Ja po transferze przyjmowałam encorton, progynove21, acard, luteine, kwas foliowy i to wszytstko.Dobrze rozumiem że bierzecie estrofen w ciąży ?? Mój zestaw leków to acard dwa razy dziennie, encorton ,prolutex, luteina, luttagen, relanium raz dziennie i zastrzyk neoparim, to nie za mało tego ??
reklama
a w 7 lub 8 tygodniu ciązy odstawiony encorton, acard.Dobrze rozumiem że bierzecie estrofen w ciąży ?? Mój zestaw leków to acard dwa razy dziennie, encorton ,prolutex, luteina, luttagen, relanium raz dziennie i zastrzyk neoparim, to nie za mało tego ??
Pixie_Dixie
Fanka BB :)
Dobrze rozumiem że bierzecie estrofen w ciąży ?? Mój zestaw leków to acard dwa razy dziennie, encorton ,prolutex, luteina, luttagen, relanium raz dziennie i zastrzyk neoparim, to nie za mało tego ??
Bardzo duzo [emoji6]ale jakis estradiol powinnaś mieć jak na sztucznym chyba ze na naturalnym tylko z lekami [emoji6]
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
walczaca o szczescie
Ja juz po,ale nie bylo latwo. Nie bylo mojej dr tylko inna i mimo,że jajniki wygladaly ok i hormony tez nie byly zbyt wysokie to nie bardzo chciala zrobic transfer... mowila ze istnieje ryzyko hiperki i proponuje odczekac. A ja czulam sie ok takze jakims cudem udało nam sie przekomac aby transfer sie odbyl.
Mam jednak tylko jedna blastke AB, dwie sa.jeszcze do mrozenia na pewno a 3 sa wczesne blastki i maja je jeszcze dzis obserwowac.
Przepraszam ze nie bylo mnie w kalendarzu ale balam sie ze tego transferu nie bedzie :-(
Mam jednak tylko jedna blastke AB, dwie sa.jeszcze do mrozenia na pewno a 3 sa wczesne blastki i maja je jeszcze dzis obserwowac.
Przepraszam ze nie bylo mnie w kalendarzu ale balam sie ze tego transferu nie bedzie :-(
No właśnie cykl sztuczny... sama nie wiem czy pisać do lekarza ?? Bo każdy o nim pisze a ja przestałam go brać już w środę, może źle zrozumiałam zaleceniaBardzo duzo [emoji6]ale jakis estradiol powinnaś mieć jak na sztucznym chyba ze na naturalnym tylko z lekami [emoji6]
Gratuluję cieszę się z Tobą... Teraz uważaj na siebieJa juz po,ale nie bylo latwo. Nie bylo mojej dr tylko inna i mimo,że jajniki wygladaly ok i hormony tez nie byly zbyt wysokie to nie bardzo chciala zrobic transfer... mowila ze istnieje ryzyko hiperki i proponuje odczekac. A ja czulam sie ok takze jakims cudem udało nam sie przekomac aby transfer sie odbyl.
Pixie_Dixie
Ja juz po,ale nie bylo latwo. Nie bylo mojej dr tylko inna i mimo,że jajniki wygladaly ok i hormony tez nie byly zbyt wysokie to nie bardzo chciala zrobic transfer... mowila ze istnieje ryzyko hiperki i proponuje odczekac. A ja czulam sie ok takze jakims cudem udało nam sie przekomac aby transfer sie odbyl.
To to trzymam kciuki, blastusia zostanie z mama. Kalendarzem sie nie przejmuj ja to trochę boje sie wpisywać [emoji12] teraz odpoczywaj i inkubuj [emoji8]
No właśnie cykl sztuczny... sama nie wiem czy pisać do lekarza ?? Bo każdy o nim pisze a ja przestałam go brać już w środę, może źle zrozumiałam zalecenia
No to lepiej dopytaj bo wydaje mi sie ,ze jak go brałaś to powinnaś go dalej brać chociaż do tej wizyty serduszkowej.
jasani
Jeżeli byłaś na cyklu naturalnym to estrofemu się chyba nie bierze a jak sztuczny to tak. Ja mam brać do 10 tc dopóki się łożysko nie wykształci. Tak samo progesteron. I tu z kolei mi się wydaje, że mam go mało bo biorę tylko 2 razy dziennie Crinone. Hmm zastanawiam się czy sama go nie zwiększyć, ale nie mam żadnych plamień, więc chyba jest ok.Dobrze rozumiem że bierzecie estrofen w ciąży ?? Mój zestaw leków to acard dwa razy dziennie, encorton ,prolutex, luteina, luttagen, relanium raz dziennie i zastrzyk neoparim, to nie za mało tego ??
tamiza
Niby rozmrozili w tej samej klasie. W środę widzę się z embriologiem to się więcej dowiem...Kochana a dostalas juz opis komorek.po rozmrazaniu?? Wiesz jak to wszystko wygladalo?
Oooo... Czyli nie tylko ja jestem taka dziwna.Miałam taką samą sytuację co Ty - niby miał byc sztuczny ale owulacja i tak nastąpiła mimo leków i w 6.dniu po niej byl criotransfer. Jak się martwisz to może rób sobie badania progesteronu dla spokoju :-)
Progesteron zrobię w środę i jak cos to poproszę lekarza o jakiś dodatkowy.. Może dupka albo prolutex..
A Ty jaki bralaś progesteron?
Tylko luteine miałaś z progesteronu?Ja po transferze przyjmowałam encorton, progynove21, acard, luteine, kwas foliowy i to wszytstko.
Cieszę się bardzo!
Piękny wynik!
Kropku zostań z mamusia na 9 miesięcy!
reklama
Agnieś191
A dlaczego po posiłku? To sie robi na czczo i bez leków ktore np obniżają cukier np glucophage. Na Twoim miejscu bym powtórzyła i rzeczywiści na czczo. Ja badałam dwa tyg temu i miałam 78 lekarz nic nie mowil.Dziewczyny tak z innej beczki robiłam wczoraj badania krwi i wyszła mi glukoza 68 - poniżej normy. Byłam 2 h po posiłku. Co to może znaczyć?
Ostatnia edycja:
Podziel się: