reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja juz po,ale nie bylo latwo. Nie bylo mojej dr tylko inna i mimo,że jajniki wygladaly ok i hormony tez nie byly zbyt wysokie to nie bardzo chciala zrobic transfer... mowila ze istnieje ryzyko hiperki i proponuje odczekac. A ja czulam sie ok takze jakims cudem udało nam sie przekomac aby transfer sie odbyl.
Mam jednak tylko jedna blastke AB, dwie sa.jeszcze do mrozenia na pewno a 3 sa wczesne blastki i maja je jeszcze dzis obserwowac.
Przepraszam ze nie bylo mnie w kalendarzu ale balam sie ze tego transferu nie bedzie :-(
No to teraz obserwuj samopoczucie bo ciąża moze zaostrzyc hiperkę. Czyli jedna blastke Ci podali a drugą mroza tak? A trzy do obserwacji?

---27tc---

reklama
Jeżeli byłaś na cyklu naturalnym to estrofemu się chyba nie bierze a jak sztuczny to tak. Ja mam brać do 10 tc dopóki się łożysko nie wykształci. Tak samo progesteron. I tu z kolei mi się wydaje, że mam go mało bo biorę tylko 2 razy dziennie Crinone. Hmm zastanawiam się czy sama go nie zwiększyć, ale nie mam żadnych plamień, więc chyba jest ok.

Jeśli nic sie nie dzieje to progesteronem sie nie martw, mój dr mówi ,ze powyżej 10 ng jest dobrze a i z niższym prg miewał ciąże. Ostatnio nawet do mnie zadzwonił i mnie uspokajał, bo przecież sobie zwiększyłam dawkę przez te plamienia [emoji58]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Niby rozmrozili w tej samej klasie. W środę widzę się z embriologiem to się więcej dowiem...

Oooo... Czyli nie tylko ja jestem taka dziwna.
Progesteron zrobię w środę i jak cos to poproszę lekarza o jakiś dodatkowy.. Może dupka albo prolutex..
A Ty jaki bralaś progesteron?

Tylko luteine miałaś z progesteronu?

Cieszę się bardzo!
Piękny wynik!
Kropku zostań z mamusia na 9 miesięcy!
NIE ;) zapomniałam o Duphastonie ;) czyli Duphaston, Luteina,Progynove21(estriadol), Acard,Kwas foliowy ;)

Ja juz po,ale nie bylo latwo. Nie bylo mojej dr tylko inna i mimo,że jajniki wygladaly ok i hormony tez nie byly zbyt wysokie to nie bardzo chciala zrobic transfer... mowila ze istnieje ryzyko hiperki i proponuje odczekac. A ja czulam sie ok takze jakims cudem udało nam sie przekomac aby transfer sie odbyl.
Mam jednak tylko jedna blastke AB, dwie sa.jeszcze do mrozenia na pewno a 3 sa wczesne blastki i maja je jeszcze dzis obserwowac.
Przepraszam ze nie bylo mnie w kalendarzu ale balam sie ze tego transferu nie bedzie :-(

Dobrze, że do transferu doszło. Gdyby w ostatniej chwili odwołali to przezylabys to bardzo. Super, że kropki dają radę. Teraz odpoczywaj i myśl o tym Kropku, który zamieszkał w brzuszku :)

I znowu zapomniałam napisać jeszcze że Encorton ;) dziś mam dzień zakrecony ;) Duphaston,Encoton.Luteine Progunove21(estraidol),Acard, Kwas foliowy ;)
Czyli ja naprawdę mam bardzo mało tego progesteronu :(
A luteine i duphaston w jakich miałaś dawkach?
Ja mam lutinusa 3x2... Znów się boję że to bardzo mało :sad:

Czyli ja naprawdę mam bardzo mało tego progesteronu :(
A luteine i duphaston w jakich miałaś dawkach?
Ja mam lutinusa 3x2... Znów się boję że to bardzo mało :sad:
Przed transferem Duphaston 3x1 po Transferze 3x1 aż do 13 tygodnia ciązy pozniej zmiejszanie dawki, a Luteine 3x2 aż do 11 tygodnia ciązy i odstawienie ze względu na infekcje też ale zle ja tolerowałam moja pochwa ;) a zastapienie na 2 tyg zastrzykami Prolutex w 14 tyg odstawić miałam Progesteron ale jeszcze wybieram ostatnie tabletki Duphastonu 1x1 i za 4 dni kończe ale moja gin mi kazała odstawić już w 14 a nowy ginek kazał wybrać do końca opakowanie

Boże dziewczyny przez głupotę nie brałam esrofen przez ostatnie trzy dni .... Boże czy ja sama sobie nie z aszkodzilam ?? Jeszcze dzisiaj miałam śluz z krwią... wkur... się

reklama
Do góry