reklama
dżoasia
Fanka BB :)
no ale jest większe ryzyko poronienia jeśli np dziecko miało tą mutację? kurde genetyki to ja chyba już nie ogarnę co do mojego przypadku to właśnie znalazłam coś o mutacji genu CYP21 - tylko musze doczytać z czym to się je
Mutacje cftr sprawdza sie nie pod zajscie w ciaze a raczej zeby sprawdzic czy jest sie nosicielem genu mukowiscydozy. Mozna byc zdrowym i byc nosicielem. O ile dobrze pamietam kobieta nie przenosi genu na dziecko ale facet juz tak
dżoasia
no to udanej zabawy!!Dobra lece spac bo jutro do roboty nie wstane. Nadrobilam ale w niedziele bedzie masakra bo mam w weekend wesele wiec nie bedzie mnie z wami
dziewczyny od jutra znowu piszemy skrótami
dżoasia
zapodać trening autogenny schulza - odprężenie, relaks i spanie murowaneTrzymam kciuki ja pod koniec miesiąca będę miała transfer jak dobrze pójdzie i też pierwszy. Wszystkim nam się uda, co tu zrobić żeby zasnac
dżoasia
czyli inaczej łyżeczkowanie to taka mechaniczna @ - czyli już czajęŁyżeczkowanie to początek cyklu. No i jeszcze beta musi spaść do 0.
Ja dostałam po 33 dniach, mimo że beta wcześniej spadła.
najpierw trzeba wyleczyć bo ponoć może powodować poronienia lub utrudnić zagnieżdżanie
A badania muszą być na czczo?
gosia321
Ooo to to szybciej nadrobieno to udanej zabawy!!
dziewczyny od jutra znowu piszemy skrótami
gosia321
Az tak sie nie wczytywalam wiec teraz ci nie odpowiem. Ale skoro ja musze tez zrobic to badanie zgodnie z zaleceniem lekarza z invicty to cos w tym moze bycno ale jest większe ryzyko poronienia jeśli np dziecko miało tą mutację? kurde genetyki to ja chyba już nie ogarnę co do mojego przypadku to właśnie znalazłam coś o mutacji genu CYP21 - tylko musze doczytać z czym to się je
Mutacje cftr sprawdza sie nie pod zajscie w ciaze a raczej zeby sprawdzic czy jest sie nosicielem genu mukowiscydozy. Mozna byc zdrowym i byc nosicielem. O ile dobrze pamietam kobieta nie przenosi genu na dziecko ale facet juz tak
Jeżeli oboje rodzice są nosicielami wadliwego genu, to są bardzo duże szanse, że dziecko będzie chore na mukowiscydoze, a to ciężkie i nieuleczalne paskudztwo.
reklama
dżoasia
chyba nie skoro można je robić od razu po wizycie u Paśnika a on przyjmuje po południu...A badania muszą być na czczo?
Podziel się: