reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wcześniej były krótkie, ale on raczej nie miał uwag do tego że krótkie tylko do tego, że leki źle dobrane. Z tego co mówił wywnioskowałam, że według niego za mało leków dostałam do stymulacji, bo powiedział, że skoro mam jeszcze refundacje to nie rozumie dlaczego tak słabo byłam stymulowana.
a napisz mi kochana wszystkie leki.. ja tez miałam krotki i napisze ci wszystkie ktore brałam.. Elonva 150 1x potem Menogon HP 4x razem z Orgalutran 0.25mg 5x oraz na koniec przed pobraniem 2xDecapeptyl 0.1 ... wiem ze ta Elonova jest bardzo dobra.. moze zapytaj o to ..

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i mamy po 3 w nocy a ja nadal mam biegunkę ***** wykończe się ale mam jeden problem z głowy przyszła @ ale muszę wizytę przełożyć bo będzie za wcześnie szkoda gadać

Bete obiecałam mężowi ze będziemy robić w poniedziałek zgodnie z zaleceniami... Tak aby nie robić sobie większych nadzieji, chociaż on wogole nie zakłada ze nie uda. Ja jestem bardziej pesymistyczna. A poniedziałek mam wizytę czy się udało czy nie... będziemy myśleć co dalej z lekarzem.

Ja robię jutro, to 7dpt. Nie ma się co oszukiwać - w tym dniu przy blastce powinno coś już wyjść. A w poniedziałek tylko powtórka zgodnie z zaleceniem lekarza.

Witajcie dziewczyny. Chciałam Was prosić o poradę. Ale najpierw kilka słów o mnie:). Staraliśmy się o dzieciątko od 2014 r. Po niespełna roku trafiliśmy do Invimed Katowice, gdzie po nieudanych stymulowanych cyklach, inseminacji zdecydowaliśmy się na in vitro. U mnie był problem z policystycznymi jajnikami, brakiem owulacji, a u męża słabym nasieniem. Styczeń 2016 - długi protokół, luty - transfer dwóch świeżaczków dwudniowych. Został z nami jeden - w listopadzie przyszła na świat nasza córcia:). Mieliśmy zamrożone jeszcze 4 zarodeczki (I i II klasy) i w sierpniu zdecydowaliśmy się że wracamy po rodzeństwo. Pierwsze crio dwóch 3dniowych zarodków - nieudane (I beta 17, kolejna 12:(). W kolejnym cyklu następne podejście - znów nieudane. Beta obiecująca I-100, II-185, III-126:(.
Chcemy jeszcze raz podejść do in vitro. Zastanawiamy się nad zmianą kliniki, ponieważ zmieniliśmy miejsce zamieszkania i dojazd ponad 300 km jest uciążliwy. Zastanawiamy się nad Lublinem, Kielcami lub Rzeszowem. Czy są tu dziewczyny które mogą polecić klinikę/dr w tych miastach i są po udanych próbach.
Czy wg Was już jest podstawa do wykonania jakiś dodatkowych badań dlaczego mój organizm odrzucił moje dzieciąteczka ?.
Wszystkim Wam kibicuję z całego serca aby się udało.
Ja leczę sie w Ovum w Lublinie, pierwszy transfer 20 września i jak na razie Kropek jeszcze ze mną:-D

dziewczyny ja już nie wiem co ze sobą robić nadchodzi wieczór a mnie tak brzuch boli tak mi w jelitach jeździ 4 dzień z rzędu mam biegunkę już leki biorę na biegunkę i dalej to samo co ja mam zrobić brzuch mam jak bym była w 5 miesiącu ciąży takie wzdęcia proszę pomóżcie co mam zrobić ?

A może to efekt uboczny leków, w ulotkach są zawsze wypisane i może u Ciebie akurat jakiś efekt jest silniejszy. A bierzesz jakieś proszki osłonowe na żołądek, może za dużo wszystkiego i organizm tak reaguje?

Hej, dziewczynki. Podczytuje was już od kilku miesięcy i mimo, że mnie nie znacie ja czuje się jakbym znala Was już od dawna. Bardzo przeżywałam wasze niepowodzenia i cieszyłam się gdy się udawało. Chciałam się już wcześniej ujawnić ale dopiero teraz poczułam się na siłach. Mój problem to prawie 2 lata starań, 2 IUI, teraz pierwsze in vitro dziś był transfer blastki 4 aa. U mnie początki endometriozy, miałam laporoskopie która uwolnila lewy jajnik od zrostow z macica, plus usunięte torbiele. Mąż słabe nasienie ale nie jakieś tragiczne. Miałam też HSG które potwierdziło drozne jajowody. Dodatkowo mam Hashimoto ale od 2 lat mam super wyniki, tylko zachodzić w ciążę. Boję się porażki zresztą jak my wszystkie, mam nadzieję ze przyjmiecie mnie do Waszej rodzinki

Mam nadzieję, że transfer okaże się tym szczęśliwym :)

Witaj w moim świecie :-) dzis panikujesz bo czujesz,a zaraz bedziesz panikowac bo nic nie czujesz... to okropny czas dla nas... znam to z autopsji. Martwilam sie rano,że nic nie czuje.... wieczorm troche bolał brzuch i płakałam ze lipa bo boli... maasakra

Ja wczoraj też nic nie czułam, nawet piersi po lekach nic a nic nie bolały. No i placz. A dziś rano ból jak na okres, że czekalam tylko aż się zacznie. I też płacz. Po nospie przeszło.

reklama
Do góry