reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Mokka ja na twoim miejscu w przerwie przed kolejna stymulacja umowilabym sie do Lewandowskiego w Novum ze wszystkimi papierami z kliniki i zobaczyla co on ma do powiedzenia. Wizyta nie musi byc wiazaca
Bertha miala bardzo podobna sytuacje jej zarodki przestaly sie rozwijac i malo nadawalo sie do zaplodnienia. A teraz jest po punkcji ma 6 komorek i czeka na transfer
@bertha już miała punkcje? :D ja pierdziu jak czas leci!! opuściła nas... ehh

reklama
Witaj w moim świecie :-) dzis panikujesz bo czujesz,a zaraz bedziesz panikowac bo nic nie czujesz... to okropny czas dla nas... znam to z autopsji. Martwilam sie rano,że nic nie czuje.... wieczorm troche bolał brzuch i płakałam ze lipa bo boli... maasakra
Może mi ktoś powiedzieć co to za dziwne mrowienie/ bulgotanie czuje w brzuszku?
Wzięłam już no-spa na wszelki wypadek...
Nie sądziłam że zacznę schizować tak szybko :D

No właśnie nie wiem bo jakoś dziwnie to wyszło - on nie skomentował a ja nie dopytałam bo myślałam już o czymś innym. Zresztą z dupy powiedziałam, że "miałam zlecone ale nie wiem czy potrzebnie bo te badania, które zlecił dr wyszły dobrze". Zapytam jak będę mieć wyniki badań - może na tej podstawie się wypowie. Jak się okaże że były niepotrzebne to zabije swojego doktorka.
O szczepieniach nic nie mówił, coś tylko o intralipidzie wspominał, ale chyba stwierdził że jestem dość dobrze poinformowana i nie ma co gdybać tylko będziemy omawiać wyniki badań. Mam nadzieję, że zapomni o moim gadulstwie, bo wyszło słabo - jakbym wszystko wiedziała i była mądrzejsza :/
Trzymam kciuki zeby wyniki wyszly dobrze. A jesli jednak cos wyjdzie to oby wystarczylo tylko leczenie immunosupresyjne i intralipid plus steryd przy podejsciu

Witaj!!! Mi udało się za pierwszym razem!!! A z całej procedury miałam tylko jeden zarodek - mojego synka, którego noszę pod serduchem... dziś skończyłam 30 tc i za troszkę ponad dwa miesiące będziemy Go witali...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Ja miałam tylko 9 kumulusow, 6 zaplodnili, 5 zarodkow przetrwało, dzisiaj mi podali 1 zarodek a 4 zostały przekazane do obserwacji, jutro mam dzwonić do embriologa mam nadzieję, że usłyszę dobre wieści . Kochana cieszę się z takich historii mam nadzieję, że do końca obejdzie się bez smutnych niespodzianek i będziesz szczęśliwa mamusia zdrowego dzidziusia .

kochana to dopytuj i dawaj znać bo ja encyklopedię piszę :D haha
żartuję oczywiście ale interesuje mnie wszystko co związane z ciężkimi przypadkami - u mnie genetyki nie ruszali, nawet kariotypów nie kazali badać, a jak mi wyjdzie immunologia ok to będę musiała w genetyce grzebać - jakbyś mogła się dowiedzieć jakie badania mieli pod tym kątem, co wyszło nie tak i czym ich leczą to będę wdzięczna :D
Asko ty bierz pilne skierowanie do genetyka i dzialaj 2 torowo z pilnym musza cie przyjac w ciagu 3 miesiecy max a zazwyczaj jest to miesiac
I tak masz 3 miesiace przerwy wiecmozesz isc na nfz

Asko ty bierz pilne skierowanie do genetyka i dzialaj 2 torowo z pilnym musza cie przyjac w ciagu 3 miesiecy max a zazwyczaj jest to miesiac
I tak masz 3 miesiace przerwy wiecmozesz isc na nfz
a od kogo mam to skierowanie dostać? myślisz, że teraz genetyk coś będzie mógł zaradzić, skoro zarodki już na mnie czekają? :confused:
co ja sobie mogę jeszcze sprawdzić???????? kuźwa która to powiedziała że ja wszechwiedząca jestem??!!
gucio wiem :p

reklama
Trzymam kciuki zeby wyniki wyszly dobrze. A jesli jednak cos wyjdzie to oby wystarczylo tylko leczenie immunosupresyjne i intralipid plus steryd przy podejsciu
heh, mój doktorek stwierdził, że accofil i immunoglobuliny to leczenie immunosupresyjne więc nie wiem czy jak to nie pomogło to czy jakiś inny lek pomoże. Mam nadzieje tylko na te szczepienia i potem intralipid... mam już taki młym w głowie że ocipieję przez te 3 miesiące - bede miała za dużo czasu na przemyślenia a na końcu i tak się okaże że jestem w punkcie wyjścia :/

Do góry