reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Może ten będzie lepszy....... ;)))

Po kilku nocach panna młoda skarży się matce:
- Wiesz mamo już kilka nocy śpimy razem i nic, jeszcze się nie kochaliśmy
- Ależ córeczko, może jest zestresowany
- Ale mamo on tylko książkę czyta, i wcale nie zwraca na mnie uwagi.
- Wiesz córeczko, skoro on nie zwraca uwagi to może ja się położę zamiast ciebie i sprawdzę o co chodzi.
I tak zrobiły. Mąż w łóżku czyta książkę, teściowa się kładzie i leży, nagle mąż wsuwa rękę pod kołdrę i w majteczki zaczyna rękę wkładać. Wyskoczyła teściowa z łóżka i do córeczki:
- Ależ kochanie, chwilę leżałam i zaczął się do mnie dobierać!!!
- Tak, tak..., palec zmoczy, kartkę przewróci i dalej czyta...

reklama
Kawał oczywiście super ;) Popłakałam się ze śmiechu ;)))))

Ja dziewczynki chciałam Was tylko zapytać o objawy, ale nie ciążowe tylko "po lekowe" ;)
Bo ja u siebie zaobserwowałam straszną suchość w ustach, zwłaszcza wieczorem i taki lekki ścisk po stronie serca, który pojawia się też wieczorem i mija po zastrzyku clexane....? Czy wy tez obserwujecie u siebie jakieś dziwne objawy? :sorry: Pomijając, że boli mnie lewe przedramię jakbym miała siniaka a sie wogóle nie uderzyłam ;) :-)
Cóż idę się napić bo Sahara w ustach.... i tak co 3 minuty... :)

Witajcie dziewczynki kochane, melduję się dopiero teraz bo paskudnie czuję się cały dzień. Ciśnionko mi poleciało strasznie od rana i ledwo wytrzymałam w pracy, bez litra kawy nie dalo się, do tego ból glowy i brzucha :confused:. Zwalam to wszystko na progesteron, kolega z pracy osłuchał mnie dokładnie i stwierdził, że mam arytmię oddechową a ciśnie nie po kawie 100/70.
Kate - suchość w ustach to po progesteronie zwłaszcza po luteinie podjęzykowej.

katee - proponuję zajrzeć do ulotki kochana :). Ja zawsze to czynię,kiedy mam jakiś znak zapytania a jeśli już to uczyniłaś i nie znalazłaś odpowiedzi,to ja akurat niestety nic innego nie podpowiem.

Napierajka - uuuuuuuuuuu,to niedobrze. Pij dużo wody mineralnej niegazowanej (ponoć pomaga na ból głowy) i dużo odpoczywaj.

reklama
Do góry