reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

na pewno chociaż jakiś dyżur muszą mieć - muszą chyba sprawdzać zarodki na bieżąco - do mnie dzwoniła babka w niedzielę z info, że zamroziła ostatni zarodek, który był zostawiony do obserwacji.
Myślisz, że powinnam zadzwonić do kliniki i poprosić o kontakt z embriologiem o stanie moich zarodków?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Endo 13mm.

No to chyba super wynik. Te plamienia nie powinny miec zadnego wplywu na powodzenie transferu, poza tym juz ich nie masz. Tylko Ty tez sama musisz wiedziec czy teraz podchodzic. Moja jedna lekarka na kazdej wizycie kontrolnej sie pyta jak sie czuje psychicznie i czy jestem gotowa na transfer, bo uwaza, ze stres bardzo dziala na niekorzysc i czasem przez to moze sie nie udac. Ja stresowalam sie bardzo i niestety wyszlo jak wyszlo. Jaka byla tak naprawde przyczyna nigdy sie nie dowiem. Teraz podchodze na spokojnie, nawet tak bardzo nie stresuje sie jutrzejsza wizyta. Co ma byc to bedzie.
Teraz na naturalnym pije codziennie wedlug zalecen @dżoasia lampke winka, jem codziennie awokado i orzechy. Te winko jakos mnie wycisza :p

Myślisz, że powinnam zadzwonić do kliniki i poprosić o kontakt z embriologiem o stanie moich zarodków?

ja bym raczej zadzwoniła zapytać jaki sens jest rozmrażać aż 4 zarodki - wolałabym 2, bo jakoś takie rozmrażanie, hodowanie i ponowne mrożenie to mi się wydaje dziwne i kompletnie niepotrzebne...

No to chyba super wynik. Te plamienia nie powinny miec zadnego wplywu na powodzenie transferu, poza tym juz ich nie masz. Tylko Ty tez sama musisz wiedziec czy teraz podchodzic. Moja jedna lekarka na kazdej wizycie kontrolnej sie pyta jak sie czuje psychicznie i czy jestem gotowa na transfer, bo uwaza, ze stres bardzo dziala na niekorzysc i czasem przez to moze sie nie udac. Ja stresowalam sie bardzo i niestety wyszlo jak wyszlo. Jaka byla tak naprawde przyczyna nigdy sie nie dowiem. Teraz podchodze na spokojnie, nawet tak bardzo nie stresuje sie jutrzejsza wizyta. Co ma byc to bedzie.
Teraz na naturalnym pije codziennie wedlug zalecen @dżoasia lampke winka, jem codziennie awokado i orzechy. Te winko jakos mnie wycisza :p
Gdybym miała wątpliwości to nie wiem czy bym pochodziła w tym cyklu, jestem bardzo pozytywnie nastawiona i byłabym bardzo ale to bardzo zawiedziona, gdybym z jakiś przyczyn nie mogła. Ten cykl to same dobre wiadomości, po tak długim czasie, myślę, że to właśnie jest ten czas.

tak, miałam we wtorek, w środę byłam u immunologa i kazał odczekać miesiąc po zabiegu a potem zlecił badania i z wynikami na konsultację:)
Szkoda ze cie to tyle kosztowalo [emoji20] i tak dlugo to trwało, mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej. Mocne kciuki i czekam na dobre wiesci[emoji256] [emoji110]

ja bym raczej zadzwoniła zapytać jaki sens jest rozmrażać aż 4 zarodki - wolałabym 2, bo jakoś takie rozmrażanie, hodowanie i ponowne mrożenie to mi się wydaje dziwne i kompletnie niepotrzebne...
Dzwonilam na infolinię i poprosiłam o kontakt embriologa. Będę dyskutować. I jeśli oczywiście jeśli będzie taka możliwość, to zrobię tak jak koleżanka evulek111.

Gdybym miała wątpliwości to nie wiem czy bym pochodziła w tym cyklu, jestem bardzo pozytywnie nastawiona i byłabym bardzo ale to bardzo zawiedziona, gdybym z jakiś przyczyn nie mogła. Ten cykl to same dobre wiadomości, po tak długim czasie, myślę, że to właśnie jest ten czas.

To super, ze tak czujesz. Nastawienie jest bardzo wazne. Trzymam mocno kciuki kochana, uda sie ✊❤️

reklama
Do góry