reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja wiem że Ty masz duzo racji w tym.co piszesz i wiem ze nie chcesz źle. Prawda jest taka,że bardzo zaufalam dr... i teraz bie wiem czy to dobry pomysl :/ mysle że dwupak Blastek da mi wiecej do myślenia :-) tylko wlasnie moje sa od 1 do 4 BC wszystkie chyba w 5 dobie mrożone także te moje kropki coś leniwe... podana miala 3 BC a z tego co tu sie dowiedzialam to chyba 4 i 5 sa najczesciej w 5 dobie...
Te "podstawowe" badania imunologiczne to pamietasz moze jaki mniej wiecej koszt? I wyniki sa tak praktycznie w ciagu kilku dni czy dłużej??
Na niektóre wyniki się czeka ok tygodnia. Koszt ok 500 zł. Lekarzowi owszem, trzeba ufać, bo do takiego, co mu nie ufam ani trochę bym w ogóle nie poszła ale wiadomo - kontrola podstawą zaufania :D Dla własnego spokoju sumienia możesz zrobić. A i jeżeli nie daj Boże by się okazało, że później musisz je jednak zrobić, to zawsze masz w zanadrzu trochę zaoszczędzonego czasu :)

reklama
No to fajnie że wszystko się znowu ruszyło :) teraz się wyszalej przez te 3 msc :)
tiaaa... wyszaleję sie, bo muszę tyłek w końcu ruszyć - przez te półtora miesiąca w łóżku niestety prawie 3kg na plusie, trzeba dupsko zebrać i zrzucić chociaż z 5... do sylwestra bede laska :D

Dziewczyny miałyście na początku ciąży twardy brzuch ? ja mam bardzo twardy i przeszkadza mi nawet w schylaniu się a o spaniu na brzuchu nie ma mowy..
Drugie, głupie pytanie. Co myślicie o robieniu paznokci hybrydowych w pierwszym trymestrze ? Ja zawsze mam zrobione a teraz jak chciałam sobie znowu zrobić to parę osób mi odradziło w pierwszym trymestrze. Myślicie że to naprawdę takie niedobre ???

Dziewczyny miałyście na początku ciąży twardy brzuch ? ja mam bardzo twardy i przeszkadza mi nawet w schylaniu się a o spaniu na brzuchu nie ma mowy..
Drugie, głupie pytanie. Co myślicie o robieniu paznokci hybrydowych w pierwszym trymestrze ? Ja zawsze mam zrobione a teraz jak chciałam sobie znowu zrobić to parę osób mi odradziło w pierwszym trymestrze. Myślicie że to naprawdę takie niedobre ???
jeśli lampy ledowe to nie są szkodliwe, ale te zwykłe z uv są faktycznie szkodliwe

Ja mialam twardy pod koniec ciazy. Ja bym raczej darowala sobie te hybrydy w 1. trymestrze. Nie wiem jakie maja sklady te lakiery ale lepiej unikac wszelkich toksycznych substancji, bo tworza sie wszystkie narzady malenstwa i to bardzo wazny czas. wlosow tez bym nie farbowala w 1.trym. Lepiej nie wdychac zadnych chemikali.

może przesilenie jesienne czy jak to nazwać... no ja przed punkcją do samego końca pracowałam - fizycznie po ok 1-12godz 5dni w tyg, do tego rowerek every day do i z pracy i weekendowo wypady po ok 50-60km :D ale na cyklu sztucznym przed crio mialam straszne wahania nastroju
Tak tylko mi kazał również odstawić mój trisequens. Tabletki z estrogenem dla kobiet po usuniętych jajnikach. Bez nich znów mam uderzenia gorąca i nie mam na nic sił a biorę je od 12 lat.

reklama

Jak mama ginekolog sie wypowiadała na temat hybryd to nie miała nic przeciwko, sama robiła i mówiła,ze są bezpieczniejsze od zwykłych lakierów.... ale ja sama od transferu daje moim odpocząć, zreszta mam takie króciutkie [emoji58] ze względu na aplikacje luteiny....

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry