reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Męża nasienie ok. ma dziecko z I związku, ja chcę adoptować komórkę ale mój mąż nie chce, nawet już ze mną nie rozmawia na temat ivf, teraz nawet nie wie że czekam na testowanie. Podpisa w lipcu dokumenty w Klinice po wielu prośbach, oddał nasienie do zamrożenia, tyle go tam widzieli i wyjechał w sierpniu do pracy za granica i wraca w święta listopadowe.
Kurcze, przykro jest jak nie ma wsparcia u najblizszej osoby :( On juz ma dziecko to tez inaczej na to pewnie patrzy. A jak sie adoptuje komorke to wspolmalzonek musi cos podpisac? Tak tylko pytam z ciekawosci. Ty masz jeszcze mala rezerwe to mozesz probowac, szansa zawsze jest ale na Twoim miejscu zrobilabym badania tak jak radzi @dżoasia, bo komorek coraz mniej a przyczyna moze lezec zupelnie gdzie indziej. Jestes jeszcze mloda i nie poddawaj sie. Tule mocno ✊❤️

reklama
@tusiaczzek1988 miłego podgladania chłopców! Mam nadzieję że pochwalisz się zdjęciem :rofl2:
@Gaska okrągłych jajców! I samych dobrych wiadomości! ;-) ;)
@aniaAsia222 wow! Pierwszy raz zobaczysz swoją kruszynke! Trzymamy kciuki za dobre informacje! :-D
@goffa13 pięknego przyrostu! ;)
@Olusja1987 przytul dwa kropki z całej siły i nie puszczaj przez najbliższe 9 miesięcy ;-) ;)
@Oczekiwanie2017 pewnie będziesz powtarzać bete. Powodzenia! Trzymamy mocno kciuki ;)
@dżoasia udanego pierwszego dnia w pracy! Nie przemeczaj się jeszcze! :D

Miłego dnia Kobity moje kochane :-D
Przylaczam sie do zyczen ✊✊✊
Czekamy na same pozytywne wiadomości!
@walczaca o szczescie chyba tez jutro betujesz? Kciukasy ✊
✊❤️

Ja za ivf już 4 raz płaciłam komercyjnie, a 3x były z dofinansowania...i za każdym razem mówię że to ostatnie ivf, ale wraz się podnoszę zbieram przez rok lub póltora kasę i znowu podchodzę. Z tym że co kolejne ivf to gorsze wyniki i wdalszym ciągu brak dziecka..

Trzymam mocno oby tym razem !!![emoji95][emoji108]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zaczęłam w 2012r teraz to 7 ivf za każdym razem mam komórki 9,7,lub 6 z każdej komórki były zarodki i były też śnieżynki.
2 ostatnie ivf gorsze .( 6 ivf 4 komórki, zapłodniły się 4, 2 podano dwie u nie dotrwały do 5 doby i nie zostały zamrożone, no i teraz 7 ivf 2 komórki pobrano 2 się zapłodniło no i czekam do jutra...

Gdy w piątek odebrałam bhcg chciałam płakać, krzyczeć, ale już nie potrafię płakać, krzyczeć....zakręciła mi się tylko łza w oczach...

Najgorsze jest to, że powodem ivf są niedrożne jajowody po operacjach torbieli, ktore wciąż nawracają, ale też samoistnie się wchłaniają, jednak gdy miałam te 20 - 25 trafiałam na lekarzy którzy od razu kierowali mnie na laparoskopię nie podając leków, a ja głupia wciąż po szpitalach bo torbiel co doprowadziło do zrostów, no ale wtedy nie było parcia na dziecko, a gdy zaczęło być to rozpadło się małżeństwo.
Za nim ponownie ułożyłam życie i zaczełam się starać to i było juz 32 l na karku.

Zabawne to wszystko, wyniki ok, zawsze są komórki, zarodki, gdy pierwszy raz podchodziłam do ivf amh 2, teraz już 0,47, i jak czytam że dziewczyny walczą o 1 lub 2 zarodki i zachodzą w ciążę....
Wielokrotnie przeklinałam Boga bo już łącznie transferów i crio transferów było ok 15 -16 przestałam liczyć...Dlaczego JA.....
Ale wciąż się modlę i wracam do Boga z prośbą...

Ohhhh ;/ chyba na grupie mialas ich najwiecej:/, bardzo ci wspolczuje i wierze ze nastepnym zaswieci slonce!

Witam czytam was dosc czesto ale teraz odwazylam sie napisac. Zaczelam 6 raz insyminacje wiec jak znowu sie nie uda to sprobujemy in vitro. Ale bardzo sie boje rozczarowania. Ze cos pujdzie nie tak po tych 5 insyminacjach zrobilam 3 miesiace przerwy bo nie wytrzymalam psychicznie. Staramy sie juz 3 lata i nic. A jak na zlasc wszyscy w mojm otoczeniu zachodza w ciazy tylko nie ja . Siostra przyjaciolka szwagierka. Ciesze sie ze beda mialy swoje skarby ale za kazdym razem jak sie spotykamy chce mi sie plakac. Tak bardzo chce zajsc w ciaze ze boje sie ze sie nie uda. Ze sie zalamie do konca.

Link do: Inseminacja, in vitro - co doradzają lekarze przy trudnościach z zajściem w ciążę

Moge zapytac dlaczego inseminacja u was ?

Kochana u mamusi zawsze jest najlepiej i z pewnością jest im cudownie i pięknie się dzielą [emoji4] tylko się nie martw bo to nie pomaga

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez tak sadze ze Po 3 dobie w macicy najlepiej
Moj cud tak Sue obudzil a reszta umarla I nie dawalo szansy tak wyec Moka oby ..trzymam mocno

reklama
Do góry