reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja właśnie też dziś odstawiam leki po nieudanym criotransferze. Wcześniej po IUI jak odstawiałam leki to po 3 do 5 dni dostawałam okres.
Teraz mam nadzieję że dostanę tak żeby zdążyć rozpocząć stymulację bo wizytę mam dopiero we wtorek.
Dobrze że masz już jakiś plan działania. Ja w niedziele zrobiłam sikacza i juz wtedy wiedziałam że beta w środę nic w moje życie nie wniesie. Przyjęłam to zaskakująco łagodnie. Aż do wczoraj kiedy to wszystko zaczęło puszczać. Nie dość że jestem załamana, to jeszcze nie wiem jak to dalej rozegrać. Chwilowo przestałam wierzyć że ifv może się udać.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny 28.09 na świat przyszli kolejno: o 20:17 Piotruś 2300g, 49cm długi - oddech wspomagamy maseczka tlenowa; o 20:18 Oleńka 3400g, 55 cm długa na własnym oddechu. Noc dzieci spędziły w inkubatorkach ale czują się bardzo dobrze. Aż ciężko mi uwierzyć, że są już na świecie [emoji7]

[emoji127] 28.10.2017
Jeeee ale super!! Matko jaka radość z rana :) Gratuluję mamusiu!!

Dziewczyny 28.09 na świat przyszli kolejno: o 20:17 Piotruś 2300g, 49cm długi - oddech wspomagamy maseczka tlenowa; o 20:18 Oleńka 3400g, 55 cm długa na własnym oddechu. Noc dzieci spędziły w inkubatorkach ale czują się bardzo dobrze. Aż ciężko mi uwierzyć, że są już na świecie [emoji7]

[emoji127] 28.10.2017
Gratulacje [emoji173][emoji173]czekamy na foteczki [emoji4]zdrówka dla Was [emoji7]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Ewulek,
Niestety wszystkie jajka pękły wczoraj wieczorem( miałam bardzo silny ból owulacyjny, wiedziałam, że to koniec). Dziś rano przed punkcją usg to potwierdziło. Jestem załamana i zła. Wracam do poprzedniej kliniki, bo Novum strasznie mnie rozczarowało. Cieszę się bardzo, że Tobie się udało. Znasz już płeć??? Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
Bardzo mi przykro. Nie dziwie się , ze jesteś zła. Nadwyrezamy swoje zdrowie, a później nie zawsze sa efekty i to jest chyba najbardziej bolesne.

Dziewczyny czym byłyście stymulowane przy dobrych efektach. Wiem wiem że każdy organizm jest inny ale ja nie znam żadnych środków. Niektóre z Was mają kilka stymulacji za sobą więc może macie porównania, przemyślenia. Co do ilości dawki i rodzaju leku.
Ja mialam bemfole 150 i menopur 150 i bylo 30 jajek. Moim zdaniem miałaś za male dawki

CO się dzieje??
Przewiozlam tylko jednego konia... Drugi nie wszedł do bukmanki.. 4 godziny szarpania się z kobyłą prawie 700 kg dało mi mega w kość do tego rozwaliła sobie łeb i rozciela nogę...
Właściciel stajni pomagał mi z siłą równa zero!!! Totalnie miał mnie w d****
Dodatkowo kon znajomych miał wczoraj wypadek od 20 wisiała na telefonie noga do szycia...
W niedzielę kolejny transport a maz ma jutro biopsje więc znowu wszystko spoczywa na mnie...
Szczerze mam już dość...
Wierzę że jutro wszystkie komórki zaplodnia się prawidłowo i dadzą mi siły do dalszej walki.
Chwilowo wymiekam

Dziewczyny czym byłyście stymulowane przy dobrych efektach. Wiem wiem że każdy organizm jest inny ale ja nie znam żadnych środków. Niektóre z Was mają kilka stymulacji za sobą więc może macie porównania, przemyślenia. Co do ilości dawki i rodzaju leku.
Ja brałam Puregon 125j. Wcześniej przy IUI miałam Menopur i tez dobrze na mnie działał. Chociaż im więcej IUI tym bardziej się na niego uodparniałam. Przy Puregonie miałam baaaardzo dużo jajek, więc jak dla mnie było ok.

Przy AMH 4, 82 i PCOS miałam krótki protokół. Stymulacja GONAL 150 wychowywałam 16 komórek z czego 9 najwyższej jakości

reklama
Dobrze że masz już jakiś plan działania. Ja w niedziele zrobiłam sikacza i juz wtedy wiedziałam że beta w środę nic w moje życie nie wniesie. Przyjęłam to zaskakująco łagodnie. Aż do wczoraj kiedy to wszystko zaczęło puszczać. Nie dość że jestem załamana, to jeszcze nie wiem jak to dalej rozegrać. Chwilowo przestałam wierzyć że ifv może się udać.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Wzloty i upadki to niestety nasza codzienność... Zresetuj się troszkę i z nową siła podejdź do kolejnej procedury. Nie trać wiary, w końcu walczysz o największe szczęście.

Do góry