reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam tylko 9 kumulusow, 6 zaplodnili, 5 zarodkow przetrwało, dzisiaj mi podali 1 zarodek a 4 zostały przekazane do obserwacji, jutro mam dzwonić do embriologa mam nadzieję, że usłyszę dobre wieści . Kochana cieszę się z takich historii mam nadzieję, że do końca obejdzie się bez smutnych niespodzianek i będziesz szczęśliwa mamusia zdrowego dzidziusia .
Witaj u nas :) my też mamy zamrożone jeszcze 4 mrozaczki a jeden jeden miałam podany zarodek i za pierwszym razeem UDANE. W brzuszku jest synus :). U nas słabe nasienie męża tylko dużo uszkodzonych nie ruchomych plemników. Powodzenia :) ja miałam blastke 5 dniowa podania najwyższej klasy i najlepiej rokojujaca betę robiłam w 9dpt

reklama
Ja mysle, ze jak Cie skieruje do szpitala to bardzo dobrze. Troche za dlugo to trwa i lepiej jak Cie pozadnie przebadaja. Zdrowie jest w tym momencie najwazniejsze. Duzo pij, bo pewnie jestes odwodniona.
Zobaczymy co powie dam znac ale nieźle mnie pobralo aż M się przestraszył dzisiaj i mówi proszę jedź bo to już nie jest śmieszne bo za długo to już trwa więc jadę a teraz idę sie przespać jak wyjdę od lekarza odrazu napiszę co powiedział

Ja mysle, ze jak Cie skieruje do szpitala to bardzo dobrze. Troche za dlugo to trwa i lepiej jak Cie pozadnie przebadaja. Zdrowie jest w tym momencie najwazniejsze. Duzo pij, bo pewnie jestes odwodniona.

Lepiej żebyś była zdrowa podchodząc do punkcji i transferu. Wtedy większe szanse na powodzenie. Wymeczony organizm może nie chcieć przyjąć Maluszka. Dlatego Twoje zdrowie na pierwszym miejscu.

A ja chyba znowu przegrywam... w nocy pojawily sie plamienia, tylko nie krew a raczej takie brazowe... rano jak korzystalam z wc minimalna ilosc krwi i nadal brązowe plaemienia... :-(
Przy drugim podejsciu tez byly takie brazowe plamienia,zupelnie bez krwi i sie nie udalo... :-(
Kochana jeszcze nic nie mów że jest źle. Poczekaj do bety plamienia się zdarzają nie koniecznie musi to oznaczyć że się nie udało.

@Pixie_Dixie tez miala te brazowe plamienia i jest ok. Nie panikuj jeszcze. A ktory to juz dpt? Moze zrob bete?
Dziś jest 6 dpt ale ja jeszcze nie chce, jak nie wyjdzie to się będę oszukiwać,że może jeszcze ruszy... zrobię ok 11-12 dpt.
Wydaje mi się,że te brązowe to nie są dobre... :-( @Pixie_Dixie miała je chyba już troszkę później, w sensie po pozytywnej becie jak zarodek był już zadomowiony, to pewnie macica się oczyszczała

Hej, dziewczynki. Podczytuje was już od kilku miesięcy i mimo, że mnie nie znacie ja czuje się jakbym znala Was już od dawna. Bardzo przeżywałam wasze niepowodzenia i cieszyłam się gdy się udawało. Chciałam się już wcześniej ujawnić ale dopiero teraz poczułam się na siłach. Mój problem to prawie 2 lata starań, 2 IUI, teraz pierwsze in vitro dziś był transfer blastki 4 aa. U mnie początki endometriozy, miałam laporoskopie która uwolnila lewy jajnik od zrostow z macica, plus usunięte torbiele. Mąż słabe nasienie ale nie jakieś tragiczne. Miałam też HSG które potwierdziło drozne jajowody. Dodatkowo mam Hashimoto ale od 2 lat mam super wyniki, tylko zachodzić w ciążę. Boję się porażki zresztą jak my wszystkie, mam nadzieję ze przyjmiecie mnie do Waszej rodzinki
Witamy :-) Dobrze,że się ujawniłaś w końcu. Życzymy powodzenia!

Mokka ja na twoim miejscu w przerwie przed kolejna stymulacja umowilabym sie do Lewandowskiego w Novum ze wszystkimi papierami z kliniki i zobaczyla co on ma do powiedzenia. Wizyta nie musi byc wiazaca
Bertha miala bardzo podobna sytuacje jej zarodki przestaly sie rozwijac i malo nadawalo sie do zaplodnienia. A teraz jest po punkcji ma 6 komorek i czeka na transfer
A czemu Bertha przestała się do nas odzywać?? ;-)

reklama
Do góry