reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zadzwonili z kliniki. Kazali odstawic progesteron i juz wiecej nic nie brac. O zgrozo nie wiem czy mam odwage odstawic progedtron. Kazali tez powtorzyc test w poniedzialek i zadzwonic z wynikami ale prosili aby nie cieszyc sie przedwczesnie bo wszystko moze sie zdarzyc. Tak wiec staramy sie byc rozsadni choc czasami sie zapominamy, dzieki forum wiemy ze moze byc roznie. Wyznaczyli nam date usg na 19-go czewca o ile pojawi sie wyrazna 2- ga kreseczka.
Dziekuje wam wszystkim za wiare nawet wtedy gdy ja ja juz prawie stracilam.

reklama
Witam dziewczyny , czytam zaległości z ostatnich 24 godz i normalnie strach się bać co się tu wyrabia.

gieniek - odpoczywaj kochana i postaraj się nie denerwować chociaż wiem , że to trudne. Myślami jestem z Wami i wierzę , że wszystko dobrze się zakończy czego Ci życzę z całego serca.

elala - Ja na 100% bym leków nie odstawiała. Moja lekarka zawsze 10 razy powtarza , że dopóki nie ma pewnego potwierdzenia braku ciąży to trzeba leki brać. Jeżeli możesz to załatw sobie progesteron u tego lekarza , o którym pisałaś. Jeżeli trzeba to mam 2 opakowania luteiny 50 i bez problemu mogę Ci przesłać.
Trzymam kciuki za kolejny teścik.

elala no dobrze JoM pisze - czemu każą ci odstawić leki??? zazwyczaj to jeszcze zwiększają dawki... bardzo dziwne:(
Mnie tak jakby cały czas coś kłuje pobolewa delikatnie... może jutro rano odważę się zrobić ten test??? niby jutro jest termin bety zaleconej przez dr (10 dpt) ale ze jest niedziela to nie mam jak wiec zrobię w poniedziałek. cały dzień sprzątałam więc jestem zmęczona i chyba się troszkę położę.
Zaczynam się bać tu zaglądać po ostatnich dniach... :(

elala- ja bym tez progesteronu nie odstawiala. Tez mieszkam w UK ale do in vitro podchodzilam w Polsce i wiem jaki oni tu maja stosunek do progesteronu. Ja im pokazalam ze mam niedobór a oni mi powiedzieli ze ich to nie obchodzi i oni nie podtrzymują ciąży do 12 tc. Ja bym bez lekarstw od polskiego gina na pewno nie donosila tej ciąży . A do Angli wróciłam pare dni po transferze i Bete robiłam w polskiej klinice chyba 2 razy i raz mi GP dal bo na nim wymusilam.
Mi w 9 i 10 dpt tez wychodziła blada kreska a spodziewam sie bliźniaków .

Elala - po pierwsze super że jest leciutka druga kreską. U mnie na pierwszym teście wyszła po 20 minutach. Po drugie dlaczego kazali ci odstawic leki? Jeszcze ci dawkę powinni zwiększyć. Może coś źle zrozumiałaś? Nie odstawiaj i idź może do tego polskiego lekarza.

Last time - mnie sobota w łóżeczko mija po nocce a ty jak się czujesz?

Gienek - leż kochana. Ja wiem ze ten krwiak może się wchłonąć ale nie musi ale musimy być dobrej myśli

Joweg - tobie dużo siły życzę i woli walki

anioleczek - czekam z niecierpliwością na twój teścik.

Igielka - ananasom mowimi zdecydowane nie. Ananas jest w niektórych rejonach świata traktowany jako środek poronny. Dynia - podobno dobra na macice, nie zaszkodzi spróbować. A co do plastra. Hmmm słyszałyśmy o czymś takim jak plaster na brzuch. Ja osobiście nosiłam ale z musu nie z przesądu, akurat miałam mala rankę na podbrzuszu wiec plasterek nosiłam przez kilka pierwszych tygodni. Jesli ktos wierzy w zabobony, czasy mary i hokusy to niech nosi na szczęście. Na pewno nie zaszkodzi.

Ostatnia edycja:
Zadzwonili z kliniki. Kazali odstawic progesteron i juz wiecej nic nie brac. O zgrozo nie wiem czy mam odwage odstawic progedtron. Kazali tez powtorzyc test w poniedzialek i zadzwonic z wynikami ale prosili aby nie cieszyc sie przedwczesnie bo wszystko moze sie zdarzyc. Tak wiec staramy sie byc rozsadni choc czasami sie zapominamy, dzieki forum wiemy ze moze byc roznie. Wyznaczyli nam date usg na 19-go czewca o ile pojawi sie wyrazna 2- ga kreseczka.
Dziekuje wam wszystkim za wiare nawet wtedy gdy ja ja juz prawie stracilam.
ja nieiwem jak oni cie tutaj traktuja ja tez powiedzilam ze mialam cien ciena i sami powiedzieli ze to dobre wiesci potem u nich badanie i potwierdzilo sie ze sie udalo.ja tez bym nieodstawiala na twoim mjejscu tylko brala dlaej bo i tak po wizycie u nich beda kazali brac ci dalej.

MARCEL_22.jpgMarcelek

kaska - jakie super zdjęcie, tez takie chce i tak wyraźnie widać twarzyczkę. Świetna fotka. Czy moge spytac jaki jest koszt takiego zdjecia tutaj?

reklama
Do góry