reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A mnie dziś znowu dopadły wątpliwości ... Byłam mega nastawiona na ten transfer, przed chwilą dzwoniła moja doktorka i zapytała, czy na pewno pomimo krwawienia, które minęło 2 dni temu chcę podejść do crio. Od razu powiedziałam, że TAK. Teraz już sama nie wiem czy to dobra decyzja. Ustaliłyśmy, że w sobotę rozmrożą 4 komórki 3dniowe (mam x4 3dniowe i x1 5dniową) i wtedy w poniedziałek transfer x2 komórek z 6 doby. Jeszcze mnie dobiło, że jakiś inny lekarz będzie mi robił transfer. Opadłam z sił.
niczym się nie przejmuj, odjęłaś dobrą decyzję o transferze, córko :D zastanawia mnie tylko jak to będą rozmrażali 4 zarodki??? jak podadzą 2 to co z resztą zrobią??

reklama
dziewczyny które przechodzicie in vitro drugi raz w ogóle Was podziwiam....mi się wydaje, że dla mnie to było tak trudne doświadczenie (mimo, że udało się za pierwszym razem!), że nigdy nie będę tak bardzo pragnęła drugiego dziecka, żeby przechodzić przez to drugi raz...może mi się tak wydaje, bo jeszcze nie urodziłam i nadal jestem w stresie od wielu miesięcy....
Moje pierwsze dzieciątko jest z in vitro. Udało się za pierwszym razem. Wróciłem po swoje 4 śnieżynki - żaden transfer się nie udał. Też miałam podejście że jak się nie uda crio to będziemy mieli tylko jednego cudka. Jednak mój instynkt jest mocniejszy - marzy mi się przynajmniej jeszcze jedno a może dwoje. Więc zdecydowałam że jeszcze raz spróbujemy. Czasami światopogląd się zmienia :).

Lekarz mowil, ze nie. Plamilam tylko jeden dzien i to chyba w drugim dniu brania lekow. Po wlaczeniu progesteronu problem powinien zniknac. A powiedz mi, bo niestety nie pamietam ile dni plamilas i czy dalej je masz?
2 dni plamienia czekoladowe, później 1 dzień czystej krwi i w tym dniu pierwsze dawki progesteronu, na kolejny dzień czysto na wkladce i przy podcieraniu.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

pewnie można ale jaki w tym sens?? @evulek111 miała bardzo dobrze to rozwiązane - rozmrozili 2 3dniowe, ale jeden się przestał rozwijać, więc w 5tej dobie rozmrozili blastkę, także miała transferowane 2 bąble :)
Tylko u mnie taka lipa, że rozmrażanie przypada na weekend. Embriologowie pracują w niedzielę?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
pewnie można ale jaki w tym sens?? @evulek111 miała bardzo dobrze to rozwiązane - rozmrozili 2 3dniowe, ale jeden się przestał rozwijać, więc w 5tej dobie rozmrozili blastkę, także miała transferowane 2 bąble :)
Dokładnie tak było [emoji4] zostal tylko jeden ze mną [emoji7]. Asiu jak twoje sprawy? Ja ostatnio nie ogarniam forum. Gdzies widzialam ze szykujesz sie na zabieg, jest juz po?

Do góry