reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Na razie wciąż sobie leżymy pod kroplówką mam nadzieję że ona nam ładnie pomaga zostać razem i że macica spokojnie przytuli kropki i już ich nie puści. Za 10 dni bytujemy z tych nerwów nawet nie zapytałam o klasę zarodków i wiem tylko że jeden był cytując bardzo ładny drugi słabszy ale też dobrej jakości. W sumie kropusie są bardzo młodziutkie bo jeden ma drugą dobę a drugi nie wiem w sumie ile później był zapładniany więc jeszcze większe maleństwo.
Jak dobrze ,że masz już u siebie te dwa maleństwa, mam nadzieję,że będzie to Wasze szczęśliwe 9 miesięcy.Trzymam mocno kciuki za pozytywną betę,. :)

Dziewczyny ja dziś złapałam doła, wiem piękna pogoda, jak na październik, ale......
Spotkałam dziś koleżankę z pracy starszą o parę lat z wnuczkiem 3 letnim.(fajny chłopczyk) Tak sobie myślę gdzie ja byłam przez te lat ,dlaczego odkładałam to wszystko ,czy jeszcze los da mi zostać mamą, czy niestety czas mój minął?

No to ściskaj nóżki i trzymaj kropki przez 9 miesięcy!!!!

Jak tam kochana się czujecie!? Jak dzieciaczki!? Cieplutko im u mamusi to zrobiły fałszywy alarm i teraz się jeszcze relaksują w brzuszku!! A nasz skurcze jeszcze!? Ja w nocy miałam kilka razy taki ból jak na okres w krzyżu... A twardnienia trochę mniejsze mam!!!

Lecisz do kliniki na bete!?! Kciuki[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Nie, na betę poszłam u siebie, bo do Warszawy nie opłaca mi się jechać. Poza tym w klinice dopiero w poniedziałek kazali robić :)

Dziewczyny ja dziś złapałam doła, wiem piękna pogoda, jak na październik, ale......
Spotkałam dziś koleżankę z pracy starszą o parę lat z wnuczkiem 3 letnim.(fajny chłopczyk) Tak sobie myślę gdzie ja byłam przez te lat ,dlaczego odkładałam to wszystko ,czy jeszcze los da mi zostać mamą, czy niestety czas mój minął?

Kochana, nasze losy różnie się układają. Tak naprawdę nie wiadomo czy ta koleżanka nie ma innych problemów których nie widać na pierwszy rzut oka. Może Ona też Ci czegoś zazdrości... A Twój czas, jeśli tylko masz siłę, na pewno nie minął :)

Próbuję się doszukać podobieństw w Twojej historii, ale mój 6 dpt to chyba zupełnie inny rodzaj plamienia :/

Kochana, nie stresuj siebie i Kropka. U mnie plamienia nie ma i też się martwię bo podobno po in vitro jednak dużo kobiet je ma. Może to rzeczywiście implantacyjne lub chwilowy spadek progesteronu.

Wymusiłam po punkcji już. Dwie zjadłam po punkcji po tych przejściach, jedną przed transferem. U mnie mówią jedni że tylko dwie godziny przed transferem inni że przez trzy dni wieczorem jedną tylko ale ja chyba wolę tak jak tu dziewczyny jedną rano drugą wieczorem.
Zbyt nerwowa jestem :)