reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@MoKa Ja jestem swieza wiec nie do konca rozumiem. Jesli ma sie 15 jajek to przeciez i tak 6 zaplodnia. Wiec czemu chcialabys miec wiecej? Wtedy wybieraja te najlepsze 6 czy jak?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko w moim przypadku lekarz stwierdził ze latwiej sie leczy jesli w wyniku zespolu antyfosfolipidowego dochodzi do poronienia niz jak w ogóle zarodek sie nie zagniezdza...dla mnie pozytywna beta daje nadzieje...wiec czasem zazdroszczę...
być może tak, ale na wspomaganie zagnieżdżenia też są różne sposoby :) ja akurat zespół antyfosfolipidowy mam wykluczony, wszystkie badania jak na razie ok, poza mutacją mthfr ale mam postać hetero czyli tą łagodniejszą, która teoretycznie nie powinna jakoś źle wpływać na ciążę, a straciłam już 3 aniołki...
Nie chcę się z Tobą "targować" kto ma gorzej, bo każda z nas ma naprawdę ogromny problem. Chciałam tylko wczoraj Ci uświadomić, że w pewnych sytuacjach nie ma szans zachować spokoju i myśleć, że wszystko będzie dobrze, kiedy wiesz, że wali ci się świat.
A które będzie podejście u Ciebie? :)

@ajka89 udanego podglądania maluszka!
@MoKa pomyślnych jajozbiorów! I pięknych min 6 zarodeczków
@Doris30:-) samych dobrych wiadomości na wizycie!

Miłego dnia kochane
Dołączam się!! Kochane wracajcie z bodrymi wieściami
@tamiza W KOŃCU!!!!!!! TO TWÓJ DZIEŃ KOCHANA!!! Oby był pierwszym z najszczęśliwszych w Twoim życiu :*

Już po. Było tylko 6 :(
Jezeli jajeczka sa dojzale to chyba to calkiem dobry wynik. Mi pobrali 19 pecherzykow i co z tego jak tylko 9 z nich nadawalo sie do zaplodnienia w efekcie zamrozone zostaly 4 blastki. U Ciebie moze byc ich az 6
@ajka89, @Doris30 kciuki za wizyty, @MoKa owocnego zbierania jajek, @tamiza powodzenia, dziś Twój wielki dzień :)

Krwawienie u mnie minęło, dziś zero krwi na wkladce i przy podcieraniu. Wczoraj już załapałam chwilowego doła, bo lekarka odpisała, że będzie trzeba odwołać transfer, bo grozi niepowodzeniem. Jestem zawieszona z decyzją do piątku, ale już dziś napisałam jej, że krwawienie ustalo.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
trzymam kciuki, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i transfer bedzie ✊

@ajka89, @Doris30 kciuki za wizyty, @MoKa owocnego zbierania jajek, @tamiza powodzenia, dziś Twój wielki dzień :)

Krwawienie u mnie minęło, dziś zero krwi na wkladce i przy podcieraniu. Wczoraj już załapałam chwilowego doła, bo lekarka odpisała, że będzie trzeba odwołać transfer, bo grozi niepowodzeniem. Jestem zawieszona z decyzją do piątku, ale już dziś napisałam jej, że krwawienie ustalo.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
powiedz lekarce, że się nie zna :D ciotka dżoasia mówiła że przejdzie po progesteronie :D

reklama
@MoKa Ja jestem swieza wiec nie do konca rozumiem. Jesli ma sie 15 jajek to przeciez i tak 6 zaplodnia. Wiec czemu chcialabys miec wiecej? Wtedy wybieraja te najlepsze 6 czy jak?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
resztę można zamrozić i potem zamiast kolejnej stymulacji rozmraża sie jajka i zapładnia - ale zawsze jest większe ryzyko, że nie rozmrożą się prawidłowo lub, że zarodki z nich będą słabsze, a i za mrożenie dodatkowy hajsik trzeba płacić, wiec 6 z jednej stymulacji to chyba najlepszy wynik :)

Do góry