reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie jednak ciąż biochemiczna. Beta spadła do 2,5 więc odstawiam leki. Czekam na wiadomość od mojej dr co dalej. Przeżyłam porażkę w weekend i dziś z nowymi siłami patrzę w przyszłość (pomagając sobie wytrawnym winem, bo na przyszly cykl trzeba wzmacniać endometrium :).
Bardzo mi przykro :( Walczymy dalej! Ja od 1dc wspomagam sie winkiem ;)

ehh... może tak być :( ale powtórz koniecznie, choćby jutro, tak dla świętego spokoju. Może jednak zrobisz te podstawowe badania? nie musisz wszystkich, tylko samą podstawę. A może następnym razem zdecydujecie się na 2 Kropeczki?
wiesz teraz chciałam 2, ale nie bylo mojej dr prowadzacej i mialam ryzyko hiperki wiec sie nie zgodzili... chyba teraz ostatni raz sprobuje z 2 Kropeczkami tylko boje sie ze one sa slabsze... skoro ten najlepszy ze mna nie zostal?? :-(
Rety nie daje mi tylko spokoju to plamienie... było ewidentnie inne niz @ dwa razy raz w sobote na wkladce i w niedziele rano podczas toalety... czemu życie tak ze mnie drwi?? :/

7 mscy
Zapewne ochrzan od lekarza dostane ze Po cc JuZ ciaza Ale no powiem przeciez to cud nad cuda no I w dodatku myslalam bardzo o drugim dzidzi od Dawna

Chcialabym dla wszystkich aby tak wyszlo!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super ale podobno po in vitro można zajsc w ciążę naturalnie tak czytałam i mamy tego przykład, :)

Mam pytanie do dziwczyn, ktore podchodzily do crio na cyklu naturalnym. Czy moglybyscie opisac jaknu Was bylo? Tj. ile mial pecherzyk w jakim dniu cyklu, jakie endo. Bralyscie jakies leki po transferze czy to byl zupelnie naturalny cykl? Ja co prawda juz na naturalnym cyklu bylam ale to byl moj pierwszy raz i nie mialam o niczym zielonego pojecia i nawet pytan zbyt wiele nie zadawalam. Czytalam, ze pecherzyk rosnie ok 1-2mm na dobe i tak jakos jestem sceptycznie nastawiona do jutrzejszej wizyty. W sobote pecherzyk mial 10mm i zakladajac, ze u mnie rosnie az 2mm to jutro powinno byc 16mm. To chyba za malo na zastrzyk z ovitrelle? Kurcze, szkoda, ze nie wiem ile mial moj pecherzyk za pierwszym razem :/

Co do pęcherzyka w konkretnym dniu cyklu to nie bardzo można porównywać bo niektóre mają dłuższe a niektóre krótsze cykle. U mnie owulacja wypada ostatnio ok.18dc i ovitrelle nie jest potrzebny. Od owulacji przez 5 dni luteina 2x1 tabletka dopochowowo i tak już miało zostać bo progesteron w dniu transferu był prawidłowy. Endometrium to też sprawa indywidualna bo ja ogólnie mam cienkie ale z tego co Ty pisałaś chyba nie masz z Nim problemu.

reklama
Ja miałam 3 monitoringi.w poniedziałek 9,10 pęcherzyki malutkie.w środe 11,10 mierzyły już ok 17 jeden się wybił i mierzył 20 wiec lekarz kazał mi w środe zabrać zastrzyk i w piątek miałam punkcję.Leki oczywiście po transferze brałam i biorę do tej pory(mam brać do bety )
W srode mialas transfer czy punkcje? Nie pamietasz ile mialy pecherzyki w poniedzialek? Ciekawa jestem jaki mialas przyrost. A powiedz mi czy wspomagalas jakimis lekami wzrost pecherzykow?

Do góry