reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

MoKa...trzymam za każdą z WAS mocno kciuki żeby starania zakończyły się upragnioną ciążą. Sama dobrze pamiętam swoje rozczarowanie po nieudanych inseminacjach, potem nieudany transfer 2 maluchów, nawet było mi przykro,że nie dostałam żadnych leków jak większość z Was! :) Nawet jak kiepsko się czuję w ciąży (leże jak kłoda od 7 tygodni i mam siłę jedynie na prysznic) to ciągle powtarzam maluchowi,że dla niego wszystko wytrzymam! :) Myślę,że te całe starania spowodują,że będziemy super rodzicami bo doceniami nasze małe cuda jak nikt inny!;)
Ojej kochana to wspolczuje bo jak widze z opisow to dopadly cie wszystkie dreczace objawy ciazowe ale i tak ci ich zazdroszcze :)

reklama
Ja właśnie jutro wstaje o 5 i ruszam. Badanie estradiolu, a potem wizyta i powrót do domu. Jeżdżę sama, wiec trochę to męczące ale teraz tymbardziej wiem, ze podjęłam dobra decyzje wybierając Gamete i mojego dr :)
Oj jak sama to faktycznie meczace. U mnie maz zawsze prowadzil w pierwsza strone a ja spalam a jak wracalismy to na odwrot ja kierowalam a on spal [emoji3] to trzymam kciuki za wizyte[emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

W przypadku gdy plemnik napotka na swojej drodze przeciwciało skierowane przeciwko niemu – staje się dla niego antygenem – „wrogiem”. Przeciwciało atakujące plemnik może być pochodzenia własnego (męskiego) – wtedy mówimy o odpowiedzi autoimmunologicznej, lub obcego – partnerki – wtedy mamy do czynienia z odpowiedzią alloimmunologiczną. W obu przypadkach dochodzi do nieodwracalnego uszkodzenia plemnika uniemożliwiającego zapłodnienie. W sytuacji gdy jednak do zapłodnienia dojdzie, to wtedy zwalczany jest zarodek – ponieważ zawiera on w połowie materiał genetyczny od ojca – ale wtedy mówimy już o immunologicznej przyczynie poronienia.
Read more at Link do: Źle dopasowani - czym jest niepłodność immunologiczna i jak ją leczyć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Te badanie mozna zrobic z krwi u obojga partnerow jak sie nie myle

Ja właśnie jutro wstaje o 5 i ruszam. Badanie estradiolu, a potem wizyta i powrót do domu. Jeżdżę sama, wiec trochę to męczące ale teraz tymbardziej wiem, ze podjęłam dobra decyzje wybierając Gamete i mojego dr :)
tak was czytam i chyba mnie namówiłyście na tą łódź... jak się jeszcze te 2 transfery nie powiodą (czego nie biorę od uwagę) bo będę jeździć do tej łodzi i koniec kropka... :)

ja sobie nie przypominam, żebyśmy pili brudzia... nie prowadzi mnie ale byłam u niego kilka razy bo mój był na jakiejś konferencji... no dobra, nie odradzam ci tej "kliniki" ale też nie polecam. U Wyrobki byłam na monitoringu przed sama punkcją i usłyszałam tylko "punkcja w poniedziałek, tu masz receptę, reszte ci powiedzą pielęgniarki" - serio tylko tyle. Potem po punkcji, (którą robił inny lekarz) znowu "było 9 komórek, 7 prawidłowych, tu masz receptę i ktoś zadzwoni kiedy transfer, wstępnie w sobotę"... po transferze tylko "leki bierz jak do tej pory, betę zrób po 12-14 dniach", no i ostatni raz jak u niego byłam przed crio to było "jest torbiel, transferu nie będzie, tu masz receptę, zażywaj 5-21dc". Już nie mówię o jakimkolwiek innym dialogu ale przynajmniej dzien dobry i do widzenia to mógłby wybekać... Ogólnie mnie prowadzi jego teściu - wielki szefo kliniki... ale i z niego nie jestem zadowolona tak na 100%... za dużo się nachapali... banda naciągaczy... wqrwiona jestem bo usg pęcherzykowe trwało kilka sekund i doktorek widział jeden pęcherzyk ciążowy, a ja jestem na 100% pewna, że mignął mi na monitorze drugi, dokładnie w tym miejscu, gdzie potem moja dr znalazła tego drugiego bąbelka :( jakby się wtedy przyłożył, to może to by się wszystko inaczej potoczyło... a nawet jeśli nie to nie męczyły by mnie teraz takie straszne wyrzuty sumienia i myśli, co by było gdyby... niestety mam teraz zbyt dużo czasu na takie przemyślenia :(
Jeśli zdecydujesz się na nich to polecam tylko "obudzić" jajniki i uciekać na stymulacje gdzieś indziej...
dzięki Kochana, ja kojarzylam ze Ty z KRKow ale nie wiedziłam ze u nich sie leczysz. Obym nie musiła isc do tej kliniki - moze Lewy pomoze - ale musze miec wyjscie awaryjne w glowie. Usmialam sie jak czytłam Twoje realne spotkanie z tym lekrzem ito co on o sobie pisze na stronie kliniki :):)

Te badanie mozna zrobic z krwi u obojga partnerow jak sie nie myle

Całkiem możliwe . Ja zostawiłam prawie 2000 zł na badani i zrobiłam sobie pełen panel . Jakby u mnie nic nie wyszło to wtedy dopiero brałam pod uwagę badani partnera . Ty Gosiu jak chodzisz na kasę i możesz to rób wszystko co się da .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oj jak sama to faktycznie meczace. U mnie maz zawsze prowadzil w pierwsza strone a ja spalam a jak wracalismy to na odwrot ja kierowalam a on spal [emoji3] to trzymam kciuki za wizyte[emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No niestety, mój nie chce jeździć jak nie ma tam dla niego „zadania”. Pojedzie dopiero na punkcję.

reklama
Do góry