reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale jesteśmy z Tobą podobne :D Ja też nawet jak jeszcze dawałam radę chodzić do biura to jak przyjdę do domu, zjem kolację, to pod kołderkę i to czytam to leżę i tak do rana. A teraz jest podobnie tylko że śpię dłużej i w ógole nie wychodzę do pracy. Czasem na zakupy, do lekarza, a w niedzielę na obiad do rodzinki :sorry: Na mdłości dobrze pomagają przegryzki. Ja teraz już mniej ale wcześniej praktycznie cały czas coś żułam: pokrojone jabłka, marchewki, sucharki. Wtedy czułam sie lepiej. Trzymaj się, myślę że już niedługo będzie lepiej :happy: W chwilach kompletnej bezradności i upadku sił też patrzyłam na zdjęcia z USG :rofl2: Co do mojej pracowitości już z 3 tygodnie L4 jest za mną, a mam pracę biurową :sorry:
Niestety jestem nadwrażliwa na większość zapachów: mydło zmieniam już 4 raz. Mąż ma zakaz używania perfum i jedzenia chipsów bo nasilają mdłości. Gotować nie mogę bo kończy się to nurkowaniem w wc (zapach smażonego jedzenia powala mnie na kolana). A winogrona mają zapach ryby!:p Jem co 2 godziny bo inaczej jest źle. Z pracą będzie ciężko bo jest stresująca i nie wiem czy dałabym rade brać na siebie taką odpowiedzialność. Super już sobie radzisz!!!! Podziwiam i zazdroszczę:)

reklama
Boże ale ja się dzisiaj fajnie czuje 5dpt mega bóle brzucha i ból pod lewą łopatką... Rano miałam wrażenie że zaraz mnie zaleje "cudowna woda" ale nic z tego...
A gdzie tam jeszcze do bety... :(
A którego dpt planujesz Kochana betować??
Niestety te objawy na tym etapie to sama wiesz jakie są... mogą świadczyć w jedną i w drugą stronę, ale ja wierzę że Tobie się uda!! :-D

Dzisiaj pierwszy dzień 7 tygodnia, a jutro mam zaplanowane USG serduszkowe...chciałabym jakoś doczekać :( ja z progesteronu biorę utrogestan 3x2 i zastrzyki z prolutex-u 1x1... teraz zaaplikowałam sobie 1 utrogestan więcej i wieczorem też tak zrobię.
Jeśli nie jest to żywa czerwona krew i jest jej tylko trochę to myślę, ze że nie masz się czym martwić. Jutro się wyjaśni [emoji9] [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety jestem nadwrażliwa na większość zapachów: mydło zmieniam już 4 raz. Mąż ma zakaz używania perfum i jedzenia chipsów bo nasilają mdłości. Gotować nie mogę bo kończy się to nurkowaniem w wc (zapach smażonego jedzenia powala mnie na kolana). A winogrona mają zapach ryby!:p Jem co 2 godziny bo inaczej jest źle. Z pracą będzie ciężko bo jest stresująca i nie wiem czy dałabym rade brać na siebie taką odpowiedzialność. Super już sobie radzisz!!!! Podziwiam i zazdroszczę:)

Jak praca jest stresująca to zdecydowanie NIE chodzić. Mnie też zapachy drażnią także wietrzymy non stop. Też nie przyrządzam :p Widzę, że masz wszystkie uroki ciąży bo winogrona i ryby nieźle :D

Właśnie zapisałam się do Gamety do doktora Ireneusza Połecia. Czy któraś z was coś o nim może powiedzieć? ? [emoji4]

"To co zawodzi, jest najczęściej przedmiotem nadzieji "
Tak. Moj lekarz dzieki niemu jestem w ciazy 31 tydzien [emoji7] jak masz jakies pytania to pisz smialo na priv

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz po wizycie. Pecherzyk urosl do ok 16mm, za to endo podskoczylo mocno i ma juz 9,7mm. Juz nie bede stosowac diety cud z winkiem orzechami i awokado. Pomogla na 100% tazke polecam :p Jutro wieczorem mam zrobic zastrzyk z ovitrelle, bo pecherzyk musi jeszcze troszke podrosnac i crio mam zaplanowane na 1.11. Juz nie moge sie doczekac :)
Po torbielu czy co to tam bylo kolo jajnika nie ma sladu.

reklama
Boże ale ja się dzisiaj fajnie czuje 5dpt mega bóle brzucha i ból pod lewą łopatką... Rano miałam wrażenie że zaraz mnie zaleje "cudowna woda" ale nic z tego...
A gdzie tam jeszcze do bety... :(

Dziś chyba taki dzień.ja dziś 8dpt i cały czas leże bo brzuch boli,jajniki co jakiś czas kują i mega niedobrze mi.ale ogólnie brzuch mnie pobolewa od samego początku.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry