reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja mialam miesiac przerwy miedzy stymulacjami wiec moze nie beda Ci kazali tyle czekac

Ja pytałam lekarza,gdyby teraz sie nie udało to co.to odpowiedział że musi być przerwy ok 2 lub 3 miesiecy by jajniki odpoczęły.Tez nie chciałabym tyle czekać.Troche tego nie rozumię bo przecież stymulowali nas i potem odrazu punkcja transfer to po miesiącu tylko zarodka podać nie mogą ?

reklama
U mnie do zapłodnienia nadawał się tylko jeden i nawet lekarze nie wierzą że się będzie rozwijał. Zostałam z niczym tylko ze straconą kolejną próbą i kolejną refundacją leków do stymulacji. Zostało mi ostatnie podejście :(
Tez odnosze wrazenie, ze zaplodnili ta jedna komorke tylko po to aby zgarnac kase. A jak po stylulacji nie nadaje sie zadna komorka do zaplodnienia to ta procedura jest liczona przy refundacji czy uznaje sie ja za nieudana i niewazna?

Ja pytałam lekarza,gdyby teraz sie nie udało to co.to odpowiedział że musi być przerwy ok 2 lub 3 miesiecy by jajniki odpoczęły.Tez nie chciałabym tyle czekać.Troche tego nie rozumię bo przecież stymulowali nas i potem odrazu punkcja transfer to po miesiącu tylko zarodka podać nie mogą ?
Ja mialam stymulacje punkcje i transfer świeżego zarodka niestety nie udany dostalam @@@@, lekarz kazal odczekac kolejny cykl i w następnym kolejna stymulacja punkcja i transfer byly

nie wiem napisałam do Ginekologa co ja mam robić i csy to moze byc po lekach i czekam na odp a po 8 umowie się do rodzinnego jak sis obudziłam o 3 tak zasnęłam dopiero po 4 i teraz znowu sie obudziłam i znowu to samo nie wiem czy to po lekach ja biorę tylko kwas foliowy i nexpram one sa na wyciszenie nigdy po nich nie miałam problemu i teraz te gonapeptyl może to po tych zastrzykach nie mam pojęcia mam nadzieję ze odp i powie co mam robić dalej czy odstawić i przyjechać po drugie czy jak ja już po ponad 4 dniach mam dość jestem blada na ściana co nie zjem to znowu i znowu już mnie wszystko boli
Powiem Ci, ze nienwyglada to dobrze. Koniecznie idz do lekarza i moze niech Ci zrobia jakies dodatkowe badania. A masz goraczke?

A ja chyba znowu przegrywam... w nocy pojawily sie plamienia, tylko nie krew a raczej takie brazowe... rano jak korzystalam z wc minimalna ilosc krwi i nadal brązowe plaemienia... :-(
Przy drugim podejsciu tez byly takie brazowe plamienia,zupelnie bez krwi i sie nie udalo... :-(
@Pixie_Dixie tez miala te brazowe plamienia i jest ok. Nie panikuj jeszcze. A ktory to juz dpt? Moze zrob bete?

Powiem Ci, ze nienwyglada to dobrze. Koniecznie idz do lekarza i moze niech Ci zrobia jakies dodatkowe badania. A masz goraczke?
A wiec tak dzwonił ginekolog powiedział że to jest praktycznie nie możliwe aby to było po zastrzykach ze wymioty mogą sie zdarzyć ale nie ze ja mam taką taka straszna biegunkę nie nie mam gorączki ja tylko mam biegunkę i jest mi słabo i blada jak ściana z rana jeszcze jeszcze ale jak juz cos zjem i jelita przestawia to znowu aż woda leci za przeproszeniem już nie ma co kazał iść do rodzinnego ą rodzinnego mam na 11.10 więc idę i kazał napisac co powie rodzinny zobaczymy co sie okaże aby mnie do szpitala nie skierował nigdy w życiu tak strasznie sie nie czułam idę dalej spać dopóki mam chwilę spokoju to jeszcze sie prześpię

reklama
A wiec tak dzwonił ginekolog powiedział że to jest praktycznie nie możliwe aby to było po zastrzykach ze wymioty mogą sie zdarzyć ale nie ze ja mam taką taka straszna biegunkę nie nie mam gorączki ja tylko mam biegunkę i jest mi słabo i blada jak ściana z rana jeszcze jeszcze ale jak juz cos zjem i jelita przestawia to znowu aż woda leci za przeproszeniem już nie ma co kazał iść do rodzinnego ą rodzinnego mam na 11.10 więc idę i kazał napisac co powie rodzinny zobaczymy co sie okaże aby mnie do szpitala nie skierował nigdy w życiu tak strasznie sie nie czułam idę dalej spać dopóki mam chwilę spokoju to jeszcze sie prześpię
Ja mysle, ze jak Cie skieruje do szpitala to bardzo dobrze. Troche za dlugo to trwa i lepiej jak Cie pozadnie przebadaja. Zdrowie jest w tym momencie najwazniejsze. Duzo pij, bo pewnie jestes odwodniona.

Do góry