reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hmm... a duzo spadla?? Może by jednak dac jej chwile i ewentualnie sprobowac cos z tych tabletek,co bralas na poczatku?? Pewnie dla organizmu byloby lepiej gdyby samo sie oczyscilo bez ingerencji lekarzy i zabiegu... moze napisz do tej Twojej dr ze beta zaczela spadac i czy moze lepiej byloby sie z chwile jeszcze wstrzymac??
A dużo spadła ta beta? Może rzeczywiście uda się obejść bez zabiegu. Daj koniecznie znać jak będziesz miała informacje co dalej. Trzymam kciuki, żeby teraz poszło już "z górki".
W tamten pn było 2998 a dziś jest 2673 czyli nie jakoś bardzo dużo ale zawsze coś. No i właśnie teraz mi pociekło po majtkach... Więc napiszę do niej :)

reklama
Aha czyli jestes dzien przede mna i @Oczekiwanie2017 :-) to transfer swiezy po punkcji? To jajniki moga jeszcze odczuwac stynulacje.
Niestety nie świeży... musiałam wziąć eskimoski bo miałam hiperstymulacje. Ale się jej spodziewałam, na upartego mogłam wziąć jedną kropeczke wtedy ale nie czułam się na siłach, wymiotowałam ze nawet żadnych leków nie byłam w stanie przyjmować a w obwodzie brzucha miałam 100 :) a dla ciekawostki powiem ze jak szłam do porodu z synem to było 110 więc nie dałam rady przyjąć maleństwa prosto po punkcji.

W tamten pn było 2998 a dziś jest 2673 czyli nie jakoś bardzo dużo ale zawsze coś. No i właśnie teraz mi pociekło po majtkach... Więc napiszę do niej :)

Może rzeczywiście dostaniesz jakieś leki na szybsze oczyszczenie i unikniesz zabiegu. Będziesz mogła szybciej podejść do kolejnej próby. Ale najważniejsze co powie lekarz. Będziesz znowu miala pewnie trudna decyzję do przemyślenia...

Ja
Ja pracuje w malej firmie,jest nas w sumie tylko troje także mi latwiej mowic o tym szczerze. A jak sie czujesz?? Lezysz dzis jeszcze czy zaczelas juz normalnie funkcjonowac??

Ja pracuje w korporacji więc to zupełnie inne realia. Czuję się dobrze, jeszcze trochę leżę ale niedługo wstaje, jadę do siebie (bo rano Mąż do mamy mnie przywiózł), biorę się za zmywanie i muszę iść na zakupy (tzn.kupić sobie coś cieplejszego żeby przypadkiem nie zmarznac w najbliższych dniach). A Ty odpoczywasz dalej?

Ja

Ja pracuje w korporacji więc to zupełnie inne realia. Czuję się dobrze, jeszcze trochę leżę ale niedługo wstaje, jadę do siebie (bo rano Mąż do mamy mnie przywiózł), biorę się za zmywanie i muszę iść na zakupy (tzn.kupić sobie coś cieplejszego żeby przypadkiem nie zmarznac w najbliższych dniach). A Ty odpoczywasz dalej?
Tak ja jeszcze dzis odpoczywam,co prawda bie bralam dzis relaniun ale calkiem dobrze mi sie śpi :-)

Moze jak beta zaczela spadac a Ty juz krwawisz to organizm sam zdecydowal sie oczyscic, bo zarodek przestal sie rozwijac? Jak jest szansa uniknac zabiegu to moze idz tylko na usg i poczekaj jeszcze ten tydzien?
Moze byc tez taka sytuacja, ze pojdziesz jutro na zabieg i juz nie bedzie trzeba go robic, bo bedzie czysto. I tego Ci zycze.

Moze jak beta zaczela spadac a Ty juz krwawisz to organizm sam zdecydowal sie oczyscic, bo zarodek przestal sie rozwijac? Jak jest szansa uniknac zabiegu to moze idz tylko na usg i poczekaj jeszcze ten tydzien?
Moze byc tez taka sytuacja, ze pojdziesz jutro na zabieg i juz nie bedzie trzeba go robic, bo bedzie czysto. I tego Ci zycze.
Tak mi odpisala dr... ze jakby sie samo oproznilo to nie trzeba bedzie ale tak czy siak zabiegu na razie nie odwolujemy. Ja chyba wolalabym go zrobic, wtedy bede miec jakis konkretny punkt zaczepienia - te 3 miesiace, a tak to znowu jakies czekanie i nie wiadomo czy w pewnym momencie wszystko znowu sie nie zatrzyma. I tak musze jeszcze immunologa "zaliczyc" wiec nie bedzie mi sie nudzilo przez te 3 miechy:)

Tak mi odpisala dr... ze jakby sie samo oproznilo to nie trzeba bedzie ale tak czy siak zabiegu na razie nie odwolujemy. Ja chyba wolalabym go zrobic, wtedy bede miec jakis konkretny punkt zaczepienia - te 3 miesiace, a tak to znowu jakies czekanie i nie wiadomo czy w pewnym momencie wszystko znowu sie nie zatrzyma. I tak musze jeszcze immunologa "zaliczyc" wiec nie bedzie mi sie nudzilo przez te 3 miechy:)
To idź jutro i powiedz ze jezeli jest taka szansa to Ty jednak wolisz zabieg,aby miec pewność,że wszystko bedzie w porzadku.

reklama
Doskonale Cie rozumiem. Czekanie jest najgorsze. Ja trzymam mocno kciuki, zeby dzisiaj sie samo wszystko oczyscilo i jutrszejszy zabieg nie byl potrzebny. A mocno krwawisz?

Do góry