reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przykro mi wiem co czujesz też szału dostałam jak mi po ch...ju zrobili stymulację i były tylko 4 pęcherzyki a mimo to zrobili punkcję. Miałam tylko jeden który się zapłodnił a i tak się nie przyjął i tak w pizdu jeden cała procedura. Pominę fakt że miałam odkładany 3 miesiące transfer żeby idealne przygotować organizm z ch...ja z tego wyszło.

Mój dzień niby super cały dzień mnie wspierał ale jak wieczorem powiedziałam że chcę drinka po wszystkim to popatrzył na mnie jak co najmniej alkoholiczkę i walnął hasło "rób co chcesz Twoje zdrowie". Nosz ku..wa. Skoro się nie udało jestem psychicznie załamana to jednego jebanego drinka nie mogę? A on ku...wa ciekawa jestem czy w weekend z kumplami się nie napije. Normalnie mnie wyprowadził z równowagi. Jestem na skraju załamania a on mi takie teksty...

Dziewczyny poradźcie co zrobić jakie badania, jakie leki, co może być nie tak że zarodek się nie przyjął?
MoKa, doskonale wiem co czujesz. Ja jestem po dwóch nieudanych, ale chyba jeszcze nie ma potrzeby nakręcania się aż tak. Podejdź do drugiej stymulacji, mam nadzieję,że będzie przeprowadzona zdecydowanie lepiej i uda Wam się utrzymać więcej zarodków. Sama pisałaś,że przy pierwszym razie często się nie udaje i niestety tak jest... nie mamy na to żadnego wpływu, chyba transfer to ok 30% szans także póki co trzeba próbować dalej i ja bym chyba jeszcze nie robiła żadnych dodatkowych badań.

reklama
Dziewczyny 28.09 na świat przyszli kolejno: o 20:17 Piotruś 2300g, 49cm długi - oddech wspomagamy maseczka tlenowa; o 20:18 Oleńka 3400g, 55 cm długa na własnym oddechu. Noc dzieci spędziły w inkubatorkach ale czują się bardzo dobrze. Aż ciężko mi uwierzyć, że są już na świecie [emoji7]

[emoji127] 28.10.2017
Pieknie! Moje gratulacje, cudownie, ze mozesz juz przytulic swoje dzieci. Niech rosna zdrowo ❤️✊

Dzięki Ewulek,
Niestety wszystkie jajka pękły wczoraj wieczorem( miałam bardzo silny ból owulacyjny, wiedziałam, że to koniec). Dziś rano przed punkcją usg to potwierdziło. Jestem załamana i zła. Wracam do poprzedniej kliniki, bo Novum strasznie mnie rozczarowało. Cieszę się bardzo, że Tobie się udało. Znasz już płeć??? Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

No to jakaś masakra! Co za koszmar.

Czesc Dziewczyny, jestem po pierwszym nieudanym criotransferze, na cyklu naturalnym. Bralam Utrogest i Progynove. Ile po odstawieniu leków powinnam dostac okes? Jak to bylo u was?

Nieee, hormony mi nawaliły. Pokłóciłam się z mężem, bo się ze mnie podsmiewał, że się martwię, bo kot wczoraj nie wrócił na noc i dziś też jeszcze go nie ma. No kurde powinna wrócić, poszłam kiciać za nią po osiedlu i nic. Jak już się pokłuciliśmy to i mąż poszedł i powiedziłą, że ją widział, ale pitrowała w drugą stronę podobno :(

Jakoś remont domu posuwa się do przodu, ale chyba powinno iść szybciej. Pan nam dziś powiedział, że na drzwi trzeba czekać 12 tyg!!! Na kominek 8tyg, Szukamy innych opcji na drzwi. Kurde nie wiem czy przed porodem ze wszystkim się wyrobimy.

Ogólnie jakoś wszystko się rozłazi. I dupa blada.
No spokojnie :-) Macie jeszcze troszkę czasu także na pewno się wyrobicie, niestety zazwyczaj tak to jest z remontami,że nie da się ich do końca przewidzieć i określić. Zobaczysz,że sie wszystko uda w terminie. A myślę,że ta wizyta też Cie troszkę rozstroiła. Każdy ma czasami takie dni, jutro a raczej dziś, będzie już lepszy :D No i aby Kicia dziś wróciła, bo już na nią czas :p

Moje AMH to ponad 3,6. Lekarze zawsze mówili że super jest... Dawki miałam minimalne bo 75 menopuru i 75 gonalu. Słyszałam właśnie że puregon jest dużo lepszy, że jajka są lepsze jakościowo i ilościowo no i dawkę muszą mi zwiększyć.
Ja puregon miałam tylko 3 pierwsze dni potem sam menopur moje amh to ponad 7 i zobacz ile wyhodowalam i wszystkie bylh dojrzałe. Gdzie teoretycznie nie powinnam miec tak dużych dawek przy takim amh i pco. Czyli potwierdza to iż każda z nas jest inna i lekarz musi Ci dobrać leczenie indywidualnie. Moim zdaniem miałaś za małe dawki leków. Ja pierwsze wizyty miałam w 2,3,4 dniu stymulacji przez co lekarz szybko zareagował bo rozpisane miałam dawiki 200 puregonu a potem 150 menopuru zwiekszył na 300 a i to bylo mało. Pamiętam jak płakałam po pierwszej wizycie jak on stwierdził, że nie zareagowałam na leki, ale później jakoś poszło i miałam stymulacje przedłużoną o 2dni niż to jest normalnie.

reklama
Dziewczyny czym byłyście stymulowane przy dobrych efektach. Wiem wiem że każdy organizm jest inny ale ja nie znam żadnych środków. Niektóre z Was mają kilka stymulacji za sobą więc może macie porównania, przemyślenia. Co do ilości dawki i rodzaju leku.
powiem Ci ze u mnie stymulacja wypadla blado i nie wiadomo co jest tego przyczyna ale jesli chodzi o opinię mojej lekarki to twierdzi ze nie ma lepszego leku na rynku niz puregon

Do góry