reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej, a wiec tak. Mam 7 prawidłowych komórek, już są zapładniane w piątek lub w niedziele transfer. Bardzo miło spędziłam czas w towarzystwie @Sol. Dostałam cała litanie leków jakie mam przyjmować. Ale radocha. :)
Super!!! 7 jajcow ro dobry wynik :) oby ladnie sie zapladnialy i ze 3 blaski z tego byly :)

Poznalyscie sie?? Super.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zupa płodności (lub dla osób wyczerpanych i z objawami zimna)

100 g nasion czarnej soi
2 l sake (Ew. 1 litr wody + 1 litr sake)
3 udka kurczaka

Soję przygotować w szybkowarze – powinna być nieco twarda, niedogotowana. Czarną soję można zastąpić czarną fasolą ale zdecydowanie lepsza jest czarna soja. Zupa z czarnej soi działa korzystnie w przypadku bezpłodności spowodowanej wychłodzeniem. Wzmacnia Yang Nerek, usuwa zimno. W przypadki diety wegetariańskiej mięso z kurczaka można zastąpić dużą ilością marchewki ale niestety nie będzie ona tak odżywcza jak z mięsem.

W dużym garnku podgrzewamy sake, dodajemy nieco soli i przygotowaną czarną soję, następnie udka z kurczaka i gotujemy 3 h na małym ogniu, pod przykryciem. W przypadku użycia mniejszego stężenia sake – dodać więcej przypraw aby zrównoważyć smak zupy.

Zalecana dawka dla pacjentek to 1 filiżanka na dzień – kuracja nie powinna trwać dłużej niż 12 dni.
Soja...a ja tyle czytałam że soja źle wpływa na płodnosc...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ty, ale jak wywalisz latarnie i bedzie tak calkiem ciemno, to po 1. Nie wiadomo czy w lozku z mezem, z Jezusem czy jeszcze z kims innym, a po 2 maz nie ma pewnosci czy dobrze celuje i wtedy spada szansa do pol na pol ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A może my po prostu w zła dziurkę to robimy [emoji12]

Hej hej [emoji1]
Dzisiejsze usg zaliczam do udanych : Piotruś przybrał 250 g i dziś ważył juz 2350 a Olcia tez nie przybiera i waży 3280 . Różnica między nimi się utrzymuje ale przybierają na prawdę ładnie

[emoji127] 28.10.2017
Super wieści [emoji4]oby tak dalej [emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry