do góry