reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja wiem że Ty masz duzo racji w tym.co piszesz i wiem ze nie chcesz źle. Prawda jest taka,że bardzo zaufalam dr... i teraz bie wiem czy to dobry pomysl :/ mysle że dwupak Blastek da mi wiecej do myślenia :-) tylko wlasnie moje sa od 1 do 4 BC wszystkie chyba w 5 dobie mrożone także te moje kropki coś leniwe... podana miala 3 BC a z tego co tu sie dowiedzialam to chyba 4 i 5 sa najczesciej w 5 dobie...
Te "podstawowe" badania imunologiczne to pamietasz moze jaki mniej wiecej koszt? I wyniki sa tak praktycznie w ciagu kilku dni czy dłużej??
Na niektóre wyniki się czeka ok tygodnia. Koszt ok 500 zł. Lekarzowi owszem, trzeba ufać, bo do takiego, co mu nie ufam ani trochę bym w ogóle nie poszła ale wiadomo - kontrola podstawą zaufania :D Dla własnego spokoju sumienia możesz zrobić. A i jeżeli nie daj Boże by się okazało, że później musisz je jednak zrobić, to zawsze masz w zanadrzu trochę zaoszczędzonego czasu :)

reklama
No to fajnie że wszystko się znowu ruszyło :) teraz się wyszalej przez te 3 msc :)
tiaaa... wyszaleję sie, bo muszę tyłek w końcu ruszyć - przez te półtora miesiąca w łóżku niestety prawie 3kg na plusie, trzeba dupsko zebrać i zrzucić chociaż z 5... do sylwestra bede laska :D

Dziewczyny miałyście na początku ciąży twardy brzuch ? ja mam bardzo twardy i przeszkadza mi nawet w schylaniu się a o spaniu na brzuchu nie ma mowy..
Drugie, głupie pytanie. Co myślicie o robieniu paznokci hybrydowych w pierwszym trymestrze ? Ja zawsze mam zrobione a teraz jak chciałam sobie znowu zrobić to parę osób mi odradziło w pierwszym trymestrze. Myślicie że to naprawdę takie niedobre ???

Dziewczyny miałyście na początku ciąży twardy brzuch ? ja mam bardzo twardy i przeszkadza mi nawet w schylaniu się a o spaniu na brzuchu nie ma mowy..
Drugie, głupie pytanie. Co myślicie o robieniu paznokci hybrydowych w pierwszym trymestrze ? Ja zawsze mam zrobione a teraz jak chciałam sobie znowu zrobić to parę osób mi odradziło w pierwszym trymestrze. Myślicie że to naprawdę takie niedobre ???
jeśli lampy ledowe to nie są szkodliwe, ale te zwykłe z uv są faktycznie szkodliwe

Ja mialam twardy pod koniec ciazy. Ja bym raczej darowala sobie te hybrydy w 1. trymestrze. Nie wiem jakie maja sklady te lakiery ale lepiej unikac wszelkich toksycznych substancji, bo tworza sie wszystkie narzady malenstwa i to bardzo wazny czas. wlosow tez bym nie farbowala w 1.trym. Lepiej nie wdychac zadnych chemikali.

może przesilenie jesienne czy jak to nazwać... no ja przed punkcją do samego końca pracowałam - fizycznie po ok 1-12godz 5dni w tyg, do tego rowerek every day do i z pracy i weekendowo wypady po ok 50-60km :D ale na cyklu sztucznym przed crio mialam straszne wahania nastroju
Tak tylko mi kazał również odstawić mój trisequens. Tabletki z estrogenem dla kobiet po usuniętych jajnikach. Bez nich znów mam uderzenia gorąca i nie mam na nic sił a biorę je od 12 lat.

reklama

Jak mama ginekolog sie wypowiadała na temat hybryd to nie miała nic przeciwko, sama robiła i mówiła,ze są bezpieczniejsze od zwykłych lakierów.... ale ja sama od transferu daje moim odpocząć, zreszta mam takie króciutkie [emoji58] ze względu na aplikacje luteiny....

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry