reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak mi przykro!!! Daj znać co dr Sz. Ci powie!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

W środę będę miała dalszy plan działania. Rano pójdę zrobię tak dla siebie podstawowe badania immunologiczne (nigdy w rodzinie nie było problemów, w ciążę też zachodzilam) i dalej walczę :) . I Twoja dr Sz. (u Niej często mam monitoring) i moja dr Sz to doświadczone dr więc będzie dobrze.

reklama
Ja wzięłam dwa i je straciłam. Uważam teraz że przy pierwszym podejściu najlepiej zabrać jednego. Później dwa . Ale już po fakcie. Teraz biorę jednego by mieć po co wrócić w razie w
Każdy podchodzi indywidualnie. Ja się nie boję kolejnej stymulacji i mimo, że straciłam już 3 maleństwa, to jeszcze 3 na mnie czekają i teraz nie wiem co zrobić, bo na pewno chcę wziąć 2, tylko nie wiem czy teraz i jednego zostawić na koniec, czy na odwrót... Ale to jest świadomy wybór, bo chciałabym mieć bliźniaki :) Jeśli bierzesz pod uwagę, że chcesz jedno dziecko lub więcej, ale rodzić po jednym a nie 2 naraz to bierz po jednym :) Trzymam kciuki za szczęśliwe drugie podejście!!

Co do pęcherzyka w konkretnym dniu cyklu to nie bardzo można porównywać bo niektóre mają dłuższe a niektóre krótsze cykle. U mnie owulacja wypada ostatnio ok.18dc i ovitrelle nie jest potrzebny. Od owulacji przez 5 dni luteina 2x1 tabletka dopochowowo i tak już miało zostać bo progesteron w dniu transferu był prawidłowy. Endometrium to też sprawa indywidualna bo ja ogólnie mam cienkie ale z tego co Ty pisałaś chyba nie masz z Nim problemu.
Ja ma cykle 30-32 dniowe takze jak na 11dc bylo calkiem niezle. W pierwszym podejsciu mialam dwa monitoringi w 12 i 14dc i tego samego dnia lekarka kazala zrobic wieczorem zastrzyk. Niestety na karcie nie mam napisane ile mierzyl pecherzyk i ile mialo endo. Ja z endo nie mam problemow. Teraz w 11dc mialam niecale 7mm przy sztucznym w 17dc bylo 7,7, wiec mysle, ze sobotni wynik byl niezly. Ja pierwsze podejscie mialam zupelnie bez zadnych lekow i ciaze donosilam bez problemu. Teraz zastanawiam sie czy nie zapytac lekarza o wlaczenie chociaz jednej dawki progesteronu. Zobaczymy co powie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekac do jutra i wspomagac sie winkiem. Dziekuje za odpowiedz.

Każdy podchodzi indywidualnie. Ja się nie boję kolejnej stymulacji i mimo, że straciłam już 3 maleństwa, to jeszcze 3 na mnie czekają i teraz nie wiem co zrobić, bo na pewno chcę wziąć 2, tylko nie wiem czy teraz i jednego zostawić na koniec, czy na odwrót... Ale to jest świadomy wybór, bo chciałabym mieć bliźniaki :) Jeśli bierzesz pod uwagę, że chcesz jedno dziecko lub więcej, ale rodzić po jednym a nie 2 naraz to bierz po jednym :) Trzymam kciuki za szczęśliwe drugie podejście!!
Jeśli wezmę dwa i znów nic z tego to mi nic nie zostanie ;( a in vitro z komorka dawczyni to koszt 20 tyś z lekami

Strasznie mi przykro. Wierzylam bardzo w nasze wspolne szczescie.
Ja juz nie bede betowac na forum bo zawsze robie taka zla passe :/
Kochana ile masz jeszcze blastek i jakiej klasy pamietasz??

Ja za Ciebie też jeszcze trzymam kciuki chociaż czasami my lepiej wiemy i czujemy czy się udało niż forumowe koleżanki (chyba mogę tak nazywać :). Mam jeszcze dwie blaski 4.2.2.

reklama
7 mscy
Zapewne ochrzan od lekarza dostane ze Po cc JuZ ciaza Ale no powiem przeciez to cud nad cuda no I w dodatku myslalam bardzo o drugim dzidzi od Dawna

Chcialabym dla wszystkich aby tak wyszlo!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak nastolatka :). Uprawia seks i dziwi się ze Ciążą jest (to żart-proszę się nie obrażać). Wszystkie z nas tak chyba robią i niektóre mają miłą niespodzanke :)

Do góry