reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

być może tak, ale na wspomaganie zagnieżdżenia też są różne sposoby :) ja akurat zespół antyfosfolipidowy mam wykluczony, wszystkie badania jak na razie ok, poza mutacją mthfr ale mam postać hetero czyli tą łagodniejszą, która teoretycznie nie powinna jakoś źle wpływać na ciążę, a straciłam już 3 aniołki...
Nie chcę się z Tobą "targować" kto ma gorzej, bo każda z nas ma naprawdę ogromny problem. Chciałam tylko wczoraj Ci uświadomić, że w pewnych sytuacjach nie ma szans zachować spokoju i myśleć, że wszystko będzie dobrze, kiedy wiesz, że wali ci się świat.
A które będzie podejście u Ciebie? :)
Ale właśnie o to mi chodzi ze ja od poczatku nie mialam zamiaru sie targowac ani przegadywac, to ze nie przezylam poronienia nie oznacza ze nic nie rozumiem...tylko zamiast biadolic i potegowac w @jasani strach chcialam wlac w nia nadzieję ze poki nie ma pewnosci musi wierzyc ze nie wszystko stracone zwlaszcza ze mialam calkiem niedawno stycznosc z dokladnie takim samym przypadkiem i nie skonczylo sie to poronieniem i gdy okazalo sie ze wsxystko jest dobrze przeslalam wirtualnego kopa w dupsko za brak wiary ale zupelnie zyczliwie bez złośliwości...ot co, tylko tyle

Podejscie trzecie ostatnie w tej procedurze bo wiecej mrozakow brak, w sumie to juz druga procedura, kolejne podejścia wiaza sie z kolejna stymulacja i kolejnymi duzymi kosztami wiec doskonale wiem co to strach...

reklama
Ale właśnie o to mi chodzi ze ja od poczatku nie mialam zamiaru sie targowac ani przegadywac, to ze nie przezylam poronienia nie oznacza ze nic nie rozumiem...tylko zamiast biadolic i potegowac w @jasani strach chcialam wlac w nia nadzieję ze poki nie ma pewnosci musi wierzyc ze nie wszystko stracone zwlaszcza ze mialam calkiem niedawno stycznosc z dokladnie takim samym przypadkiem i nie skonczylo sie to poronieniem i gdy okazalo sie ze wsxystko jest dobrze przeslalam wirtualnego kopa w dupsko za brak wiary ale zupelnie zyczliwie bez złośliwości...ot co, tylko tyle
zabrzmiało trochę inaczej, jakbyś uważała, że jasani zupełnie bez powodu wpadła w histerię - dlatego też się odezwałam. Ale już oki, wyjaśnione, nie ma sensu roztrząsać :p

Prawda lepiej test negatyw niz krew w ciazy ,,,
Tez to przezylam w 29 tciazy;/ sadzilam ze koniec ze lozysko poszlo I koniec , rowniez wrogowi Nie zycze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Straszne jest to,że w ogóle myślimy w ten sposób, co gorsze... nigdy nie być w ciąży czy ją stracić?? Masakra :-(

resztę można zamrozić i potem zamiast kolejnej stymulacji rozmraża sie jajka i zapładnia - ale zawsze jest większe ryzyko, że nie rozmrożą się prawidłowo lub, że zarodki z nich będą słabsze, a i za mrożenie dodatkowy hajsik trzeba płacić, wiec 6 z jednej stymulacji to chyba najlepszy wynik :)

Wiecie fajnie jak jajeczka da sie zamrozić.bo co z tego że pobrali mi 16,
6 zapłodnili bo tyle można ale reszta nie nadawała sie juz do niczego.

Przytulę ale dopiero po 14!
Mam nadzieję że teraz się pięknie rozmrozi i będzie na mnie czekać!
Boże co za emocje!

Wczoraj zjedliśmy z mężem ostatnia kolacje we dwoje.
Od dzisiaj w domku będzie nas trójka! I koniec kropka!

Super podejście :). Kciuki zaciśnięte za powodzenie transferu .

Też mam taką nadzieję ze po prostu mi odbija... moja kobiecość po tych wszystkich lekach dostała pewnie dodatkowe 8 kg.. nie wiem dokładnie ile bo boję stać się na wagę. a w ramtuem roku zrzucilam ponad 10 i bylam naprawde z siebie zadowolona czułam się seksowana i kobieca a teraz... widzę cellulit i nadmiar owłosienia po lekach... najgorsze jest to ze straciłam nadzieję brzuch coraz bardziej boli mnie jak na @ .... nawet zaczynam życie planować co będzie jak się nie uda tym razem ani następnym. Wtedy powiem wam że się poddam bo moja siła psychiczna jest już na poziomie mniejszym niż 0 , mam chwilami dość tych leków itp. Spojrze na brzuch widzę jedno wielkie sadlo, które wygląda jakby usiadła na nim stado komarów i mi siniakow nazostawialy. Wiem jestem dzisiaj straszna.... Ale mam doła. Przepraszam jeśli wam psuje humor.