reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

elala - bardzo dobrze idz do doktorka niech ci da wiecej lekow. Moze mu nie mow ze kazali ci przestac brac tyloko wytlumacz ze jestes po in vitro test wyszedl poytywny a tobie sie koncza hormony. No i o co bylo tyle placzu w piatek? ja od poczatku mialam co do ciebie dobre przeczucia :-) A ze sie nadal boisz to nturalne. I powiem ci ze pozniej wcale nie jest latwiej. Ja nadal sie boje i martwie.

Onlyone - witaj. Mnie juz w 6 dobie wyszla delikatna kreseczka i blizniaki sobie ladnie w brzusiu rosna. Co do plamien to moga one byc spowodowane czopeczkami bo rozumiem ze takowe bierzesz. Ja pierwsze plamienia mialam 14 dni po transferze i sie bardzo wystraszylam. Byla to niewielka ilosc brazowej krwi. Lekarz powiedzial ze moze macica sie oczyszcza i dopoki nie ma duzej ilosci zywej swiezej krwi to sie nie martwic. 6 dni pozniej mialam swieza krew wiec juz spanikowalam na maksa. Pojechalam na scan okazalo sie ze wszytsko ok i sa dwa serduszka:-) Za kolejne 6 dni znow pojawila sie zywa krew. Nie bylo tego bardzo duzo ale zawsze. Troszke na majtkach i na papierze jak sie podceiralam. Pozniej w ciagu dnia po kazdej wizycie w toalecie pojawiala sie stara krew na papierze. W klinice kazano mi zmienic sposob dostarczania czopka. Zamiast docipnie zaczelam brac dodupnie i od tamtej pory plamien n ie mialam. Teraz wiem ze to na pewno bylo u mnie spowodowane czopkami bo pod koniec brania czopkow zaczelam plami8c z tylka.

Dziewczynki zadomowione na forum przepraszam za powielanie tej samej historii jednakze chcialam to dobrze Onlyone wytlumaczyc jak to u mnie bylo bo sie pewnie dziewczyna martwi.
A teraz wracam do pracy. Tzn do ogladania tv bo spokoj dzisiaj jak nigdy.

reklama
kasnka31, sliczny Twoj Marcelek :tak:Slodki nosek i uteczka pewnie do mamy podobny hihihi :-)

Gieniek, super ,ze przestalas krwawic!!! Dobra wiadomosc. Teraz zycze Ci tylko obiawow porzadancyh, o ktorych mowi lekarz, a ktore beda wskazywac ,ze to paskudztwo sie wchlania. :tak:

Mistle, 6dpt , to za wczesnie na tescik. Skoro nic nie wyszlo nie oznacza jeszcze ,ze sie nie powiodlo. Trzeba cierpliwie czekac. Niestety, to czekanie nie jest latwe. Mnie serducho samoistnie walilo z nerow. Staralam sie nie myslec a to serducho i tak swoje.

Elala, trzymam kciuki za pomysna wizyte u lekarza. Moglabym Ci przeslac moj progesteron, ktory mi zostal ale qurcze nie dojdzie do poniedzialku. Jakby co to daj znac.

marcikuk dzieki, troche jestem spokojniejsza, biore progesteron od drugiej strony od poczatku - tak mi lekarz zalecil. We wtorek normalnie powinnam dostac @, ale jutro znowu chyba sikne. Dzis boil mnie brzuch no i glowa juz ktorys dzien z rzedu.
Dziewczyny uwazajcie z ananasem - pytalam lekarza - po transferze nalezy unikac ananasow, watrobek, tunczyka, lososia i pasztetu :baffled:.

marcikuk dzieki, troche jestem spokojniejsza, biore progesteron od drugiej strony od poczatku - tak mi lekarz zalecil. We wtorek normalnie powinnam dostac @, ale jutro znowu chyba sikne. Dzis boil mnie brzuch no i glowa juz ktorys dzien z rzedu.
Dziewczyny uwazajcie z ananasem - pytalam lekarza - po transferze nalezy unikac ananasow, watrobek, tunczyka, lososia i pasztetu :baffled:.

Only one - przede wszystkim witaj! Cichutkie gratulacje dwoch kreseczek! Jezeli nie sa to duze ilosci to sie nie martw bo mi w klinice z gory powiedzieli ze moga sie takowe pojawic i dopoki nie sa obfite nie powinnam sie martwic.
Powodzenia

hej no niestety nie musze juz walczec o ten progesreron:no: dzisial to juz cienia cienia nie ma!:-( Dziekuje dziewuszki kochane bardzo mocno.

dziewczynki dziękuję wam wszystkim za to że mnie tak wspierałyście przez ostatnie tygodnie. dziś rano zrobiłam test sikany (nie wytrzymałam do jutrzejszej betki:)) dzis jest 10 dpt i dzien zalecanej bety przez dr- wiadomo jest niedziela więc na betkę pójdę jutro...
A co do testu to taki oto mamy prezent na 2 rocznicę ślubu.... test.JPG

Marcikuk dziękuję,że pytasz:-) Leżę plackiem, wkurzające to jest,bo kręgosłup mnie boli od ciągłego leżenia..pytałam dziewczyn,które też miały krwiaka i podobno trzeba leżeć i jeszcze raz leżeć, jedne w szpitalu,inne w domu, czasami leżą nawet miesiąc,albo do końca pierwszego trymestru-nie wiem jak ja to wytrzymam;-)byle by tylko mi to pomogło to będę leżeć!!
AgusiaPl jak na razie nie mam objawów,że się wchłania, może mam troszkę mniej napięty brzuszek. Mam przyjść na wizytę kontrolną dopiero 14 czerwca,więc jest to zapewne długi proces!
Elala kurna nie cierpię testów sikanych, bo one kłamią. Wyobraź sobie,że dziewczyny, które już wiedziały,że są w ciąży zrobiły test. Kupiły testy różnych firm i każdy wychodził inaczej-na jednym nie było nic, na drugim leciutka kreska a na trzecim gruba. Może spróbuj kupić testy innej firmy i sprawdzić? Wkurzające jest to,że tam nie robią Wam Bety:-( a prywatnie nie mogłabyś sobie zrobić-tak dla siebie,żebyś wiedziała na czym stoisz? Ja wierzę,że to felerny test-tak szybko beta nie spada:-(

reklama
Do góry