reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam kobietki.
Z tymi meczami to macie rację , człowiek zamiast się relaksować to się stresuje i podskakuje przy każdej akcji:szok:. Ale wynik 1:1 to całkiem super bo myślałam , że będzie podobnie jak w przypadku Ruskie-Czechy.

last time - bardzo się cieszę , że beta ładnie przyrasta. Trzymam kciuki za oba bąbelki , musi być dobrze;-)

Anka - Witam na forum. Jak już dziewczyny Ci pisały trzeba się oszczędzać ale nie leżeć cały czas. Wszystko będzie dobrze , zobaczysz.
Objawy są różne i każda z nas tak naprawdę inaczej to odczuwa, więc lepiej się nie doszukiwać. Jeżeli odczuwasz jakieś skurcze to można no-spę łyknąć.
Widzę , że jesteś z Katowic to chyba w Provicie się leczysz?

Meg - Myślę , że powinni bez problemu dać Ci kopię najważniejszych badań i leków. Ja będąc w poprzedniej klinice zawsze dostawałam kopię wszystkich badań więc przy zmianie kliniki nie było problemu.

miliaa - bardzo ładny wynik . Jajeczka jeszcze podrosną a endo masz super. Oby tak dalej:tak:

Roxii - Cieszę się , że się odezwałaś. Ostatnio myślałam o Tobie.
Jeżeli chodzi o crio to dowiesz się wszystkiego na wizycie. Ale na 100% będą chcieli przygotować endo do transferu. Pozdrawiam.

reklama
_anka_ to co czujesz to norma. Ja jestm 16 dpt i na bieżąco mogę ci powiedziec o objawach :-) Najwazniejsze sa pierwsze 4-5 dni po transferze. Wtedy sie zarodek zagniezdza. Wtedy odpoczywaj i zachowuj sie jak obloznie chora.
Potem nomrlanie funkcjonuj ale oszczedzaj sie. Siedzenie w domu sprawia ze czas wolno leci i czlowiek glupieje i robi ciagle testy. Ja dostalam zwolnienie i siedzialam w domu, a po paru dniach chodzilam na krotkie spokojne spacery, robilam obiady, czytalam, obejrzalam wszystkie filmy zalegle ;-)
Plamienie moze wystapic ok. 5 dpt, co moze byc sygnalem zganiezdzenia, ale wcale nie musi wystapic plamienie a zarodek sie zagniezdza i tak...
POtem czujesz bol jajnikow (po stymulacji), napiecie w brzuchu, ogolne oslabienie i czasami sennosc... Nic czym musisz sie martwic...
Oczywiscie kazda kobieta odczuwa to inaczej. Mozesz w ogole nic nie czuc a wszystko moze byc w porzadku...

Narazie sie nie martw... Bierz no-spe 3x1 a jak bardzo boli to nawet 2 tabletki wez. Mozna brac maxymalnie 3x 2tab na dobe.... Wazne zebys nie miala skurczu macicy...

Powodzenia. trzymam kciuki.

dzięki za tak szczegółowe info ........:) uspokoiłam się.
To napięcie w dole brzucha nie jest aż tak dokuczliwe czy mimo to lepiej brać no-spę ?

mistle tak to mozliwe. Pytalam lekarza I powiedzial, ze embrion po transferze sobie plywa, obija sie tam troche no I moze dojsc do taken sytuacji, ze powedruje do jajowodu - strasznie sie tego balam, bo to wcale nie takie rzadkie przypadki.

Agapl, Roxi - no to wygglada na to ze jest nas 3 ktore planuja criotransfer i to mniej wiecej w tym samym czasie. Ufff przynajmniej bedzie nam razniej przechodzic przez cala procedure. Ciesze sie ze nie jestem sama. ja planuje udac sie do mojej kliniki w lipcu (tak gdzies w polowie) i od sierpnia zaczas cykl wspomagany (naturze za bardzo nie ufam - do tej pory nie zadzialala ja powinna).
Traz to tylko modle sie zeby czas lecial jak szalony bo juz nie moge sie doczekac kiedy wszystko sie zacznie:crazy:
generalnie ja czuje sie ze juz moglabym podchodzic no ale musze swoje odczekac.....

Buziole kochane moje. bedzie dobrze tylko trzeba sie czyms teraz zajac aby czas szybciej lecial.... chyba zplanuje jakis urlopik;-)

elala,tak, tak, na to wyglda,ze bedziemy w trojke mniej wiecej w tym samym czasie przystepowac do crio. Psychicznie jestem gotowa na kolejne podejcie jednak organizm jeszcze nie.

Ciaza pozamaciczna , to jest niestety ryzyko in vitro. Przyznam,ze tez sie balam, bo pamietam nasze kolezanki z forum, ktore mialy ciaze pozamaciczna i wiele wycierpialy. Pocieszalam sie,ze mam jajowody niedrozne ale nie wiem,czy ma to jakis zwiazek.

_anka_ jak Cie boli wez no-spe. Masz sie czuc komfortowo. Jak ksiezniczka na wakacjach... Jak Tobie będzie dobrze, dziecku tez bedzie dobrze, ale nie dopuszczaj zeby Cię jakos mocno bolalo, bo to nie o to chodzi... mi lekarz kazal brac zawsze jak boli. Na poczatku nie bralam bo sie balam, ale potem stwierdzilam what the hell, zaczelam brac no-spe i odrazu lepiej... I caly czas biore, a lekarz mowi, zebym brala jak boli, bo to lepsze dla dziecka niz bol....

Lola216 - najwyrazniej nie doczytalam tego, bo skupilam sie na powiklaniach po stymulacji i ryzyka poronienia... Jestem w szoku. Myslalam ze jak komorka juz schodzi do macicy to tam zostaje...

Onlyone - to trochę załamka, bo teraz sie boje ze mi beta za wolno przyrasta i moze to znaczyc ciaze pozamaciczna :-( Niby przyrasta w normnie, ale inni maja w tysiacach, a ja 16dpt mam 406. Coprawda mialam transfer tylko 1 zarodka, z uwagi na przestymulowanie, ale kurde no.... Jak juz sie cieszylam ze beta rosnie i zarodek sie zagniezdzil, to teraz boje sie ciazy pozamacicznej... fak...

To tak jak z jezdzeniem bez dowodu rejestracyjnego. Dopoki nie wiesz ze nie masz, jest ok, a jak juz wiesz ze nie masz to umierasz ze strachu ze policja czyha za kazdym zakretem....

A kiedy moze sie okazac ze to ciaza pozamaciczna?

Aniu - a ja powiem tak w UK o nospie chyba nie slyszeli bo mnie lekarz kazal brac paracetamol, ale ja nie bralam bo mialam chyba bol podobny do twojego, tzn czulam ale nie bylo to nic strasznegi raczej przypominalo troszke bol jak na @, nie bylo to strasznie uciazliwe wiec nic nie bralam. £ pierwsze dni przezlezalam a pozniej normalnie funkcjonowalam z tym ze mialam dwa tygodnie urlopu. Zadecydowalam ze tak bedzie lepiej bo moja praca bywa stresujaca i trzeba dzwigac.
A co do jakoichkolwiek objawow to kazda z nas miaa inne. Mnie np bolaly piersi ajpierw jak na @ potem inaczej, ale inne dziewczyny pisaly ze je nic nie bolalo wiec tym akurat nie ma sie co sugerowac.
Powodzenia

reklama
mistle - spokojnie. nie trzeba miec wysokiej bety zeby byla zdrowa ciaza. popatrz na moje bety - wcale nie byly w tysiacach wiec spokojnie.

Do góry