reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Onlyone - dzięki za pocieszenie. Moj progesteron jest jakiś 250 wiec chyba nie mam sie co bac :-) Niestety po przestymulowaniu nie chce mi spasc a jajniki bola mnie i mam wrazenie jakbym miala tam 2 na maxa napomopowane balony ktore moga peknąc w kazdej chwili...

reklama
Nadrobiłam zaległości, bo znów na dwa dni odcięli mi internet!!! jestem wściekła jak nie wiem:(

Last time- gratuluję wysokiej bety- wiedziałam że tak będzie:) trzymam za ciebie kciuki:) a miałaś już USG??
Ja kolejną betę robię 22 czerwca a wizyta 3 lipca

kaska- wspaniałe zdjęcie:) Brzuszek cudowny:) córa też cudowna- no i jaki brat do niej podobny:) haha

Jo M przykro mi, że znów wam się nie udało:(
Mąż mój nie wraca do domu tak często:) tylko na weekendy, bo pracuje w innym mieście i ma za daleko żeby codziennie dojeżdżać. Teraz w niedzielę był, a w tym tygodniu pracuje, więc nie przyjedzie. Za to jak będę już po obronie to ja jadę do niego:)

miliaa dużo masz tych jajeczek:) na pewno podrosną jeszcze i wszystko będzie ok. Trzymam &&&

anka- witaj. Ja po transferze leżałam 2 dni w domu, a później tak jak już tu koleżanki pisały- normalnie funkcjonowałam, bez większego przemęczania się

Czuję się dobrze, objawów jak nie było tak nie ma- czasem tylko pojawia się ten brunatny śluz, ale bez świeżej krwi, więc chyba nic złego sie nie dzieje

Gieniek co do suwaczka- chciałam zrobić, ale coś mi nie wychodzi:(

miliaa - zdaje sobie sprawę, że na serduszko to zdecydowanie za wcześnie. Będę wniebowzięta jak zobaczę sam pęcherzyk, wtedy zacznę wierzyć, że może tym razem się uda...

hej :-)

poczytuje tak Was sobie troche i przede wszystkim chce pogratulowac dzieciaczkow i brzuszkow i zyczyc powodzenia tym, ktore jeszcze sie staraja :tak:

Zajrzalam do Was poniewaz moja siostra zaszla wlasnie w ciaze dzieki metodzie in vitro, po kilku probach. I w zwiazku z tym chetnie dowiedzialabym sie wiecej, a nie chce jej zameczac pytaniami, i tak dosc czesto do niej dzwonie i pytam, jak sie czuje, staram sie nie narzucac, choc chetnie dzwonilabym codziennie :-D
Siostra jest teraz ok 8 tc, widziala juz serduszko dziecka, czuje sie nawet ok, lekarz pozwolil jej wrocic do pracy, kiedy na usg sie okazalo,ze wszstko jest ok. Pierwsza ciaze z in vitro poronila jakos bardzo wczesnie, ok 5 tc.
Mozecie mi napisac, czego sie spodziewac? Jakie jest ryzyko? I tak w ogole , co warto wiedziec?

Dziekuje i pozdrawiam :-)

LuliM - najlepiej jak poczytasz sobie trochę w sieci na temat IVF i ryzyka. Ja polecam stronę mojej kliniki novum.com.pl. Tam jest duzo napisane. Poza tym siec i ksiazki...
Poronic można zawsze niestety, ale nie znaczy ze trzeba sie ciagle bac... 70% poronien jest w 2 miesiącu ciazy i wynikaja ze zlego rozwijania sie plodu. Natura sama wydala dziecko, ktore moze urodzic sie uposledzone...No ale sa tez inne powody... NIe mozna zyc w strachu. Trzeba dbac o siebie....

Slyszalam ostatnio historie kobiety, ktora poronila w 2 miesiacu podczas wyjazdu na narty. nie wiem co za lekarz ja puscil, i gdzie byl jej instynt samozachowawczy wtedy. Sama jezdze duzo na nartach i balabym sie wstrzasow i ze ktos we mnie przywali. jezdzisz w stresie wiec to nie jest dobre dla dziecka.
Poronila 2 dnia... Moim zdaniem moglo byc inaczej, ale moze tylko przyspieszyla cos co i tak by sie stalo... Kto wie...

A Ty jako ciocia i mama chyba najlepiej mozesz doradzic siostrze czego moze sie spodziewac... Ciaze po IVF jest taka sama jak naturalna ciaza...

Gratuluje.

Hej dziewczynki:-) przepraszam że tak rzadko tu zaglądam, ale zaniedługo to sie pewnie zmieni;-) Narazie sobie spokojnie czekam i niezabardzo jest o czym pisac, poza tym staram sie narazie nie mysleć za duzo na temat ciąży. Narazie jestem po drugiej @ od operacji czyli jeszcze jedna na poczatku lipca i wracam po nasze zmarzniete maleństwo :-D I właśnie chciałam zapytac dziewczyny które sa po crio, jak to właściwie wygląda?? Kazali mi dzwonić do kliniki po trzeciej @ czyli co juz po tej trzeciej podadzą mi maluszka? Będę musiała brac jakiś leki przed czy oni to robią normalnie na naturalnym cyklu i nic nie trzeba brać?? Kurka zupełnie nie wiem jak to bedzie wygladało i czego mam się spodziewać:baffled:
Kaska31 jak to było u Ciebie Ty tez ze Szkocji i tez miałas crio jak to było u Ciebie????
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki te znane i te nieznane:-D
Hej kochana ja sie faszerowalam lekami bralam progrynove 21 i chodzilam na skany co tydzien tak tam sie organizm przygotowuje do wprowadzenia zarodeczka. wiec u mnie na naturalnym niebylo.

dziewczynki albo ja jestem taka tępa albo nie wiem. za cholerę nie mogę wstawić sobie tego suwaczka dotyczącego ciąży. Jak skopiujeę ten URL to wychodzi mi taki jakpy screan z tego na czarnym tle a nie normalny suwak:( pomóżcie mi:(

Palu- nie wiedziałam , ze u Cuebie tez jest różnica w rozmiarze dzieci. A jak wyglada ona wagowo ?
u mnie chlopczyk jest wiekszy i na 1usg byl tylko on:) teraz wazy (3tyg temu) 480g, a moje drugie tajemnicze bobo, ktore pokazalo sie dopiero na drugim usg wazy 433g
mistle kiedy bedziesz miala usg?
I właśnie chciałam zapytac dziewczyny które sa po crio, jak to właściwie wygląda?? Kazali mi dzwonić do kliniki po trzeciej @ czyli co juz po tej trzeciej podadzą mi maluszka? Będę musiała brac jakiś leki przed czy oni to robią normalnie na naturalnym cyklu i nic nie trzeba brać?? Kurka zupełnie nie wiem jak to bedzie wygladało i czego mam się spodziewać:baffled:
ja mialam crio na sztucznym cyklu ale z tego wzgledu, ze na wizyte poszlam w 7dc i to juz bylo za pozno. bo mam pco i nie mam owu i zeby pechol mi urosl i zeby bylo na naturalnym to tak czy sikak bym musiala brac hormony na wzrost czyli 1amp lub dwie gonalu plus ovitrele na pekniecie czyli tak jak do IUI no ale juz bylo za pozno wiec bralam sam ESTROFEM na wzrost endo i mialam na cyklu bez owu i sie udalo. i pare dni przed crio duphaston i luteina i acard caly czas. jeszcze powinnam brac encorton ale zapomnial moj gin mi go dac wiec nie bralam a przypomnial sobie to w dzien crio wiec mowi, zebym juz nie zaczynala. ale to dobrze o ten lek jakos nie jest specjalnie dobry dla dziecka

Lili27 &&&&&&&& za wizyte bedzie dobrze:))
dziewczynki albo ja jestem taka tępa albo nie wiem. za cholerę nie mogę wstawić sobie tego suwaczka dotyczącego ciąży. Jak skopiujeę ten URL to wychodzi mi taki jakpy screan z tego na czarnym tle a nie normalny suwak:( pomóżcie mi:(
ja tu sie rozpisalam a tobie juz sie udalo:)))

reklama
LuliM - mnie tutaj lekarze powiedzieli ze ciąże po in vitro traktujemy juz jako normalna, wiec ryzyko poronienia i innych zagrożeń jest takie samo jak w ciąży "normalnej" Dzieci po in vitro sa tak samo normalne jak po naturalnym zajściu w ciążę wiec niech sie siostra nie martwi na zapas. Polowa sukcesu już za nią. Jest w ciąży. Gratuluje

Do góry