reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny wino wytrawne to pijecie tylko od punkcji do bety, czy w trakcie stymulacji też...? ;-)
Bo ja odstawiłam jeden z najlepszych leków podczas stymulacji i się zastanawiam czy to dobrze :-D

Ja w trakcie stymulacji nic nie piłam, bo bałam się ze może to negatywnie wpłynąć. Ale wiedzy czy tak rzeczywiście jest nie mam. Po prostu "tak mi się wydawało". Wiem, że wino na endo jest dobre ale bałam się ze na inne rzeczy negatywnie wpłynie.

Pytałam się mojej pani dr o inne leki to powiedziała żeby zbędnymi lekami się nie faszerować. Jestem zła na siebie bo zapomniałam zapytać o tą nospe a boje sie brać na własną ręke. Ale skoro wszystkie z was tu brały to chyba nic złego sobie nią nie zrobie ???
Zaszkodzić nie zaszkodzi a Ty jak bedziesz brala sobie to nospe to bedziesz spokojna i nie bedziesz sie stresować ze brzuch Ci boli. Bo stres u Ciebie teraz niewskazany [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

A czemu poniedziałek ?:) to będzie dopiero 6 dpt ;)
Jak będzie wsio ok to betka 6dpt ma już być dwucyfrowa przy blastce :) ja jestem zwolennikiem wczesnej bety bo przynajmniej wiesz, że cos się dzieje. Jakbym przy pierwszym transferze poszła wg zalecen lekarza 12-14dpt to bym nawet nie wiedziała, że cos było na rzeczy, a tak to przy kolejnym podejściu miałam podstawę do postawienia doktorkowi wymagać co do leków, no i sam od siebie tez cos dorzucił - do drugiego odejścia byłam lepiej obstawiona :) (ten pierwszy transfer robił mi ktoś inny, bo mój był na jakiejś zagramanicznej konferencji)

Pytałam się mojej pani dr o inne leki to powiedziała żeby zbędnymi lekami się nie faszerować. Jestem zła na siebie bo zapomniałam zapytać o tą nospe a boje sie brać na własną ręke. Ale skoro wszystkie z was tu brały to chyba nic złego sobie nią nie zrobie ???
Mi lekarz nie zlecił a brałam profilaktycznie tak jak dziewczyny radziły tylko ja krótko bo 4 dni a nie do bety.

Mi lekarz nie zlecił a brałam profilaktycznie tak jak dziewczyny radziły tylko ja krótko bo 4 dni a nie do bety.
no i prawidłowo - te pierwsze dni są najważniejsze, potem jak się dzidzia już "zatopi" to mu już nic większego nie grozi :) ja też przez kilka dni brałam po 3, a potem stopniowo schodziłam do poziomu "wezmę, jak mnie cos zaboli" ;)

bierz od razu bo może to być delikatne podrażnienie pipetką, na które macica zareagowała lekkim fiksem. Weź od razu, nic się nie martw, to nie zaszkodzi a na pewno pomoże, bo kropuś mały i jeszcze nie ma rączek żeby się przytrzymać :)
Dzięki ;) już wziełam i jestem spokojniejsza ;) a jutro zadzwonie do kliniki...najwyzej wezmą mnie za wariatke bo ciągle dzwonie...

reklama
Do góry