reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aniołeczek śliczny masz suwaczek! Dzięki:-) to teraz zaczynasz odliczanie:tak:
Agapl13,marcikuk i miliaa liczę na to,że będzie jutro ok, jestem jakoś dziwnie spokojna,co do mnie panikarza jest niepodobne. Chyba wy tak na mnie działacie kojąco! Skończyły mi się mdłości, brzuszek lekko już tylko pobolewa za to mam apetyt-ojej zjadłabym niemal wszystko;-)
Jo.M. jak się czujesz? Czy czekasz cały czas na @?Może zrobi Ci niespodziankę i nie przyjdzie:tak: Co do obniżonych parametrów u mężczyzny to chyba po prostu trzeba faszerować go witaminkami typu cynk,selen,kwas foliowy, androvit i być cierpliwym..powinien też uważać na gorące kąpiele, podgrzewane siedzenie w samochodzie, noszenie komórki w kieszeni, dobrze się odżywiać i trochę ćwiczyć. U nas podobnie ja słabo się stymuluję a M słaba morfologia nasienia,ale po witaminkach mu się poprawiło!!

reklama
Gienek - i bardzo dobrze, bądź spokojna na pewno wszystko będzie dobrze. Co do jedzenia kochana ja to chyba kuchnie na klucz musze zamknąć i wywalić ten klucz co chwile jestem głodna. A dawniej to tylko kawka i papierosek, śniadanie fuj nie mogłam z rana nic przełknąć a teraz wstaje na siusiu i od razu do kuchni.
Onlyone - tez bym sie kawki napiła ale nie mogę, nie smakuje mi. Jak juz sobie zrobie to napije sie dwa lyki i zaczynam pluć.

Dziewczyny przez ten tydzień w domu siedziałam lenia miałam totalnego i teraz od dwóch dni wróciłam do normy i mi ciśnienie skacze. Dobrze ze mam ta aspirynke bo jak sie naschylam albo po dłuższym siedzeniu wlezę po schodach to czuje jak mi serducho wali.

palu dziękuję, ze chciałaś mi pomóc- wiem, że tu na was zawsze można liczyć. Po prostu nie wiedziałam gdzie się wkleja ten adres ale już wiem i wszystko działa:) Chociaż nie wiem czy nie będę musiała poprawić, bo termin ciąży podałam taki jak wy mi policzyłyście:) zobaczymy co powie dr. Na razie jest taki:)

gieniek oj czekam czekam nawet nie wiesz jak się bardzo cieszę... albo i wiesz bo masz to samo hehe:)

dziewczynki oddam którejś estrofem zostało mi się pół opakowania (14 tabletek) szkoda wyrzucać a może się której przyda

Witam kobietki.
Meg - Myślę , że powinni bez problemu dać Ci kopię najważniejszych badań i leków. Ja będąc w poprzedniej klinice zawsze dostawałam kopię wszystkich badań więc przy zmianie kliniki nie było problemu.

Jo.M
Wiesz mi bardziej chodzi o leki i ich dawkowanie, bo wyniki badań mam wszystkie, Na jaka klinikę zmieniłaś?
A ja lubię kawusię szczególnie takie latte z pianką - mniam mniam
Onlyone - mi lekarz pozwolił pic kawę z mlekiem - taką delikatną aby bez przesady. W sumie to robilam sobie taką pół na pół z mlekiem. Inka fujj:-D

Ostatnia edycja:
No ja pare dni temu zrobilam sobie rozpuszczalna z mlekiem, choc lubie czarne siekierki :) uwielbiam, normalnie nawet herbaty nie pije, caly dzien na kawce, ale dam rade! :-)
Teraz rano inka z mlekiem, a potem do wieczora na wodzie... Jak w wiezieniu ;)

reklama
ale Wy tu macie ruch ;-)

mistle, marcikuk dziekuje za odpowiedzi. Jesli chodzi o teorie czysto ksiazkowa, to podstawowe rzeczy wiem, chodzilo mi bardziej o Wasze wrazenia, no nie wiem... Np jak moge siostre wspierac, czy lepiej dac jej po prostu spokoj, nie dzwonic czesto, czy wlasnie dzwonic, doradzac...
Wiem, ze kazdy jest inny, ale jednak tyle lat staran, kuracje hormonalne, zabiegi itd, to dosc wyjatkowa sytuacja, wiadomo, cala rodzinka czeka z na te dzieci, lata mijaja, to na pewno duzy stres, wiec chialam sie Was poradzic.
Zastanawiam sie tez czy po zrobieniu pierwszej bety juz sie cieszylyscie, juz informowalyscie rodzine itd, czy czekalyscie do konca I trymestru?
Co do tego ze ciaza i dzieciazki sa normalne, to wiem, nie chcialam sugerowac nic innego ;-) ale np czytalam, ze jednak do konca I trymestru i rokowania sa inne i postepowanie. Siostra wlasnie jest pod opieka lekarzy z Novum z Warszawy, widze ze ogolnei opinie o nich sa dobre :-)

no nic, jeszcze raz powodzenia zycze ciezarowkom i starajacym ;-)

Do góry