reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no ja za leki przy crio place tez z wlasnej kieszeni ..ale to i tak na polskie zarobki te kwoty za in vitro sa nie adekwatne.. no w de in vitro z punkcja narkoza i zastrzykami kosztuje ok 3tys euro mrozenie 150e na pol roku 350 kazdy criotransfer..no i leki kazdy transfer ok 150e ..a jak słyszalam od was 30tys albo i wiecej to szok ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja w pl za in vitro płaciłam: punkcję, icis 7580 zł za transfer 3 dniowego zarodka 1400 zł, za crio wiem, ze się płaci 1800 zł. Leki po transferze 480 zł. Przed Ok. 1500zl. Wiec tak jakby zliczyć to wszystko to ceny porównywalne jak w Niemczech. Jak ktoś ma już bardziej zaawansowane problemy z immunologia itp. To faktycznie są to bardzo duże koszta. I faktycznie względem tego ile u nas się zarabia są to kwoty duże.

reklama
Ja miałam też już w 8 tygodniu ostatnia połówkę i wtedy też ni kazał pomału progesteron odsatwiac ale że trafiłam do szpitala z krwotokiem to biorę do tej pory duphaston
ja na wlasna reke zrobilam sobie progesteron i wydaje mi sie za niski jak na ten tydzien i z zastrzykiem bo 41. zrobilam bo 3 tyg temu juz sie zastanawial czy mi odstawic juz leki czy jeszcze . jakos z tym prolutexem pewniej sie czuje, no coz zobacze co zdecyduje w srode

Sama chciałbym to wiedzieć...
Dla mnie to bez sensu. Skoro owulacja bedzie z tego pecherzyka i in peknie to za pare dni zarodek mozna podac, tak samo przeciez jak przy naturalnym cyklu. Dla mnie to dziwne ale lekarzem nie jestem u trzymam kciuki, zeby nie rosl ten pecherzyk w takim razie, skoro tak jest lepiej.

Przepraszam dziewczyny ale Was już dziś nie nadrobię. Normalnie padam na ryjek. Wieści po wizycie dobre w połowie (no bo przecież nie może być za dobrze). Endo na razie słabe bo 4 mm, pęcherzyki się cudownie rozmnożyły i naliczyła dziś Pani doktor 9. Niestety są małe 8 - 9 mm więc mam zwiększoną dawkę gonalu i nadzieję że zaczną teraz już iść w jakość a nie ilość czyli że wszystkie pięknie urosną... Kolejna wizyta w środę... czyli znowu czekamy...
MoKa piekny wynik!! :-) to dobre wieści,endo jeszcze podrośnie :-))

Mroziaki masz, tak? U Ciebie nie da rady na naturalnym bez lekow?
Tak, mam jeszcze 3 blastki. No na naturę nie mam co liczyć bo zawodzi na całej linii - tak naprawdę bez operacyjnego nawiercania jajników nie miałam owulacji nawet o lekach... Teraz mam owulację na cyklu stucznym i w ciąży :p a jak trzeba to nie ma...

no ja za leki przy crio place tez z wlasnej kieszeni ..ale to i tak na polskie zarobki te kwoty za in vitro sa nie adekwatne.. no w de in vitro z punkcja narkoza i zastrzykami kosztuje ok 3tys euro mrozenie 150e na pol roku 350 kazdy criotransfer..no i leki kazdy transfer ok 150e ..a jak słyszalam od was 30tys albo i wiecej to szok ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
I mnie cala procedura z badaniami i transferami jest calkowicie bezplatna. Sa trzy procedury darmowe. Za leki place ale z refundacja i za wszystkie leki za jedna stymulacje i leki na sztucznym cylku przy drugim crio (pierwszy byl na naturalnym) wyszlo mi ok 1,5 tys zl. Takze w porownaniu z cenami w PL to grosze.

reklama
Ja kiedyś poszłam bez skierowania, powiedziałam co się stało, zbadali i zostawili. Myślę, że skierowanie w takiej sytuacji ułatwia ale jest to też ratowanie Twojego zdrowia i życia więc powinni zając się takim pacjentem.
Dokladnie to samo chcialam napisac. Dzoasia idz na sor powiedz ze jestes w ciazy ktora obumarla wszystko ci boli zle sie czujesz i raczej sama sie nie oczyscisz

Do góry