reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziś badania. Mam zrobić progesteron, estradiol i morfologię. Na tej podstawie stwierdzą czy muszę dostać jeszcze 1/8 dawki ovitrelle. W sobotę (8dpt) bhcg.

Pytanie jednak z innej beczki.
Dziewczyny jak z wypróżnianiem się u was po transferze ?
Tragicznie-ja blokowałam się strasznie by nie napinać brzucha-pomaga jabłko na czczo i szklanka ciepłej wody :)

U mnie z kolei plusem leków bo stawiam że to przez nie jest to że ciągle śpię. Teraz dopiero się obudziłam bo zaraz po obiedzie zasnęłam. Wieczorem po 22:00 już mnie nie ma mimo że śpię też w dzień i tak jak zasnę o 22 to o 8 budzik mnie na leki i zastrzyk budzi albo o 7 psy na siku ;) więc większość doby po prostu przysypiam.

Oj jak za znam ten ból. My na procedury i leki jesteśmy zapożyczeni u wujka. Tylko on i moja mama o tym wiedzą. Mamy u niego duży dług bo też teraz znowu musiałam dopożyczyć ponad 2 tysiące na kroplówki i inne rzeczy do transferu. Co chwile ktoś ze znajomych nas namawia a to na imprezę, wyjazd na weekend itp a my teraz ledwo koniec z końcem wiążemy. Mamie miałam pomóc i zapłacić jej parę rzeczy na Złote Gody jako niespodziankę a nie mam za co. O wakacjach w ogóle zapomnij. Moim znajomi lecieli na różne wyspy itp my byliśmy trzy dni u wujka który nam pieniądze pożyczał i to tylko dlatego że rodziców tam zawoziliśmy. Moi znajomi psiarze jeżdżą na obozy z psami, szkoleni, kursy, seminaria a ja muszę sama szkolić bo mnie teraz nie stać a uwielbiam te seminaria i są mi bardzo potrzebne bo szkolę psy do ratownictwa. Straszne to wszystko. Teraz choć w pracy wprost mówię że mam bardzo ciężko finansowo, mówię ile w aptece płacę za leki i terapie bo z racji l4 i dwóch laparoskopii to wiedzą że jestem chora tylko nie wiedzą o in vitro. Ehhhh.... Naprawdę wiem co czujesz.

U mnie dwie były mega słabe ale wciąż stawiam że z winy lekarzy. Miałam jednak zawsze choć ten będę zarodek. A teraz dwa skarby tulę i czekam na betowanie. Lekarze mówią często że ta pierwsza jest taka próbna. Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć że masz mądrego lekarza że przerwał stymulację u mnie przy pierwszej choć wszystko na USG źle wyglądało lekarka ciągnęła stymulację punkcję zapłodnienie i tak straciłam jeden cały protokół i 8 tysięcy za które mogłam mieć dobrze przygotowany protokół kolejny i większą szansę na ciążę. Teraz mam tylko dwa skarby i oba wzięłam ze sobą ale mam nadzieję że już ze mną oba zostaną a Tobie może teraz lepiej leki dobiorą. Dokladnie jednak wbijaj lekarzowi do głowy jaka była poprzednia stymulacja i jakie przyniosła efekty. Oni udają że pamiętają a guzik prawda i popełniają znowu te same błędy.
my jak narazie mamy od teściów pożyczone pieniądze i u męża brata jesteśmy trochę winni ale jak narazie bez kredytu mam nadzieje ze tym razem sie uda i nie będę musiała już pożyczać :) wierze w to bardzo i będę brała relanium więc też będę spala całe dnie hehe :) wyśpię się na zapas

kochana powiem Ci że ja od tyg nie mam jakoś ochoty nigdzie wychodzić tak mi dobrze w domu tak cieplutko pod kocykiem z herbatą i yorkiem :) tylko wychodzę jak juz naprawdę muszę jechać do sklepu a tak to bym mogła sie WGL nie pokazywać i jakoś tak dobrze mi z tym nikt o nic nie pyta nie muszę na głupie pytania odpowiadać tak mi super po prostu :)
Ciężko jest wyjść i udawać że wszystko jest ok... jak tak naprawdę do du.... ja jutro mam ślubowanie u syna w szkole, wiec będą wielkie spojrzenia na mnie czy ja wkoncu w ciąży czy nie... dodam że pracuje w tej samej szkole w przedszkolu i jestem na zwolnieniu i każdy myśli ze ja w ciąży

my jak narazie mamy od teściów pożyczone pieniądze i u męża brata jesteśmy trochę winni ale jak narazie bez kredytu mam nadzieje ze tym razem sie uda i nie będę musiała już pożyczać :) wierze w to bardzo i będę brała relanium więc też będę spala całe dnie hehe :) wyśpię się na zapas
Mi relanium nie usypia.... wogole ciężki mam sen , odkad sie leczymy mam problemy z takim błogim stanem i usypieniem bez problemów

reklama
Kazał? To chyba wy podejmujecie ostateczna decyzje. Ciąża u ciebie była ale się poprostu nie utrzymała.
Ja.wzięłam dwa i został że mną jeden. Jakbym brała jeden niewiadomo co by było
Też żałuję że wzięłam dwa... bo straciłam ona ... Tak to bym miała jeszcze na jeden transfer dodatkowy...Ale to ja bardzo chciałam dwa z nadzieją ze to zwiększy szanse ale jednak się nie udało :(

Do góry