reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mokka ja na twoim miejscu w przerwie przed kolejna stymulacja umowilabym sie do Lewandowskiego w Novum ze wszystkimi papierami z kliniki i zobaczyla co on ma do powiedzenia. Wizyta nie musi byc wiazaca
Bertha miala bardzo podobna sytuacje jej zarodki przestaly sie rozwijac i malo nadawalo sie do zaplodnienia. A teraz jest po punkcji ma 6 komorek i czeka na transfer
@bertha już miała punkcje? :D ja pierdziu jak czas leci!! opuściła nas... ehh

reklama
Witaj w moim świecie :-) dzis panikujesz bo czujesz,a zaraz bedziesz panikowac bo nic nie czujesz... to okropny czas dla nas... znam to z autopsji. Martwilam sie rano,że nic nie czuje.... wieczorm troche bolał brzuch i płakałam ze lipa bo boli... maasakra
Może mi ktoś powiedzieć co to za dziwne mrowienie/ bulgotanie czuje w brzuszku?
Wzięłam już no-spa na wszelki wypadek...
Nie sądziłam że zacznę schizować tak szybko :D

No właśnie nie wiem bo jakoś dziwnie to wyszło - on nie skomentował a ja nie dopytałam bo myślałam już o czymś innym. Zresztą z dupy powiedziałam, że "miałam zlecone ale nie wiem czy potrzebnie bo te badania, które zlecił dr wyszły dobrze". Zapytam jak będę mieć wyniki badań - może na tej podstawie się wypowie. Jak się okaże że były niepotrzebne to zabije swojego doktorka.
O szczepieniach nic nie mówił, coś tylko o intralipidzie wspominał, ale chyba stwierdził że jestem dość dobrze poinformowana i nie ma co gdybać tylko będziemy omawiać wyniki badań. Mam nadzieję, że zapomni o moim gadulstwie, bo wyszło słabo - jakbym wszystko wiedziała i była mądrzejsza :/
Trzymam kciuki zeby wyniki wyszly dobrze. A jesli jednak cos wyjdzie to oby wystarczylo tylko leczenie immunosupresyjne i intralipid plus steryd przy podejsciu

Witaj!!! Mi udało się za pierwszym razem!!! A z całej procedury miałam tylko jeden zarodek - mojego synka, którego noszę pod serduchem... dziś skończyłam 30 tc i za troszkę ponad dwa miesiące będziemy Go witali...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Ja miałam tylko 9 kumulusow, 6 zaplodnili, 5 zarodkow przetrwało, dzisiaj mi podali 1 zarodek a 4 zostały przekazane do obserwacji, jutro mam dzwonić do embriologa mam nadzieję, że usłyszę dobre wieści . Kochana cieszę się z takich historii mam nadzieję, że do końca obejdzie się bez smutnych niespodzianek i będziesz szczęśliwa mamusia zdrowego dzidziusia .

kochana to dopytuj i dawaj znać bo ja encyklopedię piszę :D haha
żartuję oczywiście ale interesuje mnie wszystko co związane z ciężkimi przypadkami - u mnie genetyki nie ruszali, nawet kariotypów nie kazali badać, a jak mi wyjdzie immunologia ok to będę musiała w genetyce grzebać - jakbyś mogła się dowiedzieć jakie badania mieli pod tym kątem, co wyszło nie tak i czym ich leczą to będę wdzięczna :D
Asko ty bierz pilne skierowanie do genetyka i dzialaj 2 torowo z pilnym musza cie przyjac w ciagu 3 miesiecy max a zazwyczaj jest to miesiac
I tak masz 3 miesiace przerwy wiecmozesz isc na nfz

Asko ty bierz pilne skierowanie do genetyka i dzialaj 2 torowo z pilnym musza cie przyjac w ciagu 3 miesiecy max a zazwyczaj jest to miesiac
I tak masz 3 miesiace przerwy wiecmozesz isc na nfz
a od kogo mam to skierowanie dostać? myślisz, że teraz genetyk coś będzie mógł zaradzić, skoro zarodki już na mnie czekają? :confused:
co ja sobie mogę jeszcze sprawdzić???????? kuźwa która to powiedziała że ja wszechwiedząca jestem??!!
gucio wiem :p

reklama
Trzymam kciuki zeby wyniki wyszly dobrze. A jesli jednak cos wyjdzie to oby wystarczylo tylko leczenie immunosupresyjne i intralipid plus steryd przy podejsciu
heh, mój doktorek stwierdził, że accofil i immunoglobuliny to leczenie immunosupresyjne więc nie wiem czy jak to nie pomogło to czy jakiś inny lek pomoże. Mam nadzieje tylko na te szczepienia i potem intralipid... mam już taki młym w głowie że ocipieję przez te 3 miesiące - bede miała za dużo czasu na przemyślenia a na końcu i tak się okaże że jestem w punkcie wyjścia :/

Do góry