reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak mi przykro!!! Daj znać co dr Sz. Ci powie!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

W środę będę miała dalszy plan działania. Rano pójdę zrobię tak dla siebie podstawowe badania immunologiczne (nigdy w rodzinie nie było problemów, w ciążę też zachodzilam) i dalej walczę :) . I Twoja dr Sz. (u Niej często mam monitoring) i moja dr Sz to doświadczone dr więc będzie dobrze.

reklama
Ja wzięłam dwa i je straciłam. Uważam teraz że przy pierwszym podejściu najlepiej zabrać jednego. Później dwa . Ale już po fakcie. Teraz biorę jednego by mieć po co wrócić w razie w
Każdy podchodzi indywidualnie. Ja się nie boję kolejnej stymulacji i mimo, że straciłam już 3 maleństwa, to jeszcze 3 na mnie czekają i teraz nie wiem co zrobić, bo na pewno chcę wziąć 2, tylko nie wiem czy teraz i jednego zostawić na koniec, czy na odwrót... Ale to jest świadomy wybór, bo chciałabym mieć bliźniaki :) Jeśli bierzesz pod uwagę, że chcesz jedno dziecko lub więcej, ale rodzić po jednym a nie 2 naraz to bierz po jednym :) Trzymam kciuki za szczęśliwe drugie podejście!!

Co do pęcherzyka w konkretnym dniu cyklu to nie bardzo można porównywać bo niektóre mają dłuższe a niektóre krótsze cykle. U mnie owulacja wypada ostatnio ok.18dc i ovitrelle nie jest potrzebny. Od owulacji przez 5 dni luteina 2x1 tabletka dopochowowo i tak już miało zostać bo progesteron w dniu transferu był prawidłowy. Endometrium to też sprawa indywidualna bo ja ogólnie mam cienkie ale z tego co Ty pisałaś chyba nie masz z Nim problemu.
Ja ma cykle 30-32 dniowe takze jak na 11dc bylo calkiem niezle. W pierwszym podejsciu mialam dwa monitoringi w 12 i 14dc i tego samego dnia lekarka kazala zrobic wieczorem zastrzyk. Niestety na karcie nie mam napisane ile mierzyl pecherzyk i ile mialo endo. Ja z endo nie mam problemow. Teraz w 11dc mialam niecale 7mm przy sztucznym w 17dc bylo 7,7, wiec mysle, ze sobotni wynik byl niezly. Ja pierwsze podejscie mialam zupelnie bez zadnych lekow i ciaze donosilam bez problemu. Teraz zastanawiam sie czy nie zapytac lekarza o wlaczenie chociaz jednej dawki progesteronu. Zobaczymy co powie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekac do jutra i wspomagac sie winkiem. Dziekuje za odpowiedz.

Każdy podchodzi indywidualnie. Ja się nie boję kolejnej stymulacji i mimo, że straciłam już 3 maleństwa, to jeszcze 3 na mnie czekają i teraz nie wiem co zrobić, bo na pewno chcę wziąć 2, tylko nie wiem czy teraz i jednego zostawić na koniec, czy na odwrót... Ale to jest świadomy wybór, bo chciałabym mieć bliźniaki :) Jeśli bierzesz pod uwagę, że chcesz jedno dziecko lub więcej, ale rodzić po jednym a nie 2 naraz to bierz po jednym :) Trzymam kciuki za szczęśliwe drugie podejście!!
Jeśli wezmę dwa i znów nic z tego to mi nic nie zostanie ;( a in vitro z komorka dawczyni to koszt 20 tyś z lekami

Strasznie mi przykro. Wierzylam bardzo w nasze wspolne szczescie.
Ja juz nie bede betowac na forum bo zawsze robie taka zla passe :/
Kochana ile masz jeszcze blastek i jakiej klasy pamietasz??

Ja za Ciebie też jeszcze trzymam kciuki chociaż czasami my lepiej wiemy i czujemy czy się udało niż forumowe koleżanki (chyba mogę tak nazywać :). Mam jeszcze dwie blaski 4.2.2.

reklama
7 mscy
Zapewne ochrzan od lekarza dostane ze Po cc JuZ ciaza Ale no powiem przeciez to cud nad cuda no I w dodatku myslalam bardzo o drugim dzidzi od Dawna

Chcialabym dla wszystkich aby tak wyszlo!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak nastolatka :). Uprawia seks i dziwi się ze Ciążą jest (to żart-proszę się nie obrażać). Wszystkie z nas tak chyba robią i niektóre mają miłą niespodzanke :)

Do góry